Witam po kilku miesiącach, i niestety nie udało się :\ ...przełożyć mojego Peugeota 206 GTi, tzn. nie do końca. Samochód złożyłem, kierownica jest po drugiej stronie, pedały, sprzegło przerobione na sprzegło na linke dzieki pmocy z forum, dziękuje!!! Samochód kreci, radio gra! nawiewy chodzą itp. ale rozdzielacz zapłonu nie dostaje prądu tam gdzie powinien!? i nie podaje dalej na świece. Teraz już wiem że powinienem się również zaopatrzyć prawdopodobnie w europejską wiązke elektryczną. Chcąc przełożyc angielską (była za krótka) musiałem przeciąc wiązke w kilku miejscach aby ja przedłużyć, to kilkadziesiąt kabli. Gdzieś namieszałem, a tata mówił: "pozaznaczaj!"

a ja nie posłuchałem. Nie chce tego rozbierać i szukać gdzie jest bład bo kable czsem były tego samego koloru!? Nie jestem mechanikiem, lubie grzebać przy swoim 206 GTi, ucze sie na nim, prawie sie udało przełożyć wiec przekładka 206 nie jest taka trudna. No na razie sie jeszcze nie poddałem. Do elektromechanika też nie chce isć po jak powiem ze ciąlem wiązke to mnie pogonią

ha ha. Poszukuję wiązki elektrycznej wewnętrznej (tej z kabiny) do 206 GTi z 2000 roku jednak bez rezultatów na razie

Mam pytanie: czy jest możliwość użycia innej wiązki, z innego modelu 206 np. 1.9 czy 2.0 HDI? Albo może ktoś ma taką wiązke, jutro jade do serwisu Peugeota sppytać sie ile kosztuje taka wiązka, dużo napewno ale tam też musze spróbować