• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowe przepisy od 1 Stycznia 2015r

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
ponoć w wiadomościach mówili że jeszcze licznik ........... przecież mają liste części u nas na forum :)

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Cyt. "MINIMALNE WYMAGANE POLE WIDZENIA W LUSTERKU ZEWNĘTRZNYM (LEWYM WSTECZNYM) POJAZDU KATEGORII M1 PRZYSTOSOWANEGO KONSTRUKCYJNIE DO RUCHU LEWOSTRONNEGO (Z KIEROWNICĄ UMIESZCZONĄ PO PRAWEJ STRONIE POJAZDU)
upload_2014-10-16_7-37-4.png
Opis do rysunku

1. oś odniesienia;
  2. podłużna płaszczyzna symetrii pojazdu;
  3. wewnętrzna linia pola widzenia;
  4. przednia linia pola widzenia;
  5. zewnętrzna linia pola widzenia."

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
A ja myślę że sprawą zajmują się tylko media.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
w sumie wszystko jedno czy będę przekładał zarejestrowanego anglika czy nie zarejestrowanego

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
Mój ojciec nie żyje niestety już prawie 20 lat, zanim jednak odszedł z tego padolu łez nauczył mnie kilku rzeczy, często mawiał że do byka nie podchodzi się z przodu,do konia nigdy z tyłu,a do idioty wcale...często w życiu zapominam o tej nauce szczególnie na forum.

Mój brat(mundurowy) mawia, "znajdzcie mi człowieka, a ja znajdę na niego paragraf"

Zacznę od tego, nie, nie zarabiam na chleb na przekładkach...
Mam nadzieje, że policja będzie ostro trzepać niezarejestrowane angliki, tzn te na angielskich tablicach. No mnie to tak doprowadza do szału że szok. Idioci pędzą, przed fotoradarami nawet nie zwalniają, a skoro fotoradar jest w środku miasta, to raczej po coś tam jest i przydało by się zwolnić. Połowa, albo większość ma lewy przegląd, a co któryś nieważne OC, niby wykupione, ale wgłębiając się w umowę to wychodzi, że jest nie ważne. Przez takich baranów aż strach.

Choć jest plus tej sytuacji taki że zwiększy się ilość przekładek :) Bo ludzie pokupują angliki, pierw będzie mega super, później zaczną ich wku*wiać autobusy, smieciarki i inne wieksze pojazdy. i będzie trzeba przekładać... :( wiadomo że część tych zawziętych się przyzwyczai i będzie się męczyć. uuu a jeszcze jechać w dalszą drogę jakimiś zadupiami to już wyprowadza z równowagi. Nie piszę tego ze złości, tylko z własnego doświadczenia.

I wreszcie zacznę sprzedawać częsci z anglików które szły na śmieci, magle, deski rozdzielcze itp :)

Będzie tak jak z samochodami z niemiec. Do tej pory przyprowadzano do jazdy w miarę ogarnięte angliki, a teraz będą to rupiecie do remontu, żeby tylko jakąś kase zarobić, na biedych nie znających tematu klientach.

Uadrol, myślisz że ciężko będzie zrobić przegląd na anglika po przekładce ze ścianą grodziową spawaną z 30 kawałków? Nie, nie będzie ciężko. Oczywiście, raczej zaden z tu obecnych warsztatów tak nie robi, napisałem to ironicznie.

P

piotreldiablo

Całkowicie popieram adsik-a. Od 2012 obracam anglikami i widzę że z roku na rok sprowadzane są w coraz gorszym stanie, reguła- im taniej tym lepiej. Osobiście miałem dwa angole którymi jeździłem po roku czasu i więcej nie chce. Po co rejestracja bez przekładki, po co wam takie auto? Wielu tu sie oburza ale po co ci takie auto. Chcesz być fajny że masz auto z kierownicą po prawej stronie i umiesz nim jeździć? Powiedz otwarcie chcesz to zrobić dla pieniędzy, chcesz zaoszczędzić kilka groszy bo nie masz co do garnka włożyć a chcesz sie pokazać fajnym autem. Typowy polak. Nie rozumiem ludzi co chcą oszczędzić na wygodzie podróżowania autem i na bezpieczeństwie swoim i innych. Przesiadka z golfa II na anglika fakt bedzie zajebistym skokiem w cywilizacje. Zarejestrowany anglik to oznaka biedoty tak samo jak maluch na drodze. PS mam 4 letnie auto za ponad 35tys zł i hejty że mnie nie stać na anglika mam głęboko gdzieś.

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
Całkowicie popieram adsik-a. Od 2012 obracam anglikami i widzę że z roku na rok sprowadzane są w coraz gorszym stanie, reguła- im taniej tym lepiej. Osobiście miałem dwa angole którymi jeździłem po roku czasu i więcej nie chce. Po co rejestracja bez przekładki, po co wam takie auto? Wielu tu sie oburza ale po co ci takie auto. Chcesz być fajny że masz auto z kierownicą po prawej stronie i umiesz nim jeździć? Powiedz otwarcie chcesz to zrobić dla pieniędzy, chcesz zaoszczędzić kilka groszy bo nie masz co do garnka włożyć a chcesz sie pokazać fajnym autem. Typowy polak. Nie rozumiem ludzi co chcą oszczędzić na wygodzie podróżowania autem i na bezpieczeństwie swoim i innych. Przesiadka z golfa II na anglika fakt bedzie zajebistym skokiem w cywilizacje. Zarejestrowany anglik to oznaka biedoty tak samo jak maluch na drodze. PS mam 4 letnie auto za ponad 35tys zł i hejty że mnie nie stać na anglika mam głęboko gdzieś.

Gadasz jak potłuczony powiedz mi co w sytuacji kiedy sprowadzam drogie auto jako swój dobytek ?
Mam się udać do zakładu na przekładkę ? Ale pytam po co skoro mi to kompletnie obojętne po której stronie mam kierownice bo na RHD zdawałem prawo jazdy i jeździłem od wieków ? ( Mam robić przekładkę dla zasady bo wszyscy robią może ? )
Sprzedać w PL się nie opłaca bo Polak chciałby za darmo do pokrojenia + akcyza 19% z dupy wzięta dla Państwa.
Jeździć potrafię, auto się nie psuje jest solidny kawał japończyka, jest moim ulubionym od lat.
Auto sprawne wiec chce nim legalnie się poruszać tak jak Ty jedziesz do UK na to nikt na promie do Ciebie nie strzela ze jeździsz LHD tak i w PL rejestracja nie powinna stanowić problemu w takich przypadkach.

Jeżeli uważasz że auto RHD stwarza niebezpieczeństwo na drodze a nie kierowca to lepiej daj się pokroić od razu, zanim wyjedziesz na ulicę swoim czarnym LHD E46 full opszyn na drogi i rozwalisz na jakimś na podwójnym gazie.

Ostatnia edycja:
P

piotreldiablo

Jeździłem kilka lat anglikiem po Polsce, i dobrze mówisz nie auto stwarza zagrożenie tylko kierowca bo samo auto jeszcze jeździć nie umie. Nie wiem co ma do tematu twoja ostatnia wypowiedz o E46 skoro równie dobrze tyczy sie to LHD i RHD. Dla mnie jesteś jeszcze niedoświadczony w ogóle i nie rozumiesz o co chodzi a porównując już UK do PL to przesada. To biedny kraj chce dorównać bogatemu nie odwrotnie. I co taki wspaniały samochodzie i będziesz jeździł sobie wygodnie z magicznymi lusterkami albo bez i cudował jak wyjść za Tira? Kultura Polaków taka że nie jeden specjalnie zastawiał drogę. Po 6 latach jazdy anglikami po Polsce ja uważam że nie da sie jeździć nimi bezpiecznie po dużych miastach i nie biorę tu pod uwagę tylko umiejętności kierowcy. Jazda na wariata już mnie nie kreci a tobie życzę powodzenia.

vitara

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnów
To jak będę mół jeździć anglikiem po modyfikacjach od 2015 czy nie ? Są jakieś pewne wiadomości czy tylko domniemania ?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
który to już 1 styczeń ? 10 ? 15 ? no nie ważne ale odkąd pamiętam :)

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
Rysiu, na obecną chwilę trzeba poczekać do 1 stycznia 2015r, a wtedy powiedzą ile jeszcze znów będzie trzeba poczekać :)

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
ile i za ile :)

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
Paranoja jest z tym :D Jak auto jest na ruch lewostronny to tylko po takim ruchu powinno sie poruszać i tyle :) Co prawda jak miałem pierwszego anglika to też chciałem go zarejestrować, ale zmądrzałem i mi przeszło, bo wiem ze do idiotyzm poruszać się angolem po naszych drogach.

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
adsik znajdź kupca na anglika za 35tys który zapłaci za auto + dołoży 6tys na akcyzę to zmienię na LHD, czasem nie ma wyboru chyba ze chce się zasilać urzędy, ja nie mam zamiaru.

Kolejnym krokiem będzie zniesienie akcyzy na auta LHD, no bo przecież nie powinny się one poruszać po naszych drogach ?

Szczerze wątpię. w tym kraju wszystko rozchodzi się o pieniądze...

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
Jak auto warte kupna to i ja kupię. A akcyza najmniejszy problem, wystarczy "ruszyć głową" i jest minimalna :)
Ale niestety nie każdy ma dryg do "ruszenia głową" i jęczą jak im się tu źle w tym kraju żyje. Kocham ten kraj. Niby takie niekorzystne prawo, a jest tak dziurawe i do obejścia że aż chce się żyć :) Wiadomo prościej zapierniczać w UK za bardziej ludzkie pieniądze, ale jeśli już mnie tu los zesłał, to trzeba sobie radzić w życiu.

Wyznaję zasadę "Masz łeb i ch*j - to kombinuj!"

Kolejnym krokiem będzie zniesienie akcyzy na auta LHD, no bo przecież nie powinny się one poruszać po naszych drogach ?

Nie rozumiem tej wypowiedzi.

Pamiętaj, że pieniądz rządzi światem :) Tego nie zmienisz, tak było zawsze i zapewne tak zostanie.

Do góry Bottom