• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vauxhall zamiana nazwy na Opel

Piotr19

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Łódź
Witam??
Mam pytanie odnośnie zamiany nazwy marki Vauxhall na Opel przy rejestracji auta po przekładce w Polsce czy ktoś już miał z tym doczynienia??? Gdzieś juz kiedyś czytałem że nie ma z tym większych problemów... ale czy tak jest w rzeczywistości i jeśli jest to możliwe to jak wygląda cały proces takiej zamiany czy wystarczy zapisać to gdzieś w dokumentach czy są z tym większe problemy pozdrawiam.

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Najważniejsze aby tłumacz przetłumaczył Ci vauxhall na opel i "przeglądowiec" wpisał opel. Wtedy nie powinno być żadnych problemów.

Piotr19

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Łódź
Tak ale z tego co wiem mój znajomy ma vauxhalla vectre i dokonał już przekładki a gdy tłumaczył dokumenty tłumacz nie chciał mu zamienić nazwy na opel czy to jest powszechne czy to tylko wina niewiedzy tego konkretnego tłumacza i każdy inny zrobiłby to bez problemu??

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
Różnie bywa z tłumaczami. Mają prawo nie przetłumaczyć na opel. Znajdź takiego co Ci przetłumaczy.

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
Ja w tłumaczeniu miałem Vaxhuall a w przeglądzie Opel , no wiec i w dowodzie rejstracyjnym zostało wpisane Opel.

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
A ja w tłumaczeniu vauxhall i w przeglądzie opel i mi w dowodzie vauxhall wpisali tyle, że to w 2005r. było.

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
Widac Marlena "co WK to obyczaj".Pozdrawiam

** Dodano: 25-04-2009, 17:39 **
A w Irlandii sa ople zamiast Vaxhualla, miałem kiedys jednego.

Piotr19

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Łódź
Macie może namiary na jakiegoś tłumacza który przetłumaczyłby to bez problemu??

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
tak naprawdę to ważne jest aby diagnosta napisał na przeglądzie identyfikacyjnym(połączonym z zerowym) że jest to Opel i powinno dalej iść bez problemów (tak było w moim przypadku , mimo tłumaczenia jako Vauxhall)

Piotr19

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Łódź
Z tego co wiem to różnie właśnie jest na przeglądzie wpiszą Opel i potem w dowodzie również a czasami nie. Wszystko zależy od wydziału komunikacji w którym rejestrujemy autko w jednym nie robią z tego powodu problemów w innym tak... Dlatego najlepiej byłoby znaleźć takiego tłumacza który w tłumaczeniu zapisałby nam Opel tylko pytanie gdzie takiego szukac??? :)

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Podzwoń po tłumaczach u siebie i się dowiedz .

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
albo idz do wydziału
i tam spytaj
będzie prościej
ja miałem w tłumaczeniu vax
a w przeglądzie opel i mam opla
bo dla nich jest ważne co wpisze diagnosta

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
A na umowie co mieliście wpisane ?

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
Tylko po co ta cala kombinacja, zeby oszukac kupujacego ze to nie anglik ? On i tak wczesniej czy pozniej sie zorientuje, a mnie sie bardziej podoba nazwa Vauxhall i logo smoka ;)

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Chodzi o ubezpieczenie ... żeby nie było kombinacji ....

mgm

Początkujący
Punktów
0
Miasto
płock
nie ma problemu jak byłem rejestrowac Vauxhall to pani w komunikacji wytłumaczyła ze nie maja w programie angielskich nazw opla i wszystkie papiery ( celne ,skarbowka , przeglad - brak nazwy vauxhall w kompie diagnostycznym ,dowod rejest ) sa na opel :klaszcze:

jareckik

Nowy
Punktów
0
Miasto
zachodniopomorskie
a ja właśnie dzisiaj byłem w wydziale komunikacji i mam problem polegajacy na tym ze w ang dowodzie auto widnieje jako vaux a diagnosta, rzeczoznawca, urzad skarbowy, celny - wpisali opel... teraz wydzial komunikacji niechce mi zarejestrowac auta jako opel bo dla naczelnika to ja vauxhallem przyjechalem i koniec... twierdzi ze kazdy pokoleii popelnil blad i musze to sprostowac i wszedzie poprawic na vaux... skonczylo sie tak ze zostawilem papiery blach nie dostalem i musze czekac na odpowiedz GM a to moze potrwac... jesli dostane odp negatywna musze wszystko pozmieniac! parodia

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
W tym kraju nie ma nic normalnego a te procedury dają popalić... . Sam narazie walcze ale co raz bardziej mam dość tego wszystkiego. Powodzenia kolego!

Do góry Bottom