• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[dolnośląskie] Przekładki Anglików Wrocław

Ethus

Początkujący
Punktów
0
Witam,
interesuje mnie wycena kompletnej przekładki poniższych aut:
Mazda 6 2.0 diesel roczniki 2002, 2003, 2004
BMW e46 2.0 benzyna sedan i coupe roczniki 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004
Honda accord executive cdti 2004
Audi a3 1.9 tdi roczniki 2000, 2001, 2002, 2003
Z góry dziekuje i pozdrawiam.

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Witam.
Wycena przekładki Mazdy, BMW i Audi poszła na PW.
Co do Hondy to jest to jedyna marka której nie przerabiamy. W tym zakresie polecam kolegę Jaro z Wadowic.
Pozdrawiam.

Biedhronka

Nowy
Punktów
0
Witam,
jaki byłby całkowity koszt przekładki Mercedesa C200 Kompressor 2.0 diesel z 2001 roku z automatyczną skrzynią biegów?
Pozdrawiam

Daniel23

Nowy
Punktów
0
Miasto
Strzelin
Mam pytanie, jakie są całkowite koszty przekładki w tych pojazdach: Skoda Octavia 2004,2005,2006 welur lub skóra oraz Skoda Superb 2004 do 2007 również welur albo skóra.

sinu

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bournemouth, UK
Witam...
Noszę się z zakupem taniego autka na powrót do PL i żeby trochę swoich gratów zwieźć od razu, no i chodzi mi po głowie Mercedes Vaneo. Możecie mi powiedzieć jak to wygląda w kosztach aby go przełożyć ?? Raczej to będzie benzyna niż diesel... Dzięki za odpowiedź...

mariusz82

Nowy
Punktów
0
Witam,
Intersuje mnie przekładka Astry III kombi i Vectry C sedan/kombi. Benzyna, którą będę chciał zagazować. Pytanie czy jest sens? Przekładka to już jest ryzyko, jak dołożę do tego instalację LPG...?

mariusz82

Nowy
Punktów
0
OK - źle zacząłem.
Jakie jest ryzyko, że przekładka przy aucie, które sobie wybrałem, i które chcę zagazować, nie będzie problematyczna - zarówno przy samej przeróbce (miałbym to zlecić Tobie) jak i po zabiegu podczas obsługi. Ile będzie kosztowała?

Ja w swoim życiu miałem (dalej mam ten sam) jeden samochód (już 5 letnia corsa D w dieslu). Kupiłem go w Polskim salonie, serwisuję najpierw w ASO, teraz w przypadkowych warsztatach w całym kraju (z polecenia, jednak nie u znajomego, bo dziś mieszkam tu, a za 3 miesiące mam zlecenie w innej części kraju). Ale wiem (chociaż z grubsza) czego się spodziewać po aucie bo jak coś zaniedbałem, to wiem co może nie działać.
A czy mam obawy do przekładki? Tak. Zresztą tak samo jak do kupna auta z drugiej ręki. Kupno auta używanego to dla mnie raczej próba znalezienia mniejszego naciągacza. Z doświadczenia (nie branża motoryzacyjna) - mam większe zaufanie do sprzedawców z Niemiec czy UK, niż handlarza z Polskiego komisu. Może błędnie ale... życie.
Interesuje mnie kupno opla, sprowadzonego z zachodniej Europy. Jeśli taka przeróbka jest w tych modelach skuteczna, to bardzo chętnie zaoszczędzę. Ale jeśli ktoś z doświadczeniem w przekładkach powie mi, żebym poszukał innego auta do przekładki, to z całą pewnością wezmę to pod uwagę.

Dwa - jak już piszemy - proszę również o informacje odnośnie terminu realizacji takiego zamówienia.

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Opel Astra III - 7000 zl z przegladem , klima , gwarancja
Opel Vectra C przed fl 6500
Opel Vectra C po fl 7500

Wolny termin 21 lub 28 wrzesnia .

Pozdrawiam Kristoff

mirmar

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Lubomierz
:thumb2: :thumb2: :thumb2: zgodze sie z kolega ale dla mnie za daleko :tudu:
Tak kolego bylem w tym warsztacie umuwilem sie na zrobienie passata 2006 i rav 4 na passacie kristof uczyl sie ale nic mu z tego niewyszlo ponioslem tylko koszty i przejechalem 600km a rav 4 2007r okreslil ze do wymiany jest czesci na 2000tys stala u niego 6miesiecy i chcial jeszcze pieniadze za parking .usterke usunelem w serwisie w godzine za 300zl nie ma pojecia gosciu a tato ma strach w oczach nie polecam nikomu tego warsztatu niestety

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Po pierwsze Mireczek jest pseudo-warsztatem który robi przekładki i sobie z tym nie radzi.

Po drugie w Twoim passacie (po Twojej przekładce) było robione kodowanie sterowników drzwiowych którego Twoje auto nie chciało przyjąć z niewiadomych przyczyn. Każdy sterwonik z innego auta, każdy z innym kodowaniem i żaden nie chciał przyjąc nowego. Na zadane pytanie jak zrobiona jest instalacja elektryczna nie był w stanie mi odpowiedziec. A zapłaciłeś za mój poświęcony czas, próby kodowania, podmienianie sterowników.

Po trzecie. Rav 4 była samochodem klienta Mireczka z którym sobie nie poradził. Nie działały szyby oraz sterowanie nagrzewnicą. Instalacja rozwinięta w całości z izlolacji i rzucona luzem na belke. Instalacja nagrzewnicy (cyfrowa) pocięta i pinowana! Nie był w stanie odpowiedzieć na pytanie czy sterownik nagrzewnicy, panel, wiązka i silniczki krokowe pochodzą z jednego auta. Z uwagi na to został poinformowany że musi zakupić w/w elementy pochodzące z jednego samochodu. Po tym kontakt się urwał. Auto stało u mnie 5 miesięcy bo Mireczek nie odbierał telefonów ani nie oddzwaniał. W końcu zadzwonił do mnie właściciel pojazdu z pytaniem " czy u Pana stoi może Toyota Rav 4 bo szukam jej od 3 miesięcy?" Jak się okazało Mireczek nawet nie poinformował klienta co się dzieje z jego autem.

A gdybyś odbierał telefony to nie zapłaciłbyś za parking (5 miesięcy postoju samochodu za 300 zł).

Mariusz5394

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Nysa
Jaki koszt wynosilby przerobienia układu kjerowniczego w Angliku Mercedesie cls 55 AMG kompresor,rocznik 2006 ??

skowiak

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
jeszcze uk / Wroclaw
Mariusz 82 Przekladka Vectry to raczej nie problem, mi Kristoff przekladal dobre 1.5 roku temu auto do dzisiaj jezdzi i nic sie nie dzieje. To ze slyszysz ze auta po przekladce sa niepewne to jest to tylko i wylacznie propaganda ludzi ktorym zalezy zebys to od nich kupil a nie przyciagal i przerabial co zaoszczedzi Ci kilka ladnych tysiecy albo opinie niezadowolonych klientow ktorzy oddaja auta w rece partaczy (czytaj posty wyzej: auta do poprawki) . A na Polskim rynku to albo po wypadku kupisz albo krecone.
Ja co prawda swoja vectre musze sprzedac jako ze musialem wrocic do UK ale gdyby nie ten powrot to nawet bym nie myslal o sprzedazy bo mam to auto od nowosci i wiem czym jezdze.
Wniosek jest jeden: jezeli sie boisz - nie przerabiaj.
Pozdrawiam!

Do góry Bottom