guzik0802
Anglikomaniak
jaka jest roznica??? a jaki jest sens zeby je brac to sie zastanawiaj dalej, tylko zeby glowa nie rozbolala

Jesli załatwisz jakimś cudem ze diagnosta podbije ci przegląd w aucie które nie ma przednich reflektorów to nie znaczy ze możesz tak jezdzic , to samo dotyczy anglika ,jeśli jakimś cudem załatwisz u diagnosty i zarejestrujesz to policjant na drodze zabierze ci dowód i jeszcze diagnosta będzie miał po du...e poniewaz jest napisane ze samochód nie może przejść badania z pozytywnym wynikiem jesli układ kierowniczy znajduje sie po prawej stronieA tak poważnie jest szansa rejestracji auta kierowanego z prawego fotela? jak jakimś cudem załatwie przegląd u diagnosty, to Pani w WK spojrzy przychylnie jak na normalnie ściąganego np z Niemiec? bo w UK jeżdzą oryginały z lewego kierowane.
Poproszę o odpowiedzi na temat.
BMW (ByłoMercedesaWziąć)
zastanawiam sie jaki jest sens je brac
ciężko znaleźć z dobrym silnikiem i turbem, ale perełki się zdarzają podkręcone do 750hpnie martw sie aż tak drastycznie nie wzrosnie ta cena
nie wiem jak reszta ale ja się nakręciłem na sportowego RHDka i właśnie czekam na telefon od znajomego kiedy mogę jechać po R34 GT-R , najchętniej V-spec II
Szanowna Pani Marszałek!
Odpowiadając na pismo z dnia 30 października 2012 r., znak: SPS-023-10627/12, przesyłające interpelację poseł Beaty Bublewicz oraz grupy posłów w sprawie rejestracji na terenie Polski pojazdów z kierownicą po prawej stronie, uprzejmie informuję, że Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej (TS UE) wszczął postępowanie w sprawie C-639/11 (skarga wniesiona w dniu 13 grudnia 2011 r. – Komisja Europejska przeciwko Rzeczypospolitej Polskiej), w którym zarzuca się, iż RP uzależnia rejestrację nowych oraz wcześniej zarejestrowanych w innych państwach niektórych pojazdów z układem kierowniczym umieszczonym po prawej stronie od przełożenia koła kierownicy na lewą stronę. Z tego względu podjęte zostały w ministerstwie działania legislacyjne dotyczące nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym, mające na celu opracowanie systemu norm prawnych umożliwiających na terytorium RP rejestrację niektórych pojazdów z układem kierowniczym umieszczonym po prawej stronie.
W ramach tych działań Ministerstwo Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej przygotowało założenia projektu ustawy o zmianie ustawy Prawo o ruchu drogowym, których podstawowym założeniem jest dopuszczenie do rejestracji na terytorium RP określonych pojazdów z kierownicą po prawej stronie: samochodów osobowych oraz pojazdów specjalnych mających znaczenie dla gospodarki, tj. pojazdów przeznaczonych do oczyszczania dróg, do wywozu śmieci, żurawi samochodowych. Dla opracowanych założeń przeprowadzono uzgodnienia wewnątrzresortowe oraz konsultacje społeczne.
Uprzejmie informuję, że dalsze procedowanie nad tymi założeniami zostało odroczone przez Zespół ds. Programowania Prac Rządu, do momentu rozstrzygnięcia postępowania prowadzonego przez TS UE.