• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 206

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Pamiętam naszą rozmowę. Jednak Pamiętam też że potem przypomniałeś sobie że był to inny Peugeot (chyba 307).
Z wielką niecierpliwością czekam więc na Czapliniaka jak nam poda ten numer części.
Ten europejski hydrauliczny pedał sprzęgła to coś jak kwiat paproci. Ponoć istnieje ale nikt go mi jeszcze nie pokazał.
Nie wiem czy jeszcze będę przerabiał P206, ale z pewnością gdybym przerabiał jego istnienie bardzo by sprawę przekładki ułatwiło.

Punktów
0
Miasto
ramsey
Dziękuję za rysunek sprzęgła z pompka...niestety przerobilem 206cc i nie ma też za bardzo miejsca na tą pompke, 206cc ma w tym miejscu wzmocnienie ściany grodziowej które przechodzi przez całą szerokość od podłużnicy do podłużnicy...
Musiałem przerobić pezota na linkę co nie było łatwe, skrzynia z Anglika nie miała otworu na ramię pod linkę, co więcej całkiem inny jest fartuch skrzyni i nawet nie ma za bardzo możliwości wstawić w nim ramię na linkę....
Na szczęście przekładke robiłem dla siebie i miałem dawce rozbitego 206 z sprzęgłem na linkę gdzie skrzynia pasowała z silnika 1.1 A przekładany pezot to 1.6 16v
Troszkę zabawy było też z bsi musiałem całe przekładać na lewą stronę ale nie jest to skaplikowane, może czasochlonne bardziej ponieważ przeeabialem instalacje...
Został jeden mały problem, mianowicie jak zamienię poduszkę kierowcy i pasażera w bsi?
Automatycznie poduszka kierowcy jest nadal poduszka kierowcy ale po drugiej stronie.... przy uderzeniu prawym rogiem wystrzeli mi poduszka kierowcy....
Czy jeśli w ustawieniach zmienię z wersji uk na eu to się mi to automatycznie zmieni, bo tylko takie coś znalazłem jak się pod kompa podpialem?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
nic nie zmieniasz w poduszkach, jeśli nie wyłączysz poduszki pasażera w razie uderzenia wystrzelą obie

Do góry Bottom