Akcję tablic mam już praktycznie skończoną, czekam tylko na twardy dowód. Jeśli jest ktoś zainteresowany rejstracją w Świeciu to wyglądało to tak. Akcyzę załatwiałem w Bydzi(jako, że tu aktualnie mieszkam i było mi wygodniej). Zwolnienie na mienie przesiedleńcze wydane bez żadnych dodatkowych potwierdzeń odnośnie zamieszkania w Anglii. Wystarczył dowód rejstracyjny w którym widnieję jako właściciel od dwóch lat, pierwszy przegląd techniczny, umowa kupna-sprzedaży(tu panią zaskoczyłem była pewna że takowej nie posiadam :jezor: ). Jeśli chodzi o datę wjazdu do Polski trzymała się wersji dwu tygodniowej(bez wyjątków na mienie więc lepiej się upewnijcie jak jest u was) więc taką datę wpisałem. No i oczewiście kilka wniosków+ opłata skarbowa 17pln. Po czterech dniach odbiór pisma potwierdzającego zwolnienie. Następnie wk bez chodzenia do skarbówki co bardzo istotne bo nawet zwolnienie kosztuje 160pln w Świeciu żaden kwit z us nie był potrzebny(radzę każdemu sprawdzenie czy wydział wymaga kwit ze skarbówki, szkoda kasy). Dokumenty w wk: dowód, tłumaczenie przegląd negatywny lub homologacja, zaświadczenie z warsztatu przerabiającego wraz z nr kodu wpisu w rejestr tego warsztatu i wzmianka o powołaniu się na ustawy(jakiś urzędniczy beton ale niezbędne :mur: ), nr polisy oc,tablice ang,pierwszy przegląd. W wydziale nie wymagali umowy k-s. Opłaty to recykling(ktoś pisał, że na mienie nie wymagany, tutaj bez tego nie chcieli zarejstrować)+256reszta. to chyba wsio.