• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowe przepisy od 1 Stycznia 2015r

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
holi nie wiem nie moja sprawa tak powiedział, z tego co sam mogę się domyślać to chodzi o to ze teraz wsiada sobie na lewy fotel opuszcza szybke wystawia pilota, wlącza poszczególne testery i tak przejeżdża ścieżke diagnostyczą

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Może musi stację przebudować bo z prawej strony ma ścianę i nie wyjdzie z auta;)

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
pilot działa przez szybę , a miejsca powinno być tyle żeby bez problemu można było otworzyć drzwi z obu stron ( niektóre auta mają tabliczkę znamionową na słupku z prawej strony). więc facet to typowy dupochron lub gaciotrząs - jak kto woli.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
jego stacja jego zasady

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
jego stacja , jego zysk. zasady nakładają odgórnie i każdy kto się wychyla zbytnio dostaje czerwoną kartkę, a po którymś wychyleniu odbiera się mu uprawnienia.

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Dlaczego to niby przekładańce mają mieć kłopot?

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
sherves to tak na mój rozum- jezeli pojazd bedzie jako nowy przystosowany do ruchu lewostronnego, a badanie techniczne wykaze że został on dostosowany poprzez przełozenie kierownicy to bedzie to niezgodne z homologacja, przez co z automatu bedzie wynik negatywny ?

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Przecież już pisałem że prawo nie działa wstecz. Co juz jest zarejestrowane jest święte. nawet lawety typu sam.
Ludzie kiedy przestaniecie się łudzić i dokładać nowości. Nie można poczekać jeszcze miesiąc?

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
Przecież już pisałem że prawo nie działa wstecz. Co juz jest zarejestrowane jest święte. nawet lawety typu sam.
Ludzie kiedy przestaniecie się łudzić i dokładać nowości. Nie można poczekać jeszcze miesiąc?
Z tym jak już wiemy bywa rożnie w tym kraju ( przykład mazdy RHD która była zarejestrowana a straciła DR podczas kontroli za kierownice )

Miałem na myśli raczej świeżo sprowadzone auta.

Uadrol

Anglikomaniak
Punktów
11
Homologacja = słowo klucz... Przekładka Nissan Skyline to dla Ciebie nie problem zachowując homologację? Jesteś kozak!

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
Nawet niech stracą możliwość przekladek Skyline'ów i tym podobnych aut... W jakim procencie są one przekładane u nas ? 1%? Zazwyczaj ludzie wstawiają popularniejsze auta do przekładki.

damfji7549

Początkujący
Punktów
0
Miasto
radom
witam podobno juz na 100%mozna od 1 stycznia 2015?czy to nadAL nic pewnego?

Uadrol

Anglikomaniak
Punktów
11
Jest to bardzo prawdopodobne natomiast pewne będzie dopiero 1 stycznia.

Uadrol

Anglikomaniak
Punktów
11
Jak widzisz trwa proces legislacyjny i jest to jedynie "projekt" ustawy a nie ustawa. Jest sporo zastrzezen co do jej tresci a jej ostateczna wersja nie zostal;a jeszcze podpisana tak wiec pewne jet tylko to, ze NIE MA PEWNOSCI. Jest jedynie prawdopodobienstwo. Obowiazek meldunku tez mial byc zniesiony od 2014 a okazuje sie, ze przesunieto termin na 2016. Tutaj co prawda sprawa jest nieco inna bo goni nas przegrana sprawa w trybunale w Luxemburgu. Zobaczymy za 3 tygodnie co z tego bedzie.

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Za trzy tygodnie to będzie jedynie wielkie g..... bo święta idą, później nowy rok i jakoś mi się nie chce wierzyć że urzędnicy od razu się wysilą jak nigdy przedtem i od stycznia będzie można rejestrować angliki. Chyba że mówimy o styczniu 2016 ;) W naszym pięknym kraju wszystko wymaga czasu

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Homologacja = słowo klucz... Przekładka Nissan Skyline to dla Ciebie nie problem zachowując homologację? Jesteś kozak!
Piszecie o homologacji a nawet nie macie pojęcia co to jest... Homologacja wydawana jest na grupę pojazdów a nie na konkretny egzemplarz auta, nie ma w tym dokumencie wzmianki o umiejscowieniu kierownicy, specyfikacja pojazdu oczywiście takie informacje zawiera, dostęp do niej ma tylko producent i dealer. Zejdźcie na ziemię to jest polska rzeczywistość, tutaj może być tylko gorzej.

Do góry Bottom