• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odzyskanie V5C / V561 - OPIS

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
powinni jeszcze przysłac, ale dla pewnosci zadzwon do nich za 1-2 tyg i zapytaj czy dostali i kiedy przyślą dokument

wbr98wa

Gaduła
Punktów
4
Miasto
WBR
siemka i jak w końcu jest teraz z tym odzyskaniem ?
zgubiłem V5C nie na moje nazwisko... chciałem odzyskać V561 a tu lipa coś się zmieniło.

Punktów
0
Miasto
Białystok
Wczoraj dostałem pismo z DVLA że dowód V5c może być jedynie wysłany na adres angielski tak wiec już nie wysyłają do Polski niczego prócz powiadomień.

Lukasz00

Początkujący
Punktów
0
Czy ktoś dotarł do źródła tej informacji? Jeżeli został zlikwidowany certyfikat eksportowy, to jak uzyskać V5c nie mając adresu w UK?

Lukasz00

Początkujący
Punktów
0
mam takie pytanie dotyczące praktyki - czy ten adres w UK może być dowolny, czy musi być to adres stałego zamieszkania?
Czy DVLA czepia się tego, że rejestrując kilka samochodów podaję różne adresy?
Z Pakistańcami na infolinii nie da się dogadać.

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
Twoje pytanie jest poza tematem postu, ale generalnie adres to adres, co do Pakistanie to na infolinii dvla nigdy ich nie spotkalem a trochę już tam dzwoniłem.

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
na adres który podasz, DVLA przyśle Ci dowód pocztą i do tego jest potrzebny. nie ma znaczenia ile masz aut i adresów. Co do Pakistańców to zgadzam sie z kolegą Pluciorx-em...

Lukasz00

Początkujący
Punktów
0
Jak wyglada w praktyce oczekiwanie? Tyle ile tam napisane, czy zdarza sie krócej?

Lukasz00

Początkujący
Punktów
0
Ważna kwestia: jak zapłacić te 25funtow do rejestracji, nie będąc w Wielkiej Brytanii. Jest opcja, żeby zrobić zlecenie w karcie płatniczej, ale trzeba podać kod z odcinka V5C, którego nie przysłali (a o który się zwracam). Druga opcja jest "postal order". Swietnie, tylko nie uda sie tego zrobic na odleglosc. DVLA nie chce podac konta.

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
Na druku wpisujesz dane karty płatniczej.
pierwsze słyszę,że na druku V62 można wpisać dane karty do zapłaty 25f ??? wiesz w którym miejscu??
płacisz albo czekiem albo postal order

POSTAL ORDER to taki "czek" kupujesz to na poczcie za kwote jaką chcesz komus zapłacic ( np 25gbp) z oznaczeniem komu płacisz (DVLA Swansea) płącisz poczcie prowizje i wysyłasz.
Ale jak nie jestes w UK to jak chcesz ten dowód odebrac??

sabinka

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Warszawa
ma moze ktos angielski adres zeby odzyskac v5 skoro exportowego nie wydaja?

Ostatnia edycja:

Mac83

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Ustroń
Panowie i Panie!
Mam rozwiązanie jak dostać dokument eksportowy V561. Nie wiem czemu na stronie DVLA tego nie piszą, ale zadzwoniłem do DVLA i uzyskałem informacje.
Teraz załatwiamy wszystko e-mailem :)
Na adres e-mail: Export.Dept@dvla.gsi.gov.uk wysyłamy wszystkie dane samochodu jak w poprzednim formularzu, czyli marka, model, silnik, VIN, przebieg, oraz oczywiście swoje dane adresowe na kogo ma być wystawiony dokument. Tytuł maila np. " Export Application" albo coś w tym stylu.
Mi dokument przyszedł po coś koło 7-8 dni, ale wiadomo, wszystko zależy od naszej "ukochanej" poczty.

Mam nadzieje że pomogłem :)

jedynakm

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Stąporków
www.facebook.com
Panowie i Panie!
Mam rozwiązanie jak dostać dokument eksportowy V561. Nie wiem czemu na stronie DVLA tego nie piszą, ale zadzwoniłem do DVLA i uzyskałem informacje.
Teraz załatwiamy wszystko e-mailem :)
Na adres e-mail: Export.Dept@dvla.gsi.gov.uk wysyłamy wszystkie dane samochodu jak w poprzednim formularzu, czyli marka, model, silnik, VIN, przebieg, oraz oczywiście swoje dane adresowe na kogo ma być wystawiony dokument. Tytuł maila np. " Export Application" albo coś w tym stylu.
Mi dokument przyszedł po coś koło 7-8 dni, ale wiadomo, wszystko zależy od naszej "ukochanej" poczty.

Mam nadzieje że pomogłem :)

Dane na V561 masz wpisane swoje czy ostatniego właściciela w Anglii?

Do góry Bottom