• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

sprzedaż anglika po przekładce

rafal5657

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
woj.Lubelskie
witam .mam pytanko

Czy sprzedają się samochody z angli po przełożeniu kierownicy tak dobrze jak europejskie czy klijęci marudzą że to anglik ,czy zatem cena jest niższa za anglika po przekładce i czy jak robicie samochód na handel to go rejstrujecie w PL czy sprzedajecie z angielskimi papierami

jumpol

Gaduła
Punktów
2
My najczęściej przygotowujemy samochody do rejestracji, klientowi pozostaje tylko wydział komunikacji,nigdy nie miałem problemów z marudzeniem "że to anglik", zawsze wystawiamy klientowi pisemną gwarancję i nie ma problemu.
Myślący człowiek zawsze będzie wolał dobrze przełożonego anglika niż sklejanego z 2, niemca.

rafal5657

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
woj.Lubelskie
dzięki za odp .a możne podacie jakieś przykładowe ceny za jakie sprzedaliście anglika (sprzedajecie taniej czy cena tak jak za europejskie auto)

jumpol

Gaduła
Punktów
2
Często troszkę taniej, np. Alfa 166 2002 17500 zł, Freelander 1999 r. 18000 zł, partner 2003 17500 zł

jarozamocny

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Szczecin
Dla mnie to bzdura i nie chcę nikogo obrażać ale jak można pisać , że myślący człowiek woli anglika przełożonego niż niemca z 2 zrobionego , przecież niemca z 2 zrobionego można kupić praktycznie tylko od turka brudasa , albo polaczka co kręci z gówna bicz,
Sam jeżdżę przełożonym samochodem , ale mimo to nie uważam wcale ażeby angliki przełożone były lepsze od normalnych aut z niemiec , Jedynym sposobem sprzedaży takich aut jest niższa sporo cena , niż europejczyka. Vinu nie ukryjesz , więc każdy w każdej chwili może sprawdzić co to za auto. Najbardziej nie rozumiem ludzi , którzy mają dziwne poczucie wartości swoich aut i próbują sprzedać je za cenę porównywalną z europejczykiem , przecież to śmieszne. Anglik dobrze przełożony to najlepsza opcja jako zakup dla siebie samego i musi to być auto w miarę nowe , żeby pojeździć nim parę lat.

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
A co w tym jest śmiesznego? Przecież to auto jest tak samo sprawne jak kontynentalne.

jarozamocny napisał:
i próbują sprzedać je za cenę porównywalną z europejczykiem
Anglia należy do Europy.

jarozamocny

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Szczecin
Każdy wie , że Anglia też należy do Europy , ale tak się zwykło mówić , angliki ,europejczyki ? nieprawdaż ?

:thumb2: Nie kwestionuję tego , że auto jest tak samo sprawne , sam jeżdżę przekładańcem , ale tylko dlatego , że wyszło mi dużo taniej ,( sam sobie przełożyłem kierkę)

Nie powiesz mi chyba , że dała byś takie same pieniądze za auto z Niemiec i za auto po przekładce z Anglii ?? :jupi: :jee: :jee: :jee:

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
jarozamocny napisał:
Nie powiesz mi chyba , że dała byś takie same pieniądze za auto z Niemiec i za auto po przekładce z Anglii ??
Czemu nie?
Bez problemu kupiłabym sobie przełożonego już Anglika.

jarozamocny

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Szczecin
Zaprawdę powiadam Ci, z całym szacunkiem dla moderatora :zdrowie:

Nie głoś herezji :lol: bo nie wierzę w to , że wierzysz w to co piszesz :lol:

no chyba , że na potrzeby biznesu tak mówisz co też jest zrozumiałe :eek:kulary:

pozdrówki :)

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
Nie wiem czemu sugerujesz, że piszę
jarozamocny napisał:
na potrzeby biznesu
?
Piszę jakie jest moje zdanie, a Ty nie musisz się z nim zgadzać. 1000 razy wole przerobionego Anglika niż np. auto z USA, czy z Niemiec. A Ty rób i myśl jak uważasz nikt Cię do niczego nie zmusza.

waldek77

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
też uważam że jeśli ktokolwiek przy zdrowych zmysłach ma do wyboru dwa auta anglika po przekładce i np. niemca to jeśli ten drugi byłby nawet droższy to wybierze jego.Anglik po przekładce to jedynie raczej dla siebie bo ciężko jest sprzedać tak żeby kupujący nie miał wglądu w jego historię ze sprowadzenia itp.Dlatego ja jeżdżę z kierownicą po prawej stronie,a jak mi się znudzi to go sprzedam choćby na części.

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
mały szczegół -- polaka nie stac na dobre auto z niemiec !!!!
bo są doższe niż auta polskie!!!
wszystkie -albo prawie wszystkie auta sprowadzane z niemiec są powypadkowe i robione jak najtańszym kosztem
wiec nie porównuj dobrego niemca z dobrym anglikiem
porównaj auto po przekładce -- z autem zespawanym z 2 lub 3

jarozamocny

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Szczecin
Dla mnie to bzdura jakaś kompletna ..... :dol: :dol: :dol: Głównym mankamentem aut z Niemiec jest ich duży przebieg , poza tym jeśli sam ściągasz auto kupujesz
od Niemca z prywatnego ogłoszenia , to nie żartuj , że prawdopodobnie jest zrobione z 5 aut bo tutaj prawdopodobieństwo zakupu takiego auta jest nie większe niż zrobionego z 5 aut z Anglii .Nawiasem , mówiąc to auta z Anglii też mają ogromne przebiegi.

A poza tym to ja sam mam przełożonego ale potrafie mimo wszystko spojrzeć trzeźwo i
:mur: :mur: :mur: OBIEKTYWNIE :mur: :mur: na sprawę .

I dodam jeszcze , że robione z 3 jedno auto to jest głównie przez turków ,albo polaczków cwaniaczków w stodole , a nie przez niemców..... :tudu: :tudu: pozdrówki

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
pokaż mi auto w dobrym stanie max 5 lat od niemca taniej niż w polsce

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
A skąd wiesz, że to nie był anglik?
Moja firma ma sporo klientów z Niemiec.
I skąd wiesz, że nie był bity, że nie ma podrobionej książki serwisowej itp.?

jarozamocny

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Szczecin
A i jeszcze dodam jedno zdanie, a mianowicie , auta w UK żeby się opłacało przez importerów są ściągane z aukcji ,licytacji jak zwał tak zwał i zazwyczaj z kategorią D
żeby naprawić i opchnąć :gora: :gora:

a jakbyś chciał takie samo mondeo kupić od prywatnego : www.autotrader.co.uk

to policz dokładnie czy aby nie wyjdzie na jedno z zakupem niemca ( w założeniu , że nie robisz przekładki sam tylko oddajesz)

** Dodano: 01-01-2010, 23:25 **
Sprawdził bym w serwisie książkę a po vinie skąd , potem gdyby to był anglik ,to
next one please :happy: :eek:kulary: :eek:kulary: :eek:kulary: :eek:kulary: :happy: :happy: :happy:

nomico

Początkujący
Punktów
0
Miasto
bialystok
czytam i się dziwie, każdy wie ze co u Niemca było dobre już zostało wywiezione:( a kalkulacja jest tylko na bitych autach:) no może można sobie coś ściągnąć dobrego, ale trzeba pamiętać ze nawet u naszych sąsiadów co dobre to ma swoja dobra cenę.

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
no i właśnie o to chodzi !!! nikt mi nie wmóei że dzidek w niemczech kupuje sobie kombi zeby nim dzieci do przedszkola wozić

Do góry Bottom