Wiekszosc (jak nie wszystkie) ubezpieczalnie maja ubezpieczenie obowiazujace w calej UE.Czy jeżeli wyjeżdżam do Anglii do pracy na wakacje to czy ubezpieczenie na samochód wykupione w uk, będzie obowiązywać w Polsce? Czy mogę zarejestrować na siebie, ubezpieczyć, zapłacić podatek jeżeli będę zameldowany w Polsce?
Tak, tax w PL nie ma znaczenia. Jedynie problem moze byc w przypadku ubezpieczenia.Czy tax mogę wykupić na 6miesięcy jeżeli będę po wakacjach przez rok jeździć w Polsce?
Tak, przez pol roku.Czytałem, że mogę jeździć anglikiem po Polsce dopóki mam wykupione ubezpieczenie i ważny mot, czy to prawda?
Skonczy sie MOT to musisz jechac do UK na przreglad, chociaz na forum sa opinie ze mozna taki przeglad zrobic w PL z adnotacja ze auto nie moze byc w PL zarejestrowane na podstawie tego badania technicznego. Tax i ubezpieczenie bez problemu wykupisz na odleglosc.Jeżeli później jak skończy mi się mot, tax, ubezpieczenie to można wykupić jakoś na odległość te rzeczy, żeby móc dojechać do stacji badania itd czy muszę to wszystko zrobić w trakcie trwania?
Da się zrobić tak, że wykupie ubezpieczenie na okres wakacji w angli a jak przyjadę do polski, ubezpieczenie w polsce?Jedynie problem może być w przypadku ubezpieczenia.
Jak to sprawdzą? Przecież mogę mówić, że przyjeżdżam przypuśćmy raz w miesiącu do polski przez rok do rodziny itd... Mogą mi tak jakoś udowodnić?Tak, przez pol roku.
Ubezpieczenie w Polsce to temat woda i jest osobny watek ktory polecam przejzec i tam ewentualnie zadawac dalsze pytania: http://angliki.info/f38/ubezpieczenie-anglika-w-polsce-24.htmlDa się zrobić tak, że wykupie ubezpieczenie na okres wakacji w angli a jak przyjadę do polski, ubezpieczenie w polsce?
Wszystko mozna udowodnic i wszystko mozna sprawdzic. Co prawda w 99 przypadkach na 100 sie uda ale ja podaje jak to wyglada z prawnego punktu widzenia.Jak to sprawdzą? Przecież mogę mówić, że przyjeżdżam przypuśćmy raz w miesiącu do polski przez rok do rodziny itd... Mogą mi tak jakoś udowodnić?
jeszcze jedno...
gdyby sie okazalo ze auto nie ma tax, czy moge go zaplacic majac tylko ubezpieczenie krotkoterminowe?
Nie mozesz.