• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie anglika w Polsce

Status
Zamknięty.

daniel15061976

Gaduła
Punktów
0
Miasto
jedwabno
Ale co ciebie dzwon interesuje, masz OC masz. Chyba, że zatajasz dane auta ale chyba nie ma takiej możliwoaści bo po numerach samych widać że anglik. Skoro ubezpieczyciel sprzedał polise bierze na siebie odpowiedzialność firma ubezpeczeniowa.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
ehe... obys sie nie ździwił

Marys

Nowy
Punktów
0
Miasto
london
A ja za to mam takie pytanie bo doszly mnie sluchy :)) jak ubezpieczam samochod to jaki papier potrzebuje chodzi mi o dowod rejestracyjny chodzi mi o angielski V5C ( ze samochod zostal importowany czy normalne ze jestem jego wlascicielem ) ??? i jesli ktos wie to prosze sie podzielic informacjami - bo dzis wlasnie sie dowiedzialem o tych nowostkach a smochod mam juz w polsce razem z papierami - za 2 tygodnie lece do pl jade tylko na tydzien a tu nagle niespodzianka wrrrr

pozdrawiam wszystkich

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
czytac czytac i jeszcze raz czytac co napisano na forum
z V5C wysylasz do DVLA kawalek o eksporcie auta
reszte zostawiasz sobie

delosk8

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poole, UK
A ja za to mam takie pytanie bo doszly mnie sluchy :)) jak ubezpieczam samochod to jaki papier potrzebuje chodzi mi o dowod rejestracyjny chodzi mi o angielski V5C ( ze samochod zostal importowany czy normalne ze jestem jego wlascicielem ) ??? i jesli ktos wie to prosze sie podzielic informacjami - bo dzis wlasnie sie dowiedzialem o tych nowostkach a smochod mam juz w polsce razem z papierami - za 2 tygodnie lece do pl jade tylko na tydzien a tu nagle niespodzianka wrrrr

pozdrawiam wszystkich

do ubezpieczenia auta na angielskich numerach potrzebujesz tylko nr vin. Ja podawałem agentowi ubezpieczeniowemu z telefonu, bo zapomnialem jakichkolwiek papierów zabrać ze sobą.

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
VIN numer tablic
numer dowodu tez czasem chca

delosk8

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poole, UK
Może w Twoich ubezpieczalniach, bo w MTU i PZU ubezpieczam tylko na VIN i mam miesiąc na rejestrację auta. Wtedy znów do agenta i robi aneks do umowy o ubezpieczenie z nowymi tablicami i resztą polskich informacji, który muszę ze sobą wozić razem z reszta kwitów (2 kartki A4).

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
u mnie chccieli VIN i numer auta
po zmianie na polskie zmiana to chwila (jeden telefon)

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
tak
zgloszone jest w ubezpieczalni
zmieniaja w systemie
a vin jest ten sam w starym i nowym swistku ;)

tomzi

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wałcz
Witam
Mam pytanko auto jest na mnie w UK na mój angielski adres i tak jest we wszytskich papierach auta.
Teraz chce kupić ubezpieczenie polskie przez internet (OC) to jaki adres wpisuje do ubezpieczenia polski czy angielski, na angielskim nie chce mi pokazać kodu pocztowego bo w bazie mają tylko polskie kody
Dziękuję za pomoc

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
tylko pamietaj ze 30 dni mozesz na nim jezdzic
pozniej to juz ruletka

tomzi

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wałcz
w AXA przez internet dają na cały rok więc czemu tylko 30 dni?

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
tyle razy to walkowano na forum wiec poczytaj
nie chce mi sie po raz 100000 tlumaczyc

btw poinformowales ich ze auto sprowadzone i ze ma kierownice z drugiej strony ??

tomzi

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wałcz
kogo poinformowałem? W protokole jest kraj aktualnej rejestracji więc podaje UK. Czy auto będzie rejestrowane w Polssce wiec daję tak - bo będzie kiedy nie wiem oni nie wymagają kiedy, adres właściciela więc daję ang. adres ale nie mogę kodu wpisać bo nie ma w bazie. Meldunek mam też w polsce więc podaję Polski tak?

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
oni nie wymagaja ??
a pytales sie ze wiesz lepiej ??

zamiast zaczynac po raz enty
poczytaj co o tym juz napisano na forum
masz 30 dni na to zeby podac im polskie numery
bo to ze na rok mozna kupic to ja dobrze wiem
kupilem tak w liberty

btw w axa i link 4 po wpisaniu angielsklich numerow i ze auto z UK
wyskoczyl komunikat zebym czekal na telefon od agenta
i Ci ladnie mi odmowili ubezpieczenia auta

gaaad

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam, jestem nowy. Przeczytalem cale forum i troszeczke sie zamotalem. Moja sytuacja wyglada tak, ze mieszkam w Anglii i chce tu kupic auto, zaplacic road tax, zrobic mot i jezdzic po UK, ale z polskim ubezpieczeniem. Czy jest taka mozliwosc? Chodzi mi czy wogóle takie cos jest "mozliwe/legalne", albo czy to chociaz jest "mozliwe/tylko papier dla policji". Bardzo prosze o odpowiedz.

BTW. Moze znajdzie sie ktos kto powie mi czy druga opcja jest mozliwa. Zarejestrowac i ubezpieczyc w niemczech na kolege i dopisac mnie jakos do rejestracji, lub ubezpieczenia, zebym mugl na niemieckich blachac z niemieckim ubezpieczeniem jezdzic po UK.??

jezeli ktos moglby pomoc priv? mirek.gad@wp.pl

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
1. Nie kupisz Taxu nie mając angielskiego ubezpieczenia
2. Po co tak kombinować ?
3. Angole nie honorują ubezpieczenia polskiego na auto zarejestrowane w UK
4. I jeszcze raz - a nie możesz po prostu kupić angielskiego ubezpieczenia i po kłopocie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom