• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie anglika w Polsce

Status
Zamknięty.

KZ1

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Katowice
musisz mieć działalność i we wpisie do ewidencji handel samochodami osobowymi/ciężarowymi/motocyklami wtedy możesz podpisać porozumienie

CARS-CHECKPOINT

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Wrocław
www.cars-checkpoint.pl
Witam. Może to i stary temat ale dodam że jeżdżę angolem po nasz drogach przez 6 miesięcy z polskim ubezpieczeniem.Przy pierwszym ubezpieczeniu nie było żadnej mowy że za drugim razem jak bede ubezp to auko musi być już po przekładce. Pierwszy miesiąc kosztował mnie 60 zł każdy kolejny już tylko 54 zł. Samochód był wciągnięty na firme. W pkd-ku masz wpisaną sprzedaż aut. Umowa z ubezpieczalnia jest tak skonstruowana że są to tak jak by auto na handel. Zajmuje sie tym bank BNP Paribas Fortis- u nich wypełnia się dokument a oni odsyłają do Benefii. Jak bank był kiedyś zamknięty próbowałam uderzyc bezpośrednio do benefii i powiedzieli mi tylko ze takie ubezp można załatwić tylko za pośrednictwem w.w banku. Największy problem tkwi w tym ze nie wsytkie z tych banków mają upranienia do wystawiania takich ubezp. Np na dolnym śląsku są tylko 2 : Wrocław i Dzierżoniów. I w każdym z tych miast jest tylko jeden oddział z uprawnieniami. w razie czego mogę pomóc załatwić ubezpiecznie. Jest to zwykłe ubezp OC.
Pozdrawiam

Deryk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Czy jezeli mialem wykupione OC na anglika przez miesiac i sie skonczylo to jest moliwosc dokupienia na jeszcze jeden miesiac? Teoretycznie np. w innej ubezpieczalni niz wczesniej :)

Nie wyrobilem sie z przekladka, naprawa i tp :)

waldek77

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
A nie prościej i taniej wykupić całoroczne?. Jeśli oczywiście masz zamiar jeżdzić tym autem.

zakkwylde

Nowy
Punktów
0
Miasto
chorzów
Czy ktoś z obecnych na forum dostał w jakiejs polskiej ubezpieczalni OC z AC na swojego anglika?

nest82

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Garwolin
CARS-CHECKPOINT:Moze zadam głupie pytanie,ale takie ubezpieczenie jest tylko wtedy mozliwe gdy posiad się działanosc gospodarcza???

Cougar

Gaduła
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Witam. Z uwagi, że jestem tu nowy a interesuje się sprawą chciałym podsumować i zapytać was co są w temacie bardziej niż ja czy mam racje i gdzie ewntualnie popełniam błedy myślowe.
Chcę z uwagi na cenę kupić sobie auto a UK ale żeby było njataniej ubezpieczyć go w Polsce. Najlepiej wtedy jak kupie tam auto. Zarejestruje tam na siebie. Podam adres znajomych. Robię MOT przed wyjazdem. Kumpel co siedzi w UK jak był ostatnio w Polsce mowił, że jest jeszcze na tymczasowym dowodzie na aucie, którym był. Rozumiem, że wracam na tym tymczasowym. Kumpel odsyła mi oryginał (i teraz .. czy on będzie mógł to zrobić??). Do tego czasu jeżdżę np na ubezpieczeniu angielskim (zakładam, że wykupiłem na miesiąc w UK) lub na tymczasowy dowodzie szukam ubezpieczyciela co mi ubezpieczy w Polsce auto na rok. Tu jak widzę pojawiają sie schody. Niby mogę ubezpieczyć ale nie wiadomo czy w razie dzwona będzie ono ważne. z Tego co piszecie łatwiej mi będzie ubezpieczyć auto w Polsce jeśli będzie ono juz na moje nazwisko. Dalej kończy mi się MOT. Chcę jechać np. zrobić do UK. Wtedy przez net wykupuję ubezpieczenie np na dwa tygodnie tam i TAX po czym wpadam do UK wypadam z MOT i sprawa załatwiona.
Proszę o cierpilowść i wszelkie uwagi bardzo docenię i za nie dziękuję.

Rob85

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Luton / Bydgoszcz
Jechac do Anglii zeby zrobic MOT, specjalnie kupowac TAX, dodatkowe ubezpieczenie itd, nie wspominajac o paliwie i straconym czasie. Jak dla mnie ten pomysl to delikatne nieporozumienie. W Polsce nie da sie zrobic MOT-u??

Cougar

Gaduła
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Więc i tak mam tam do kogo jechać i raz na rok nie ma problemu. MOT można zrobić niby z Polski ale spotkałem sie z opiniami, że to tylko będzie papier a w systemie w UK nie będzie widoczny jako zrobiony. Pewnie jest tak, że jeden zrobi dobrze a drugi tylko papier. a nie uważam, że jadąc tam i płacąc ubezpieczenie np na na miesiąc to jakiś duży byłby wydatek.. kumpel zjeżdża do Polski na świeta więc go wymagluje i poproszę żeby wypytał sie na miejscu jak wróci jak dokładnie należało by kwestie ubezpieczenia tam załatwić..

andy_czarny

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
bydgoszcz
Witam panowie ostanio znajomy mnei straszyl ze w teraz tj 2011 cos sie zmienilo i ze nei dostane ani przegladu ani nie zarejestruje anglika po przekładce-prawda to zmienilo sie cos?? mi sie wydawalo ze UE karze za te numery PL i niedlugo bedzie mozna juz calkiem na spokojnie rejestrowac takei auta ??

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom