• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

COPART

Dawid777

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdansk
Broker Copart firma ING Solutions z USA

A ja kupuje przez Brokera Copart firmę ING Solutions z USA. U nich wszystko proste i sprawne. Wystarczę wysłać tylko skan swojego paszportu i wpłacić depozyt, który, jeżeli nic nie kupisz jest zwracany na twoje konto. Podaje stronę tej firmy: http://www.easyexport.us/pl Pozdrawiam :)

---------- Dodano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Witam

Mam pytanie odnosnie tej strony.
Zarejestrowalem sie zostalem.
Chca zeby wyslac dokumenty potwierdzajace adres paszport, itp
Ale co mnie interesuje chca jakies buisness licence o co to chodzi???
Znaczy to ze trzeba prowadzic jakis interes samochodowy??
W drugim mailu od nich nic niema o buisness licence
rejestrowal sie tam ktos z Was??

dzieki i pozdro

A ja kupuje przez Brokera Copart firmę ING Solutions z USA. U nich wszystko proste i sprawne. Wystarczę wysłać tylko skan swojego paszportu i wpłacić depozyt, który, jeżeli nic nie kupisz jest zwracany na twoje konto. Podaje stronę tej firmy: http://www.easyexport.us/pl Pozdrawiam :)

---------- Dodano 30-09-2010 o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano 29-09-2010 o 12:51 ----------

WITAM WSZYSTKICH I Z GÓRY DZIĘKUJE MAM DWA PYTANIE

JAK SIĘ ZALOGOWAĆ NA COPATR I KUPOWAĆ SAMOCHODY Z COPART MIESZKAJĄC W USA USA USA
JAKIE TRZEBA IM WYSŁAĆ DOKUMENTY ZĘBY MOŻNA BYŁO LICYTOWAĆ I KUPOWAĆ I JAK MAM WPLACIC KASĘ ZĘBY MOŻNA BYŁO LICYTOWAĆ ZADATEK??
DRUGIE PYTANIE TAKIE SAME ALE JAK BYM MIESZKAŁ W POLSCE I CHCIAŁ KUPOWAĆ:j SAMOCHODY NA COPART CO MAM IM WYSLAC JAKIE DOKUMENTY

DZIEKI

Również można zarejestrować się przez Brokera Copart. Mniej formalności, ale trzeba dodatkowe 200 usd wydać :ke: Spróbuj przez http://www.easyexport.us/pl

Pozdrawiam.

---------- Dodano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

WITAM WSZYSTKICH I Z GÓRY DZIĘKUJE MAM DWA PYTANIE

JAK SIĘ ZALOGOWAĆ NA COPATR I KUPOWAĆ SAMOCHODY Z COPART MIESZKAJĄC W USA USA USA
JAKIE TRZEBA IM WYSŁAĆ DOKUMENTY ZĘBY MOŻNA BYŁO LICYTOWAĆ I KUPOWAĆ I JAK MAM WPLACIC KASĘ ZĘBY MOŻNA BYŁO LICYTOWAĆ ZADATEK??
DRUGIE PYTANIE TAKIE SAME ALE JAK BYM MIESZKAŁ W POLSCE I CHCIAŁ KUPOWAĆ:j SAMOCHODY NA COPART CO MAM IM WYSLAC JAKIE DOKUMENTY

DZIEKI

Również można zarejestrować się przez Brokera Copart. Mniej formalności, ale trzeba dodatkowe 200 usd wydać :ke: Spróbuj przez http://www.easyexport.us/pl

Pozdrawiam.

Deryk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
niemogę sie zarejestrowac na Copart ;/ Podaję imie,nazwisko,kod pocztowy,miejscowosc,kraj, przepisuje to niżej tak samo, następnie podaję mail i numer telefonu komórkowego bez +48, zaznaczam ze przeczytałem regulamin serwisu, klikam Continue i dostaję informację "An invalid character was found, please, press the "Back" button to go to the previous page."

Dawid777

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdansk
Witam

Mam pytanie odnosnie tej strony.
Zarejestrowalem sie zostalem.
Chca zeby wyslac dokumenty potwierdzajace adres paszport, itp
Ale co mnie interesuje chca jakies buisness licence o co to chodzi???
Znaczy to ze trzeba prowadzic jakis interes samochodowy??
W drugim mailu od nich nic niema o buisness licence
rejestrowal sie tam ktos z Was??

dzieki i pozdro

Ja wysłałem przy rejestracji tylko kopie dowodu osobistego a po zakupie samochody trzeba wypełnić formularz PoA i to wszystko. Jest to procedura jednorazowa.

woyti

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Słupca, Konin,Września
Jestem zarejestrowany na tej stronie , wplata 40 funtow ,kilka oryginalow trzeba wyslac , ktore odsylaja po weryfikacji i JUZ MOZNA KUPOWAC . Jak ktos ma jakies konkretne pytania to odpowiem .

Kolego kupuję od 2 lat na Coparcie ale przez inną osobę ,a chcę sam kupować potrzebuje info jak to zrobić krok po kroku rejestracja placenie za auta itp. z góry dzięki za pomoc

woyti

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Słupca, Konin,Września
Rejestracja Copart

Witam czy ktoś pomoże jak zarejestrować się na coparcie krok po kroku jak płacić za auta itp.z góry dzięki wszystkim.

Punktów
0
Miasto
Wejherowo
Witam, ja też w sprawie copartu ale z innej beczki.
Chciałbym kupować u nich auta na części z kategorią B (auta bez dowodu rejestracyjnego), czyli na firmę z fakturą od nich.
Pisałem do Copartu w tej sprawie mejla, ale fakture wystawiają na auto, czyli na fakturze bedzie widniec to jako auto a nie jako części.

A jak to będzie z poslkim prawem? Auto z kat B w anglii ma niszczony całkowicie dowód rejestracyjny, bez możliwości odzyskania, to to już nie jest chyba auto??
Wiem też, że jeżeli auto z kat B idzie na export to w GB nie trzeba mieć ani Waste Carrier ani Waste Managment(jest to w regulaminie)

Tylko właśnie jak to będą widzieć w polsce, na fakturze np będzie napisane Vauxhall Omega VIN: xxxx..., ale nie będzie słowa o częściach, a może wystarczy wtedy zrobić Specyfikacje Faktury i rozpisac części?

Czaro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Polska
Pytanie

Witam. A ja mam pytanie bo nie moge tego rozgrysc. Czy moge sprawdzic za ile upatrzone auto zostalo wylicytowane bo nie zawsze moge sobie popatrzec na żywo. Pozdrawiam.

Czaro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Polska
Jestem zarejestrowany ale chodzi mi o to ze jak leci aukcja na zywo to widze za ile auto idzie, ale jak mogę sprawdzić za ile poszło jesli go nie licytuję i nie widzialem aukcji na żywo.

Buba20

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wieruszów
Co oznaczają status ??

Category B - Breakers
Category C - Salvage
Category D - Salvage
Category X - Minimal Damage
Category U - Unrecorded

Upatrzyłem sobie auto ze statusem C

Buba20

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wieruszów
Przepraszam nie sprawdziłem tam

---------- Dodano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

A co to jest ten VOSA czy idzie odzyskać dokumenty od auta ??

77omega

Bywalec
Punktów
2
Miasto
sepolno / Bognor UK
Przepraszam nie sprawdziłem tam

---------- Dodano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

A co to jest ten VOSA czy idzie odzyskać dokumenty od auta ??

Napewno bylo to opisane ale jeszcze raz ,VOSA to taka firma agencja panstwowa ktora zajmuje sie dopuszczaniem do ruchu pojazdow ,
I tak od poczatku jesli kupisz auto z kat c , to zeby dostac dowod rejestracyjny trzeba najpierw to auto naprawic potem zrobic przeglad ,ubezpieczyc i nastepnie jedziesz na jedna ze stacji VOSA ( po uprzednim umowieniu sie i uiszczeniu oplaty okolo 40F) -tam sprawdzaja czy auto niema lewych papierkow ,czy nie bylo kradzione ,i takie tam , -dostajesz od nich papier ze auto sprawdzone ,i mozesz skladac papiery na nowy dowod ,
Jesli jestes w anglii to niema z tym problemow ,jesli chcesz kupic z polski i zrobic dowod rejestracyjny na kat C ,to temat nie zbyt latwy

Melo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wloc
Witam
Czy ktoś może odpisać konkretnie czy aby mieć konto na coparcie trzeba mieć działalność gospodarczą ?
I co z tym formularzem który dali też mam im wysłać ?

Melo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wloc
A czy ten ich formularz a dokładnie strona z COPART UK TRADE MEMBER REGISTRATION APPLICATION mam to wypełnic ?

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
oni ci dali link do domumetuj wydrukuj i wypelnij dodaj wymagane dokumetyi tyle

Do góry Bottom