• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

COPART

Hollender

Początkujący
Punktów
0
Witam,

Przymierzam się do kupna samochodów na copart. Właściwie to tylko dla siebie. Do niedawna korzystałem z usług jednego polskiego pośrednika ale okazało się że oszukuje. Dlatego sam postanowiłem założyć konto i kupić samochód. I tu pojawia się pytanie jak wygląda sprawa założenia konta i kupna oraz odbioru pierwszego auta.

z tego co już doczytałem to zakładamy konto, wysyłamy dokumenty potwierdzające pobyt w miejscu stałego zameldowania oraz opłatę. Dokładnie jakie to mają być dokumenty?

Natomiast jak jest z odbiorem pierwszego auta? Ktoś gdzieś pisał że pierwsze auto należy odebrać osobiście. Czy to prawda?

Rozumiem żeby założyć konto na copart i brać udział w licytacji mogę być zameldowany normalnie w Polsce. Tzn nie ma wymogu obywatelstwa brytyjskiego.

Punktów
1
Witam, mam następujące pytania dotyczące zakupu aut kategorii B na copart:
1. Czy kupując auto kategorii B (z przeznaczeniem na części) nie muszę opłacać akcyzy przy transporcie od kraju?
2. Czy mogę normalnie odliczyć VAT z tego zakupu?

Oczywiście posiadam stację demontażu więc jestem uprawniony do zakupu pojazdów z tej kategorii.

pawkil30

Początkujący
Punktów
0
Witam mam taki problem kupiłem silnik na Copart kurier przywiózł mi go do Polski okazało sie że ma uszkodzony blok jest wyrwana częśc i pęknięty i do tego pękniętą miska co mam w tej sytuacji zrobić kat U ??

Melo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wloc
Witam, takie pytanie zanim zacznę korzystać z copart czy jeśli wygram licytacje i nie wiem z jakiegos powodu nie będę mógł zapłacić za pojazd , konto zostaje zbanowane? Bo nie raz widzę np że te same auta są wystawione 2 razy np wczoraj była aukcja live i auto się sprzedało , dzisiaj widzę że te same auto znowu jest wystawione na sprzedaż ktoś zrezygnował i copart wystawia te auto ponownie ?

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
jeżeli wróciło na aukcje od razu to cena minimalna nie została osiągnięta
jak ktos kupi a nie zapłaci to o ile pamiętam po 10 dniach dopiero wystawiają ponownie a temu co nie zapłacił dają kare tzw relist fee, zgodnie z cennikiem
jak kupisz i nie zaplacisz to dadzą ci karę ,
czasami mogą ci odpuscic relist fee ale musisz miec dobrą historie i tez zalezy na kogo trafisz jak zadzwonisz

williams01

Uczestnik
Punktów
0
Witam
Chciałbym odwiedzić oddział Copart w Sandy i zobaczyć ich samochody. Podobno aby wejść na plac trzeba być członkiem Copart??
Czy jest taka możliwość aby ktoś użyczył na priv-ie swoje Id , czy cokolwiek jest potrzebne do wejścia na plac??

xylo

Nowy
Punktów
0
PILNE :)

Wylicytowalem przed chwila moto na COPART. Jakie dokumenty musi posiadac firma przewozowa zeby wydali moto do transportu ?
Jak to najlepiej zrobic?

Do góry Bottom