• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vw tiguan 2008

qplanetq

Anglikomaniak
Punktów
27
Miasto
Szczecinek
swapit.nazwa.pl
Szyna can po której się łączy ma skręcone przewodu w kolorach np pomaranczowo brązowy z pomaranczowo czarnym. Przy dupie sterównika EDC masz pewnie kolory tak jak wychodzily więc w wiazce wnętrza auta muszą wchodzić na mostki o takich samych kolorach, wszystkie wchodzą do Gatewaya. Przedzwon czy jest przejście między tymi przewodami. Jak się nie uporasz to w czwartek będę na miejscu i mogę sprwdzic w Elsie co i jak

Dami1989

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kędzierzyn-Koźle
A ten kabelek szaro-bialy od odb?
W europejskiej wiazce wnętrza on jest a w angielskiej go nie ma,
Objawy są takie jak wiekszosc ma problemy sprialki od świec nie ma słychać przekazniki. Mógł by ktoś podać fotkę ecu że schematu które dokładnie piny podpiąć do auta żeby ecu zagladal, może kable porobalem,w wiazce wnętrza są 3 przewody czarno białe grube i 3 chyba czarno białe chudsze nie wiem od czego są może porobalem kable przy lutowaniu. Przy ecu podpielem kabel z aku bezpośredni do kabla czerwono-zielonego(ogólnie 3 takie kable wychodzą do ecu) efekt taki ze zaczęły wentylatory działać.

Dami1989

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kędzierzyn-Koźle
Masa do ecu jest Oki bo sprawdzałem nawet pod aku, plusy czerwono zielone wychodzące od ecu do przekaźnika 100 w skrzynie od silnika i przez bezpiecznik o numerze 13 (30a)przechodzi prąd a potem czerwony fioletowy kabel wchodzący do tego caleko sterownika Bordeaux, myślę że zostali mi te kabelki obadac od cana kabelki plecione pomaranczowo-bronzowe i pomaranczowo-czarne

Ostatnia edycja:

Dami1989

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kędzierzyn-Koźle
Oba są z 2008 roku kod silnika ten sam caba ,i patrzyłem na kostkę wiązki silnika od eu i są takie same piny, czy na tych 3 grubych kablach czerwono-zielonych powinno byc stałe napięcie?
Bo jak przekrecam na rozrusznik to napięcie się pokazuje na nich w momencie przekreceniu kluczyka na rozrusznik, tak ma być?

qplanetq

Anglikomaniak
Punktów
27
Miasto
Szczecinek
swapit.nazwa.pl
Jeśli to edc17 c46 to tu masz zasilania i can. Jeśli to jest podłączone prawidłowo ECU--Gateway--- Obd to musi się łączyć z Vcds-em

Załączniki

• MPPS-v18-Read-EDC17-C46-6.jpg
    MPPS-v18-Read-EDC17-C46-6.jpg
    51,8 KB · Wyświetleń: 10

Dami1989

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kędzierzyn-Koźle
Potem napisze jak będę w garażu jaki dokładny mam, ale napewno edc17 bo to 2.0 tdi cr 2008 rok i chyba Bosch

Dami1989

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kędzierzyn-Koźle
Szkoda ze nikt nie chce pomóc prucz kolegi wyżej za któremu dziękuję za podpowiedzi ale sterownik ecu wrócił do żywych okazało się że kabel czarno biały miałem pomylony i było niskie napięcie a mam takie kable same aż 5, can też działa prawidłowo, zostało mi jeszcze rozgrysc czemu narazie rozrusznik nie kreci i co najważniejsze nie pali.
Nizej taki rysunek udało mi się znaleźć ecu.

Załączniki

• image003.jpg
    image003.jpg
    154,9 KB · Wyświetleń: 5
  • image003.jpg
    image003.jpg
    154,9 KB · Wyświetleń: 5

Dami1989

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kędzierzyn-Koźle
Tak sprzęgło muszę odpowietrzyć i ten czujnik pedału sprzęgła właśnie nie działa, ponieważ kabel są inne będę musiał pobawić sie w pilnowanie kostki i być może to będzie strzal w dziesiątkę.
Dziś się pobawię to będę dalej dochodził co nie tak.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
496
Miasto
łódzkie
Nie patrz na kolory kabli w angliku i europie są inne, ważne że dochodzą w to samo miejsce, to jest automat czy manual i czy czujnik masz na pompie czy przy pedale ?

Dami1989

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kędzierzyn-Koźle
Jest to manula czujnik mam za pompka za pedalem, od strony silnika.
Zauważyłe faktycznie inny koło kabli jest między wiązka eu a angielska ale chyba 2 kable się różnią ale myślę że w vcds ustawie i będę pinował kable.

Dami1989

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kędzierzyn-Koźle
Wymieniłem ten czujnik sprzęgło odpowoetrzylem ale dalej nic błąd nadal jest 008487 czujnik położenia pedału przyspieszenie 2(g185) p2127-000-sygnal za niski-ml zapalona. Wienc tak z czujnika wtyczki sprzegla wychodzą 4 kabelki jeden masa drugi szary on idzie do środka i położyłem go ze środkiem (być może tam jakaś przyczyną jest bo nie widzę napięcia, potem idą 2 kabelki czyli niebiesko-biały do ecu a drugi z czujnika czerwono-biały do skrzynki bezpiecznik ów pod maską na każdym bezpieczniki jest napięcie. Drugi błąd jaki jest to
001576-przekaznik 1 elektrycznej pompy paliwa p0628 000-zwarcie z masą sporadyczne i tutaj faktycznie nie słychać żadnej pompy paliwa może ten typ tak ma ale dziwne, a z tym czujnikiem od sprzęgła to wątpię że przez niego nie mogę odpalić tiga bo jedzilem angolem miesiąc i pamiętam jak wymieniałem filtr paliwa to kręcił em rozrusznikiem czy odpalam bez naciskania sprzegla. Jak podłoczyc na krótko rozrusznik? Zobaczę czy wogole pali.

Dami1989

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kędzierzyn-Koźle
Aha w liczniku mruga kontrolka od świec zarowych chodź nie ma błędu oraz czerwona kierownica, ale myślę że wspomaganie nie ma nic do tego porostu by odpalił ale nie działo wspomaganie, bardzo proszę o wasze rady.

Do góry Bottom