• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

LAND ROVER FREELANDER - Temat zbiorczy

ottolini

Początkujący
Punktów
0
Miasto
worksop
mam maly problem a mianowicie po zapalenie auta tylna wycieraczka sie wlacza i chodzi caly czas nie moge jej wylaczyc w czym moze byc problem?

SyntaX

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Rozumiem że auto to przekładka.
Czy oprócz wycieraczki działa także spryskiwacz ??
Prawdopodobnie przedłużając wiązki pomyliłeś kabelki w kostce idącej z prawej strony obudowy licznika do włącznika wycieraczek.
Zdejmij plastiki obudowy podłącz inne przełączniki.
Odizoluj tam gdzie łączyłeś przedłużkę do kostki tylnej wycieraczki zamieniaj kabelki i patrz.
Obstawiam że gdzieś tam jest błąd.
Jestem na działce nie mam tu miernika bo bym Tobie sprawdził na jakich pinach ma być napięcie.

slawarek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
brzesko
Witam.
Koledzy jak wyciągnąć przednią szybę bo mi pękła i nie chcę żeby się rozsypała(auto stało na słońcu pochylone bocznie), freelek to 2000r po lifcie benzyna.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
nie rozsypie sie jest klejona

ottolini

Początkujący
Punktów
0
Miasto
worksop
ok faktycznie kable byly zamienione dzieki za pomoc :) ale pojawil sie problem ze wspomaganiem po przekladce chodzilo wszystko cacy a dzisiaj (czyli 2 dni po przekladce) brak wspomagania plyn sie nie babli czyli nie dostaje sie powietrze gdzie moze byc przyczyna? czy mogly jakies syfy dostac sie do pompy jak tak to jak sie ich pozbyc?

darius1983

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Zgierz
Witam wszystkich,
mam pytanie odnośnie freelandera czy można zamontować przód po face lifcie do freelandera z 2003 roku? wymaga to jakiś przeróbek? czy tylko lampy i zderzak?
pozdrawiam

SyntaX

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Inne są Lampy, zderzak, plastiki pod lampami, kanały wlotu powietrza do chłodnicy, wiązka elektryczna lamp (Tam są oddzielne żarówki mijania/długie)
Inne punkty masy w samochodzie inaczej podpięte przekaźniki.
W praktyce najlepiej kupić cały przodek z wiązkami.
Napewno trochę roboty będzie by to przerobić.

Punktów
0
Miasto
Jaworzno
witam ponownie miałem mała przerwe w pracy nad landim i urodził sie problem mianowicie nie przenosiłem skrzynki bezpiecznikow i niewiem jak przerobic skrzynke klimy zeby sie to zmiescilo sama skrzynka jest juz zrobiona tylko ten plastik ktory wchodz do podszybia

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
chciales zaoszczedzić roboty a dołożyłes sobie nowej," skrzynke" masz już wycięta rozumiem ?, to kielich musisz odciąć od anglika odwrócić przeciąć, przesunąć i dospawać 3-4 cm od brzegu wysuniete na 8 i 8 cm w góre

tedchom

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wisła
Witam wszystkich również korzystam z tego forum ponieważ przypadło mi w udziale (nie jestem mechanikiem) przerabianie z anglika również takiego landrowera. Póki co mam przespawane pedały, maglownicę oryginalną z landrowera, dziś w nocy spróbuję zrobić klimę a właściwie to korzystając z podpowiedzi tutaj skrzynkę do klimatyzacji. Jak skończę to dam znać i jeśli będę umiał to dorzucę i jakąś fotkę.

tedchom

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wisła
Kolego Magik cieszę się że sprawiłem Ci tyle radości, ale wiesz ja jestem całkowicie aspołeczny ponieważ dosłownie wszystko robię sam. Niestety nie spotkałem jeszcze mechanika który by robił tak jak oczekuję więc jest jak jest. Mam taką zasadę: Żadnej pracy się nie lękam mało robię dużo stękam;). Ale spoko już kończę. Niestety mróz na zewnątrz dlatego robię po kilka godzin i do domu się ogrzać więc i prace się dłużą w nieskończoność ale już wykonałem jazdę próbną i wsjo działa ok. Teraz tylko doskładać i jeszcze wycieraczki przerobić. No i oczywiście elektrykę do zamków w dżwiach przełożyć.

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
Robisz to na dworze? ja osobiście sobie tego nie wyobrażam.... przy samej elektryce patrząc ile jest tam roboty z kabelkami to można sobie palce odmrozić......
wrrrrrr

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
i lutownica z 250W ale i tak brawa za wytrwałosc

Do góry Bottom