• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie anglika w Polsce

Status
Zamknięty.

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Tylko, że w podanych tutaj ubezpieczealniach nie wykupisz ubezpieczenia dla auta, które chcesz uzytkowywac za granica polski bo:

"W przypadku wybranej opcji Kalkulator nie posiada możliwości wyliczenia składki. Dziękujemy za odwiedzenie naszej strony WWW. Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami."

Zanim cos napiszesz to sprawdz.

Gaius1984

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Witam
Kolejny nowy na tym forum

I mam pytanie do kolegów którzy jakiś czas już jeżdżą na polskim ubezpieczeniu

Czy możecie podać nazwy firm jakiś kontakt do nich ?
Ja planuję wrócić do polski za 3 tyg. na stałe ale przekładki chwilowo nie będę robić (pilniejsze wydatki) za ubezpieczenie w anglii płacę DD więc gdybym wypowiedział umowę to by mi się szybko opłaciło.

mrafalsky

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Witam
Kolejny nowy na tym forum

I mam pytanie do kolegów którzy jakiś czas już jeżdżą na polskim ubezpieczeniu

Czy możecie podać nazwy firm jakiś kontakt do nich ?
Ja planuję wrócić do polski za 3 tyg. na stałe ale przekładki chwilowo nie będę robić (pilniejsze wydatki) za ubezpieczenie w anglii płacę DD więc gdybym wypowiedział umowę to by mi się szybko opłaciło.

Napiszę Ci na priv jak to łatwo i szybko zrobić

friday

Bywalec
Punktów
0
Miasto
dzierzoniow
w sumie to nie jest żadna filozofia idzie sie do jakiegoś zamotanego agenta i bez problemu sprzeda na rok tylko co później wrazie W... wypinka i sady

bania

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
Powiedzcie mi co ja mam zrobić kiedy miałem juz ubezpieczenie miesięczne w pzu na angola teraz przełożyłem ma PL przegląd i chcę trochę pojeździć i sprzedać na ang blachach ?

friday

Bywalec
Punktów
0
Miasto
dzierzoniow
musisz opłacić cło chyba ze sprzedasz komuś i ktoś cie nie podpier... ze kupił od ciebie w PL :) w sumie to czas juz ci leci do zapłaty cla (data badania tech)

a jak masz jeszcze ważny przegląd z wysp to wykup w UNIQA na kolejne 30 dni i nie pokazuj polskiego przeglądu

bania

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
musisz opłacić cło chyba ze sprzedasz komuś i ktoś cie nie podpier... ze kupił od ciebie w PL :) w sumie to czas juz ci leci do zapłaty cla (data badania tech)

a jak masz jeszcze ważny przegląd z wysp to wykup w UNIQA na kolejne 30 dni i nie pokazuj polskiego przeglądu

Jak ubezpieczałem pierwszy raz przed przekładką nie miałem MOT i nikt sie o nic nie pytał teraz jak będę maił przegląd polski komuś to będzie przeszkadzało ?

friday

Bywalec
Punktów
0
Miasto
dzierzoniow
nie będzie poprzeszkadzało tylko pamiętaj ze juz masz date przeglądu i celny musisz załatwić bo czas ucieka zebys kary nie placil

daniel15061976

Gaduła
Punktów
0
Miasto
jedwabno
Witam, ja ubezpieczam swojego anglika od 6 miesięcy w Polsce, płacę miesięczne odnawialne ubezpieczenie w kwocie 90 zł do momentu kiedy ważny mam MOT. Opłat dokonuje w jednej z olsztyńskich agencji ubezpieczeniowych, jakaś legalna Łotewska firma ubezpiecza. Żadnych problemów z policją kilka razy testowane. Pozdrawiam

bania

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Jelenia G
No ale przegląd będzie wykonany przez osobe wpisaną w dowód angola po przekładce ... co ma do tego skarbówka ? właściciel samochodu z europy ma prawo sobie wykonać przegląd w polsce tak jak niektórzy robią przeglądy angoli w niemczech ?

daniel15061976

Gaduła
Punktów
0
Miasto
jedwabno
No co do przeglądu to tak chyba nie jest różowo, a napewno nie w Polsce, bo jaki sens było by pchać się w przekładki, samochód jest na mnie machnął bym przegląd i po sprawie. Przekładkę robię po to aby mieć legalne auto w Polsce, a nie dlatego że źle mi się jeżdzi. Jeśli masz jakiś przepis w tematyce dokonywania przeglądów aut zarejestrowanych za granicą Polski to bardzo proszę, poczytam i zweryfikuję. Dzięki

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom