Nie rozumiem dlaczego kolego jesteś tak negatywnie nastawiony do świata ale zapewne jakiś powód mieć musisz, nie wnikam.
Nie jestem tutaj, żeby szukać jeleni ani innych zwierząt. Jestem tutaj za zgodą administracji tego forum w celu zaoferowania ubezpieczeń komunikacyjnych direct.
Nie było jeszcze sytuacji, żeby polisa została wypowiedziana przed upływem 12 miesięcy z powodu niezarejestrowania samochodu w RP.
Umowa pomiędzy konsumenentem a ubezpieczycielem zawierana jest na 12 miesięcy zgodnie z Ogólnymi Warunkami Ubezpieczeń (OWU), które są ogólnodostępne na każdej stronie firmy ubezpieczeniowej.
Zgodnie z OWU polisa zawierana jest na 12 miesięcy i dlatego pewien byłem, że umowa nie została wypowiedziana w tym okresie.
Jeżeli konsument nie narusza w sposób jednoznaczny regulaminu to ubezpieczyciel zawsze stara się dotrzymać warunki umowy i świadczyć ubezpieczenie do przynajmniej jednego cyklu. Zgodnie z OWU każda ze stron może rozwiązać umowę ubezpieczenia jeżeli pojazd nie zostanie zarejestrowany w Polsce w terminie 30 dni od dnia zawarcia umowy ubezpieczenia co nie jest ukrywane przez ubezpieczyciela w momencie rozpoczynania świadczenia ale tak jak wspomniałem wcześniej z tego powodu nie rozwiązuje się umowy przed upływem jej ważności.
Skoro Twoje ubezpieczenie trwało co najmniej 12 miesięcy to znaczy że umowa została dotrzymana więc nie widzę powodu dla którego się tak denerwujesz i do zoo mnie wysyłasz.
Dodatkowo karzesz ludziom gdzieś dzwonić. Jaki jest sens dzwonienia gdziekolwiek gdy wszystko można załatwić przez internet i na dodatek taniej.
Regulamin świadczenia umowy jest dostępny i przed zapłatą należy go zaakceptować. Wystarczy poświęcić 10-15 minut na przeczytanie tych kilkunastu stron żeby móc spokojnie spać a nie na forum snuć domysły, że jedno ubezpieczenie jest ważne a drugie nie. Zapewniam Cię, że w trakcie trwania umowy zarówno Liberty Direct jak i AXA Direct są w 100% ważnymi ubezpieczeniami na którym można bezpiecznie i spokojnie jeździć.
Dodam jeszcze, że nie trzeba być Einsteinem żeby domyślić się, że w przypadku skończenia się jednej umowy można się przenieść do innej firmy a po roku np. znowu wrócić do poprzedniej.