• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja anglika z kierownicą po prawej stronie

mareczek

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
olsztyn
Aja kolego mam w dupie tych co mówią że potrafią jezdzić rhd ja też potrafię jezdziłem przez 5 lat ale jestem dalej za tym żeby nie rejestrowali takich aut ja wróciłem do Polski i zrobiłem przekładkę nie narzekam .A jak umiesz jezdzić to się ciesz takich cwaniaczków u nas nie brakuje .

matracz21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
yeovil-suwałki
z jednej strony nie widze powodu dla którego mielibysmy dopuscic rejstracje aut z uk. swoją drogą czy to coś zmieni?? generalnie rzecz biorąc nie można powiedziec ze przywloką z UK starego szrota i bedą sie nim zabijac bo Wielka Brytania została tak wysprzątana juz ze szrotów przez litwinów łotyszy rumunów i bułgarów ze to masakra. Ja mysle ze nie ma sie czego obawiac, auta angielskie niech rejstrują, ubezpieczenie takiego auta powinno być wyzsze ze wzgledu na duzo wyższe ryzyko wypadku bo to nie tylko wyprzedzanie ale tez i lewoskrety wszelkiego rodzaju a nawet i jazda po łuku jest inna takim autem i niech nikt mi nie mowi ze nie bo wszyscy dobrze wiemy ze tak jest, jednocześnie ułatwic możliwość stworzyc rejestr aut których możliwa jest przekladka rejstracja bezinwazyjna (bez spawania sciany grodziowej) i coco jumbo i do przodu. Sami zobaczycie ze zostaną tylko z anglikami dziady co 4 lata temu robili na zmywaku i przywlekli ze sobą opla w budzie b po 3 m-cach pracy i nie maja na chwile obecna dosc gotówki by przełożyc sobie auto i srają sie z umożliwieniem rejstracji anglika. dzis jesli ktoś chce kupic auto ładne i dobre i tak nie kupi anglika bo laguna 1 kosztuje w UK w okolicy 500 funtów a w polsce można juz ładna kupić za 2,5-3,5 tys złotych wiec ja sie pytam po co sie napinac??? nowsze auta wcale nie sa tansze w UK bo np: bmw E60 3.0d kosztuje pomiedzy 8-10tys funtów a w polsce bardzo podobnie do tego koszty transportu, akcyzy i opłat urzędowych i juz sie nie opłaca wiec ja sie pytam o co ta walka z wiatrakami??

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
Najbardziej rozluźniają mnie wypowiedzi, że ludzie ZJADĄ z UK do Polski. Bo można będzie zarejestrować auto RHD ??!? No bez jaj - litości. Ludzie w polsce na szeroką skalę sobie będą kupować, na pewno nikt nie wróci z Anglii tylko po to że zarejestruje sobie w tym Kaczogrodzie auto.

Swoją drogą będzie kupa śmiechu, płaczu - może trochę się więcej zarobi na częściach i autach.

marcin4x4

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
lublin
matracz21 to że ludzi którzy zmywają garki w UK wyzywasz od dziadów to nie za dobrze o tobie swiadczy , a co do samochodów to wogóle sie nie znasz e60 3.0 d to w UK kupuje się za 6 tys f. a w polsce za 10 tys f to kupisz ale wraka ze wstawianymi ćwiartkami i innymi kombinacjami. Jak będziesz pisał następny post to pomyśl przed tym trochę dłużej.

matracz21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
yeovil-suwałki
rejstracja anglika

no to ciekawe co to za e60 kupisz za 6tys?? chyba od pakola z przebiegiem wyjetym z kosmosu, akurat wiem jak sie kształtują ceny e60 bo jeden znajomy własnie sprzedał za 4,5tys 2004 rok 2,5 diesla a koleszka ma do sprzedania 3.0d z 2006 roku i wiem jakie pieniądze kosztują te auta. za dobre e60 3.0d trzeba posypac conajmniej 8tys funtów (wierz mi, wiem co mowie w wolnych chwilach pomagam ludziom kupowac auta i je sprawdzam) widzisz kolego, tutaj nie poznasz wspawanej cwiartki, tak ci ja wstawią a wstawiają bo swego czasu woziłem części dla volvo i bmw miedzy innymi i nie uwierzysz jakie cuda serwisy wspawywują w auta w sposób ze w życiu byś nie poznał. woziłem kompletne dachy, ćwiartki z podłużnicami, elementy nadwozia o których możliwości zakupienia nie miałem pojecia. dziś przy angielskim bumie na odszkodowania powypadkowe wszyscy tłuką auta bo im sie to genialnie opłaca. np: pobite e60 wciąz w wiekszosci przypadków da sie naprawic z ubezpieczenia (bardzo czesto koszt naprawy nie przekracza75% wartosci auta wiec je naprawiają i idzie jak swierze bulki ładnie pomalowane i nie porysowane a osoba sprzedająca za same problemy zwiazane z bólem karku który powstał w trakcie wypadku zabiera od1,5tys do 5tys) wiec jak nie bic aut??????? poza tym kupując e60 za 6 tys miej swiadomość ze ono tak samo bedzie tracic procentowo na wartosci jak auto LHD z tym ze wartosc pojazdu poczatkowo na wjezdzie do kraju jest niższa. i pojawi sie sytuacja jaka teraz jest w bułgarii i rumunii gdzie wiele aut wraca zpowrotem do UK i tu próbuja je sprzedać bo nie kazdy chce jezdzic RHD nawet za niższe pieniądze

marcin4x4

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
lublin
Widzisz przyjacielu sam sobie zaprzeczasz , niedawno pisałeś ze e 60 anglik kosztuje podobne pieniądze co europejczyk a teraz piszesz ze kolega sprzedał e60 2.5d za 4,5 tys f Skoro ceny są podobne to pokaż mi w polsce e60 LHD 2.5 diesel za 22.5tys złotych.
Teraz jeszcze dodałeś że pomagasz ludziom sprowadzać auta z anglii , pytam wiec po co ????? skoro w polsce kosztuja tyle samo co tam ??
A co do tych ćwiartek które w anglii są tak wstawiane że nikt się nie może poznać :) :) to cóż ci mogę powiedzieć... po to żeby wiedzieć czy auto było bite jest raport HPI
pozdrawiam

matracz21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
yeovil-suwałki
czytaj ze zrozumieniem!!!! POMAGAM LUDZIOM W ZAKUPIE AUT I JE S P R A W D Z A M NIE SPROWADZAM!!!! UWIERZ ZE ZA 4.5 TYS W POLSCE KUPISZ E60 Z PRZEBIEGIEM 300TYS KM

marcin4x4

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
lublin
OK nie doczytałem że sprawdzasz a nie sprowadzasz .A skoro pomagasz ludziom w kupnie aut to tym bardziej powinieneś wiedzieć co to jest HPI.
Ale żeby dłużej nie przynudzać to po prostu pokaż mi ogłoszenie albo może wiesz kto chce sprzedać taką e60 LHD za 4,5 tys. funta bo naprawdę chętnie kupiłbym w takiej cenie nawet z przebiegiem powyżej 300 tys km. Mówie poważnie , daj mi znać tutaj albo na priv o takich ofertach

seba2009

Nowy
Punktów
0
Miasto
petershagen
]matracz21 smieszny gosc jestes,oceniasz zle ludzi i jedziesz po nich !!! zadna praca nie chanbi,a wiec powinnes przeprosic tych z angli co gary myja !!! teraz co do sprawy anglikow i ich rejestracji w polsce..... ja sam mieszkam od 2000r w niemczech jezdze mitshubisi FTO ,pewnie nawet takiego nie widziales (zaraz pojdzie GOOGLE w ruch) auto te bylo produkowane tylko na rynek Japonski. nie mozna do niego kupic ukladu kierowniczego,nie ma podlogi zeby przerobic ,a wiec nie ma opcji na przerobke na lewa strone.slyszalem o firmach ktore to robia w polsce ,ale nie oddam auta 200 konnego o wadze jednej tony dla jakis partaczy, bo zycie mi sie nie znudzilo. teraz fakt taki w niemczech zarejestrowalem bez problemu, ale co roku podnosza tu ubezpieczenie bo sportwe i zawsze cos !!??!!.place na dzien dzisiejszy w LFM(firma ubezpieczeniowa)900€ i boli mnie to bo w polsce mogl bym placic 700 zl ,tylko ze nie moge zarejestrowac,wiadomo dlaczego. nie sadze ze auta angielskie sa gorsze od niemieckich,a wrecz przeciwnie bo niemcy gnoja strasznie auta a angliki sa czyste i wiadomo ceny sa atrakcyjne.problem jest tylko w ludziach bo przesiadzie sie z CALIBRY 115 konnej w BMW 170 konna i kozak!! do pierwszego deszczu(PRZYKLAD Z ZYCIA POD SWIEBODZINEM 2 TRUPY) auta angielskie sa tak samo bezpieczne a co do kierownica kwestja paru minut i mozna jezdzic !!! czesc ludzi ktora jest przeciwna anglikom nie ma o nich wcale pojecia,a duzej ilosci polskich chandlazy urwie sie bo auta niemieckie sa drogie w porownaniu do angielskich ,bo jak juz ktos wczesniej zauwazyl nikt ich nie kupuje oprucz nas Polakow. jeszcze jednym powodem jest to dlaczego powinni zezwolic rejestracji , dlaczego my Polacy mamy byc inni od innych wszedzie mozna rejestrowac tylko nie u nas a nalezymy do EU !! powiem jedno nikt tam na gorze nie profituje z anglikow i za to jest jak jest !!! JESTEM POLAKIEM I KOCHAM POLSKE ale jak widze tych palantow na gorze to na wymioty mi sie zbiera...

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
no widzisz, w niemczech można ale... 900 ełro, szydzisz z polski bo nie można ale gdyby bys mogł zarejestrowac ale ze zwyzką ubezpieczenia to juz było by psioczenie że zasrańce, złodzieje itp.każdy kraj ma swoje przepisy, mądre głupie lub bezsensowne ale ma swoje i już, w stanach 95% aut jest z automatem, możesz sobie kupić manuala nikt nie broni ale musisz zdać dodakowy egzamin że umiesz jeździć manualem 150 $ plus 5-8h jazd , nie chce wywoływac znowu dyskusji że sie da że trzeba tylko uważać, jestem za możliwoscią czasowej rejestracji dla ludzi mających wczesniej min. np. 3 mc udokumentowanego pobytu w U.K. bez możliwosci sprzedaży lub udostępniania "chrzesniakowi na sobote", ale rejestracja na twardy dowód po przełożeniu kierownicy, swiateł i tylnych przeciwgielnych !!!!!

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
w niemczech można ale... 900 ełro

dla tych co pracuja w UK/IRE ta kwota to smiech na sali, nieraz musza placic 2000 euro za auto wate 2000 euro, przy mlodym wieku do 25 lat i braku znizek ;)

---------- Dodano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

tylnych przeciwgielnych !!!!!

tak, to jest najwazniejsze, tak czesto sie tego uzywa ze szok ;) A w autach co przeciwmgielnesa z 2 stron tez chcesz cos przekladac ;)

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
czy coś się zmieniło na temat rejestracji anglika w polsce od czasu założenia tego tematu ?

Leon0258520

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Stol(n)ica PL
Witam, przeczytałem od deski do deski interesujący mnie temat Rejestracja Anglika z kierownicą po prawej stronie.
Konkluzje:
w 2007r. piszecie "już za kila miesięcy będzie można rejestrować bo Unia "to" "tamto" "siamto" w 2012r. na pyt. Czy coś się zmieniło odp NIE :)
5lat dyskusji i 18 stron postów a w nich jedynie że: Ktoś na zmywaku w UK x miesięcy, że dziad, że BMW to za ile se można kupić
OGÓLNIE BICIE PIANY O NICZYM WZIĄZANYM Z TEMATEM.
w szkole na j.polskim był pisany na wstępie "Temat: ..." po co? aby zamknąć w jedną całość część ogromnej wiedzy.

Prośba do Was, skupmy się na forum na pomocy w konkretnym temacie i np. jak ktoś pyta: Jak przełożyć Astrę 2001r.? to nie odp. jak Ja przekładałem Cytrynę z 2005r. to było tak i tak, w Fordzie z 2001 z kolei było ciut podobnie ale inaczej. bo to bez sensu i człowiek wyszukuje interesujący go temat czyta czyta i godzina mija a tam od 3 miesięcy kłótnia o pierdółkę niezwiązaną z tematem.

Pozdrawiam.
BMW (ByłoMercedesaWziąć:)

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
Leon0258520 zgadzam się z jednym wyjątkiem :

ma być tak :
BMW (BydłoMercedesamiWozić) :D

Leon0258520

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Stol(n)ica PL
holipa, miało być na temat "rejestracja Anglika" Twoje wypracowanie jest NIENATEMAT :cool:

Pozdrawiam
BMW (ByłoMercedesaWziąć)

1! (pała nawet nie wstawaj holipa), bo historia lubi się powtarzać;)

A tak poważnie jest szansa rejestracji auta kierowanego z prawego fotela? jak jakimś cudem załatwie przegląd u diagnosty, to Pani w WK spojrzy przychylnie jak na normalnie ściąganego np z Niemiec? bo w UK jeżdzą oryginały z lewego kierowane.

Poproszę o odpowiedzi na temat.

BMW (ByłoMercedesaWziąć)

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
nie ma takiej mozliwosci
chyba ze to pojazd specjalny typu zamiatarka ulic

Do góry Bottom