• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja anglika z kierownicą po prawej stronie

smooth

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Opole
Wcale to nie jest absurdalne. Zawsze tańsze jest to co mało komu potrzebne. A tam komu potrzebne LHD?

Śmigasz po Opolu swoim anglikiem?

rmboss

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Brownhills
kolega smooth nie zrozumial, tansze sa RHD te na codzien uzywane, a te mniej potrzebne LHD - czyli tzw. europejczyki sa drogie ceny zblizone do cen w PL wiec jest jak mowil przedmowca absurd hehe :)

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
rmboss napisał:
kolega smooth nie zrozumial, tansze sa RHD te na codzien uzywane, a te mniej potrzebne LHD - czyli tzw. europejczyki sa drogie ceny zblizone do cen w PL wiec jest jak mowil przedmowca absurd hehe :)

jakos tego nie zauwazylem, fakt drozsze sa LHD ale te na np. polskich blachach a nie irlandzkich (odnosze sie do IRE bo tu mieszkam, w UK moze tak nie jest)

markusław

Nowy
Punktów
0
Miasto
Południe
Witam. Czy ktoś może słyszał coś rozsądnego w powyższej sprawie? Może w końcu coś drgnęło?

Ja tylko ciągle słyszę, że jeżeli mówi się na ten temat, to wspomina się tylko niebezpieczne wyprzedzanie. Ręce opadają.

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Masz racje co to kogo obchodzi że RHD są tańsze a LHD droższe każdy kto tam był wie o tym.
W tym forum chodzi o informacje czemu polski rząd łamie prawo i nie pozwala na rejestracje naszej własności mam w dupie czy ktoś kupił tanio czy drogo chodzi tylko o rejestracje RHD w polsceCzytając niektóre opinie widzę tylko zazdrość i nienawiść niektórych użytkowników to jest polskie ale uwielbiam czytać posty od ludzi mądrych którzy chcą żeby polska nie łamała prawa bo to jest wstyd w demokratycznym kraju ręce opadają jak słyszę wypowiedzi polityków hańba dla POlityki.

markusław napisał:
Witam. Czy ktoś może słyszał coś rozsądnego w powyższej sprawie? Może w końcu coś drgnęło?

Ja tylko ciągle słyszę, że jeżeli mówi się na ten temat, to wspomina się tylko niebezpieczne wyprzedzanie. Ręce opadają.

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
21 stycznia o godzinie 9:30 odbedzie sie posiedzenie NSA (Naczelny Sad Administracyjny) dotyczace rejestracji samochodu z kierownica po prawej stronie słynnego juz w naszych szeregach Grzegorza Dorobka.

Uwazam ze jest to dobry moment na tak zwane palenie opon o ktorym byla mowa wczesniej.

Rozprawa odbedzie sie w NSA w Warszawie przy ulicy Gabriela Piotra Boduena 3/5 w sali E

Shark

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
mazowieckie
To nie wina PO tylko wielkie koncerny takie jak Fiat , Opel i kiedys Deawoo od lat trzymaja na tym łape.

adamek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
londyn
:wack: :wack: :wack: :wack: :wack:
OCO TUTAJ CHODZI?
MIALO NA POCZATKU STYCZNIA WEJSC JAKAS NOWELIZACJA DO USTAWY UMOZLIWIAJACA REJESTRACJE
KTOS COS WIE?

czy wiemy tylko tyle ze 21 stycznia o godzinie 9:30 odbedzie sie posiedzenie NSA (Naczelny Sad Administracyjny).
dotyczacy tejze sprawy.

to sa kpiny...
te panstwo <ciach> nas w d.u.p.e i was tez moi drodzy koledzy jak tylko moze
I JAK JA MAM TAM WRACAC?
BADZ TU PATRIOTA... :devil:

qplanetq

Anglikomaniak
Punktów
27
Miasto
Szczecinek
swapit.nazwa.pl
co do cen aut u handlarzy to moze wzrosna ale w GB beda dalej takie same wiec zalatwic w firmie transportowej sprowadzenie auta i tyle:)

gumis

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Przeworsk
www.kolumny.prv.pl
z tym rozporzadzeniem to taka plotka ( tak jak o zakazie rejestracji przekladańców) która zaraz poszła po publikacji w TV, jako ze sam mam anglika to kilku ludzi mi o tym wspominało ja sie tylko uśmiecham i mowie ze jeszcze troche wody upłynie za nim bedzie to mozliwe

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
Misiek napisał:
słynnego juz w naszych szeregach Grzegorza Dorobka.

Ja nic o tym nie slyszalem, mozna prosic linka gdzie mozna wiecej poczytac o walce tego slynnego ponoc forumowicza ? :banan2: :banan:

standerus

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
Drugą osobą jest nasz forumowy Divorski, który o ile dobrze pamiętam depcze Panu Dorobkowi po piętach i też czeka na termin przed NSA. Ja też zamierzam pójść tą drogą, czasu tylko ciągle brak... Myślę ze jak zostaną zasypani pozwami od coraz to bardziej wściekłych ludzi, pozwy zaczną iść w górę - do Strasburga to i sprawa nabierze trochę rumieńców, skończy się rżnięcie głupa i udawanie że nie ma problemu. Jakby się nie patrzeć - prawo zarówno Polskie jak i UE jest po naszej stronie. Może jak się zaczną wyroki i odszkodowania ze Strasburga to nasze urzędasy przestaną stroić fochy i wezmą się do roboty.

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Wszyscy powinni iść tą drogą i po jej zakończeniu w Polsce oddać do Strasburga o odszkodowanie.Czytając wyroki UE najmniejsza kwota to 5 tysięcy euro warto brnąć do celu tylko szkoda kasy państwowej za takie głupie decyzje powinni płacić urzędasy ze swoich pieniędzy to nauczyłoby ich szacunku do obywatela.Ja się nie poddam jak zacząłem to muszę skończyć.Pozdrawiam wszystkich wytrwałych w tym temacie.

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
I jak idzie ktos od nas z forum na posiedzenie NSA zobaczyc to na żywo? Mi sie wydaje ze moze byc ciekawie i na pewno bedzie duzo mediów i prasy wiec mam prosbe do wszystkich ktorzy zobacza cos na ten temat w gazetach lub w telewizji o nagranie/zeskanowanie materialow i wrzucanie ich tutaj.

Do góry Bottom