• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie anglika w Polsce

Status
Zamknięty.

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Nie ma tego na ich stronce , ale można bez problemu to zrobić ... Agent ubezpieczeniowy chyba wie najlepiej co i jak ...

Pozdrawiam

Tomek_dab

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
no właśnie to by było mi bardzo na ręke gdybym mógł. Ale po telefonie do głównej siedziby AXA w Warszawie również dostałem odmowę. Wszędzie mi powtarzali jak mantre, że jeżeli brałbym to na firme, to mogę na 30 dni, na osobę prywatną nie.

Dla porównania zapłaciłem ubezpieczenie roczne - 860zł, a na miesiąc w HDI zaproponowali mi 441zł . Więc chcąc nie chcąc, wybrałem to na rok.

Może rzeczywiście co ubezpieczalnia to inne zasady, ale odwiedziłem ich sporo. Spróbuje wyciągnąc od Agentów w Krakowie jakieś konkretne przepisy, które to precyzują... Bo coś mi się nie podoba, że co miasto to inaczej.

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Idziesz to PZU .

-Dzień dobry chce ubezpieczenie na 30 dni dla samochodu który chcę zarejestrować.
-Witam 99 zł proszę oraz pesel i dowód rejestracyjny bądź inny dokument z danymi samochodu .
-proszę bardzo . Do widzenia . Szerokiej drogi :D

To taki krótki torturial :t3:

lee-leon

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Chce przede wszystkim podziękować za ten wątek ponieważ sam niedawno zjechałem moim Volvo z Anglii i szukałem ubezpieczenia w Polsce i dzięki wam mi się udało :]

Jeśli chodzi o AXA-e to faktycznie ubezpieczali auta jakiś czas temu, teraz auto musi byc zarejestrowane w Polsce...

Mi udało się ubezpieczyć samochód i to od razu na cały rok bez żadnych dodatkowych opłat w Allianz i to normalnie jak auto polskie, mały szkopuł tkwił tylko w tym że najpierw zadzwoniłem do ich siedziby głównej i tam otrzymałem potwierdzenie, że mogę bez żadnych problemów ubezpieczyć auto na angielskich tablicach, natomiast kiedy poszedłem do ich oddziału kobitka powiedziała mi, że nie mogą takiego auta ubezpieczyć ale kiedy powiedziałem jej o mojej wcześniejszej rozmowie, wykonała 1 tel. i juz wszystko było jasne.

Do niedawna nie mogli ubezpieczać anglików teraz już mogą :happy: i jest to pełne OC także śmiało uderzajcie do nich każą sobie tylko podpisać taki kwitek że macie zamiar to auto zarejestrować w Polsce.

Tylko tak naprawdę oni sami wiedzą jak jest z rejestracją Anglików (i sami przyznają to) więc to tylko świstek tak naprawdę nie zobowiązujący do niczego, bo nie ma żadnych ram czasowych jak np w ubezpieczeniu granicznym.

standerus

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam
ja swoim anglikiem jeżdżę w PL od lutego. Od marca ubezpieczam miesięcznie w PZU za 99pln, ale coraz trudniej znaleźć agenta który to wystawi....
Szukam koniecznie ubezpieczalni która ubezpieczy mi auto na cały rok, przegląd mam do kwietnia 2011 :happy:
Spróbuję HDI, spróbuję Allianz, może coś się uda??

Usiłuję auto zarejestrować bez przekładki jak mienie przesiedleńcze, zwolnili mnie z akcyzy, pracuję nad zwolnieniem z VATu. Wysłałem wniosek do ministerstwa infrastruktury o odstępstwo od warunków technicznych rejestracji pojazdu, ale ponoć wydają tylko dla korpusu dyplomatycznego i zamiatarek ulicznych (takie info z ministerstwa przez telefon). Zamierzam zrobić dla nich (do uzupełnienia wniosku) 1 przegląd jeśli wydadzą decyzję negatywną (w ministerstwie) skończy się w ETS. po przeglądzie zerowym - negatywnym zamierzam równolegle złożyć sprawę w SKO i może przez nich uda się przepchnąć. Jak nie zostaje sąd. Tyle że muszę w końcu OC wykupić.
Do kolegi Tomek Dab - który wykupił ubezpieczenie w HDI a jak widzę też jest z Krakowa - gdzie można je kupić?? u zwykłego agenta?? czy szukać siedziby?

przemek20011

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
krosno
Co do axa to ja mam ubezpieczone na cały rok. Laguna II 2005 rocznik 1,9dci opłata 487zł/ rok.

branchie

Nowy
Punktów
0
Miasto
Częstochowa
ubezpieczenie

Ja dzisiaj dzwoniłam do Allianz i do AXA i w obu firmach powiedzieli mi że nie istnieje możliwość ubezpieczenia anglika na cały rok. Auto musi być zarejestrowane w Polsce aby się kwalifikowało do rejestracji a wiadomo że automatycznie wiąże się to z przekładką. Więc, szczerze mówiąc, dopóki ktoś mi czarno na białym nie pokaże że ma anglika ubezpieczonego w Polsce to nie wierze w żadne posty ludzi piszących że mają polskie ubezpieczenie na anglika.

Polunio

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
dokładnie, dzwoniłem do obu ubezpieczalni i w Allianz nie ma możliwości ubezpieczenia auta nie zarejestrowanego w Pl a w AXA masz miesiąc na rejestracje po wykupieniu ubezpieczenia później mogą wypowiedziec umowę, a nawet jeśli nie wypowiedzą mają prawo do nie wypłacenia odszkodowania. Jeśli ktoś ma jakieś inne konkretne info na ten temat chętnie posłucham;)

Legion1349

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
dzwoniłem dziś do warty, kobieta powiedziała nie ma opcji ubezpieczenia anglika nawet do 30 dni. Jak to jest co chwilę zmieniają się przepisy czy po prostu pracownicy ubezpieczalni sami nie wiedzą z czego żyją?

** Dodano: 08-07-2009, 09:58 **
natomiast w PZU nadal można ubezpieczyć do 30 dni 99zł

standerus

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
Jest jeszcze jedna opcja OC, opisze jak będę miał papier w ręce. Roczna na auto 2,5L za 870pln, nie mam zniżek :klaszcze:

** Dodano: 08-07-2009, 11:40 **
Legion1349 napisał:
dzwoniłem dziś do warty, kobieta powiedziała nie ma opcji ubezpieczenia anglika nawet do 30 dni. Jak to jest co chwilę zmieniają się przepisy czy po prostu pracownicy ubezpieczalni sami nie wiedzą z czego żyją?

** Dodano: 08-07-2009, 09:58 **
natomiast w PZU nadal można ubezpieczyć do 30 dni 99zł

To jest tak - w ubezpieczalniach z ludźmi różnie bywa. OC miesięczne w PZU nie powinno być sprzedawane więcej niż raz, ja mam 4 miesiąc. Można je kupić w co 5 biurze, bo nie chcą sprzedawać. jest kilka warunków - umowa kupna-sprzedaży, posiadanie auta krócej niż 30dni, nie przedłużenie tego OC etc... Czy sprzedadzą czy nie zależy tylko od niedoinformowania osoby z którą się rozmawia, oraz jej "luzu" w podejściu do regulacji.

** Dodano: 10-07-2009, 23:23 **
Mam OC :happy: :happy: :happy:

Polunio

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
jak to zrobiłeś? i czy w umowie nie ma wzmianki że samochód musi byc zarejestrowyny w PL?

standerus

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
Da się ubezpieczyć, jedynymi warunkami jest posiadanie konta w mBanku i... wyrażony zamiar rejestracji auta w PL. Jedyna prośba - bądźcie trochę pokumani sprawdzając to ubezpieczenie, niekoniecznie dopytując się "czy na pewno bo nikt inny nie chce" etc, bo skończy się jak z AXĄ - wprowadzą dodatkowe warunki i po chwili zupełnie przestaną.
Długo się wahałem czy w ogóle o tym pisać na forum, czy nie lepiej "ciszej jedziesz dalej będziesz". W każdym bądź razie w mBanku - mDirect Wam autko ubezpieczą, bez zadawania zbyt wielu pytań.
Pozdrawiam

Legion1349

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
na ile ubezpieczyli Ci auto? Uwzględniają dotychczasowe zniżki? kwota ubezpieczenia jest jakaś w miarę normalne w porównaniu do zwykłego oc czy wyższa?

AG 1929

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tczew
pytanie

czy wiecie moze czy da sie ubezpieczyc anglika na miesiąc posiadając tylko odcinek 10 z dowodu v5c i umowe , za odp z gory DZieki .

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Pewnie , że tak . musisz mieć tylko MOT .

AG 1929

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tczew
NO ok dzieki za odpowiedz ,ok ubezpieczyli bez problemu i nie chcieli nawet Mot .W PZU cena 99 zł.POzdrawiam

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Ogólnie musisz mieć ważny mot . Bez tego lipa będzie .

szpynda

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Malbork/Limerick
Panowie jak na dzień dzisiejszy wygląda sprawa z ubezpieczeniem? Po Nowym Roku będę zjeżdżał najprawdopodobniej autkiem muszę więc załatwić dłuuugie NCT ;) no ale problemy z ubezpieczeniem w Polsce dalej takie same? Podejrzewam, że w razie dzwonu będę mógł się cmoknąć w pompkę? :wack:

grafit.

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice/Londyn
www.myspace.com
No raczej tak, tak więc pieprze to płacenie złodziejom po 100 za miesiąc, bo wały robią w ten sposób i wolę sobie sam na nowo wydrukować certyfikat z angielskiej ubezpieczalni z nową datą, bo tak czy siak na pokrycie szkód nie macie co liczyć!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom