• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja anglika z kierownicą po prawej stronie

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
To jest forum dla zainteresowanych REJESTRACJĄ SAMOCHODU Z KIEROWNICĄ Z PRAWEJ STRONY :thumb2: Jeżeli ktoś wtyka mi na siłe jakieś przekładki to sorki niech wędruje na swoje forum bo od tego ono jest. :happy: Chciałbym zauważyć że kolega z Anglii mnie pocieszył że jest za tym co wielu na tym forum czyli rejestracją angliczka.Chłopie nie wracaj tu stracisz zdrowie kase i nic w urzędach nie wygrasz twardy betonowy urząd jest w tym kraju priorytetem i nic nie zmienimy.Oczywiście rejestracja angliczka powinna się odbyć bez problemu i normalnie na takich samych zasadach co lewuski.Odnośnie mojej jazdy że rano prowadzę autobus z lewą kier a po południu swojego angliczka z prawą to już jest u mnie normalka nie przechwalam się staram się być bezpiecznym kierowcą(33-lata na drodze bez kolizji) i zależy mi osobiście żeby nikogo nie skrzywdzić w przeciwieństwie do młodych kierowców którzy mają tylko pozwolenie na prowadzenie pojazdu i myślą że są najlepsi to jest mentalność polskiego młodego kierowcy.Ktoś tam napisał że pretensje do ministra właśnie walczę z nim w NSA i myślę że jak nie wygram to Trybunał europejski czeka i najwyżej dostane odszkodowanie i wóci mi się za samochód.Zrobiłem już wszystko co można zrobić z polską biurokracją i z czystym sumieniem mogę powiedzieć o niej BETON TOTALNY I NIE ZESZŁA JESZCZE Z DRZEWA ZACOFANIE.Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych rejestracją angliczka na tym forum i jedynym wyjściem z tej debilnej urzędniczej farsy jest metoda zasypywania pismami o rejestracje angliczków wszystkich urzędów w polsce niech się tłumaczą z tej głupiej urzędniczej i politycznej farsy. :jee:

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
?

Drogi kolego , właśnie o tym pisałem , załączyłem link do najnowszego rozporządzenia wchodzącego dzisiaj w życie dotyczącego przeglądów. Jest w nim jasno napisane że nie da się zarejestrować auta z kierą po prawej stronie. Życzę ci jednak powodzenia w walce z polską biurokracją bo niejednokrotnie jej doświadczyłem. Sam wolałbym zarejestrować anglika i wydać więcej kasy na nowszy rocznik , niż na przekładkę . Niestety żyjemy w "betonowym " kraju i wiem z życia ,że minie jeszcze wiele lat zanim Polska dostosuje się do reszty Europy. Niemniej jednak walcz , masz moje poparcie.

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
przegląd

Dzisiaj przegląd zrobiłem , na starych zasadach. Tak naprawdę to stacje diagnostyczne nie za bardzo wiedzą jak interpretować zmiany . To samo się tyczy wydz. komunikacji.Za tydzień jadę znowu na przegląd myślę że nie będzie problemów :gora:

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Czy jedziesz na przegląd prawuskiem czy przeróbką?Jak prawuskiem to życzę szczęścia powodzenia.

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
po przekładce

Autko jest po przeróbce ale wiele stacji diagnostycznych nie bardzo chce robić przeglądy nawet jeżeli wszystko masz przełożone idealnie ( uprzedzam pytanie- są auta z uniwersalną ścianą grodziową , gdzie nic nie tniesz , wstawiasz tylko europejskie podzespoły). Nawet nie próbuję jechać anglikiem (chociaż w tym momencie mam autko z kierą po prawej) bo to walka z wiatrakami.

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Dzisiaj odwiedziłem z ciekawości wydział komunikacji w Krakowie i kierownik urzędu komunikacji powiadomił mnie że nic się nie zmieniło co do angliczków z prawą kierownicą dalej trzeba pisać do ministra od autostrad o odstępstwo przepisu kierownicy z prawej strony choć pani kierowniczka nie znalazła kategorycznego zakazu zabraniającego rejestracji tychże pojazdów.Zaciągnąłem także języka na temat przekładek kierownic mój adwokat ma już 8-spraw z pseudo warsztatami które zrobiły przekładki i klientów mu przybywa.Nie sztuką jest zrobić z dobrego auta złom sztuką polskiej administracji powinna być chęć do zaliczenia samochodów z kier z prawej jako pojazdów a zachowują się jakby zobaczyli UFO.To jest skandal ja już konstruuje pismo do NSA bo WSA odpisało mi jakbym chciał rejestrować ciężarówke nawet nie umieją czytać skarg i oczywiście mi odmówili.Ostatnia nadzieja w NSA choć u nas w kraju złośliwość i zazdrość ludzi nawet wysoko postawionych jest oburzająca.Jak przegram to już tylko napiszę do tryb.Europejskiego o odszkodowanie za gnębienie obywatela i może wróci mi się za samochód podobno najmniejsze odszkodowanie to 5000euro więc mam nadzieje.Piszę do wszystkich zainteresowanych tym tematem ludzie zgadajmy się i zacznijmy coś robić a najlepiej odwiedzać posłów i ich zaprzęgać do pracy ja już będę atakował w przyszłym tygodniu o wynikach napiszę pozdrawiam wszystkich i TRZYMAJMY SIĘ RAMY TO SIĘ NIE POSRAMY.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Jak Ci tak źle w tym kraju to pakuj walizki i jedz do UK
Po raz kolejny obrażasz osoby robiące przekładki Anglików
Nikt Ci nie kazał jechać do UK i kupować auta z kierownicą po prawej stronie
Jak wiesz są tam także auta przystosowane do naszego ruchu i trzeba było sobie takie kupić
Kupiłeś auto nieprzystosowane to albo je przerób i użytkuj dalej albo potnij i oddaj na złom

Rafał

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Nikogo nie obrażam ale takie są opinie ludzi oszukanych przez service przekładkowe.Nie czepiam się ciebie kolego chyba z tego żyjesz ja chcę żyć i nie zrobię przekładki.Moją prywatną sprawą jest dlaczego wyjechałem i wróciłem z angliczkiem a ty możesz takie rady wsadzić sobie do jakiegoś przekładanego autka i nie obrażaj ja pilnuje swojej sprawy a ty pilnuj swojej.Nawet jak mi nie zarejestrują to nie dam zniszczyć swojego angliczka.
Pytanie do ciebie czy dajesz gwarancje na piśmie za przekładke i jak ta gwarancja wygląda pochwal się :klaszcze: możesz ją wleić jakimś linkiem please.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Ostatnio sporo jest takich klientów co to wrócili wielce zarobieni z GB swoim wymarzonym autem a tu w Polsce rozczarowanie bo koszt przekładki powyżej 10 tysięcy a pieniędzy w kieszeni brak
Trzeba było poczytać przepisy przed kupnem
Skoro jesteś obywatelem tego kraju to masz respektować prawo jakie w nim obowiązuje
Chciało się mieć auto za 30% jego wartości a tu nie wyszło i teraz płacz i lament

PS.
Takim jak Ty nie przełożył bym auta nawet za 3 krotną stawkę

Pozdawiam
Rafał

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Prośba do administratora proszę nie wpuszczać na tą strone sępów od przekładek bo jak ktoś śledzi ten temat to od razu włącza się nie chciana reklama z przekładkami jacy to wszyscy są fachowcy nie pozwólmy żyrować sępom na naszej krwawicy jak nie zarejestruje swojego auta to pojadę do Anglii a dam go zniszczyć jakiemuś spawaczowi od rynien.Pozdrawiam i dziękuje .

** Dodano: 23-09-2009, 17:17 **
A nie dam go zniszczyć jakiemuś spawaczowi od rynien

** Dodano: 23-09-2009, 17:19 **
Podstawowe pytanie do administratora proszę otworzyć forum dyskusyjne na temat: angielskie auto po przekładce może wtedy dowiemy się prawdy jakich mamy fachowców.Dziękuje i pozdrawiam.

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Pytania do administratora mozna zadawac na PW albo w dziale "angliki.info".

Ostatni raz przypominam ze temat tego watku brzmi: "Rejestracja anglika z kierownicą po prawej stronie" i tego tematu prosze sie trzymac, wszelkie prywatne docinki beda odpowiednio nagradzane a z dyskusja o tym 'czy warto przekladac auto' lub 'czy auto po przekladce nadaje sie do jazdy' nalezy przeniesc sie do odpowiedniego tematu w Wolnej Strefie a jezeli takiego nie ma to prosze takowy utworzyc.
:devil:

rmboss

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Brownhills
a co ze sprawą Pana Dorobka ? Miała byc odpowiedź z Trybunału i jakos nic On wlasnie tez sie odwołał ponoć od tego ze odmówili mu rejestracji....

Czekam na jakieś świeże info

Pozdrawiam

standerus

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
Kolego zweckform .
Nie wiem dlaczego masz taki problem z anglikami które chcemy zarejestrować - czy dlatego ze NIE będziemy Twoimi klientami?? Ja wiem ze DA się zrobić dobrą przekładkę, niestety są one już rzadkie jak piękne 20letnie dziewice. Rynek jest zalany samochodami po przekładkach wołających o pomstę do nieba.
Piszesz"Trzeba było poczytać przepisy przed kupnem
Skoro jesteś obywatelem tego kraju to masz respektować prawo jakie w nim obowiązuje" i trudno się z Tobą nie zgodzić. Szanujmy obowiązujące prawo, ale dotyczy to również icj Eminencji urzędników, których zasranym obowiązkiem jest prawa przestrzeganie i stanie na jego straży. Tacy super-obywatele. I tu jest problem, my prawo przeczytaliśmy i autami wróciliśmy, ponieważ prawo jest jasne - nie ma prawnych przeciwwskazań do rejestracji nie przełożonego anglika. To co robią nasi urzędnicy to BEZPRAWIE. Rżną głupa i robią sobie z nas jaja, licząc ze ich dupska są bezpieczne ( a jako że ciągle sprawa odpowiedzialności cywilnej urzędnika za błędne decyzje jest niejasna to śpią spokojnie) . Prędzej czy później skończy się ta błazenada i jak zwykle wszyscy (w tym i ty, kolego zweckform) zapłacimy z własnej kieszeni, wypłacając ludziom odszkodowania zasądzone przez ETS. Nasi milusińscy urzędnicy ciągle nie zakumali jeszcze ze UE to nie tylko dutki ale też burdel się skończył i trzeba wziąść d*** do roboty i zaprowadzić trochę normalności w PGRze

I żeby nie było - do mechaników przekładkowych nic nie mam, są i dobrzy i źle jak w każdej profesji. Niektórzy robią ok, innych powinno się wieszać za jaja na latarniach za świadome narażanie życia klientów. Ja po prostu nie lubię być do czegokolwiek zmuszany sowieckim widzimisię urzędnika. Nie mam OCHOTY na robienie przekładki, to państwo łamie prawo praktycznie zmuszając mnie do niej jeśli chcę zachować swoją własność.

Kiedy robimy meeting w Wawie? Tym razem pytanie na poważnie koleżanki i koledzy, trzeba zacząć załatwiać zezwolenia na demonstrację.

rmboss

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Brownhills
Ludzie...

Rejestracja Anglika w Polsce to tak samo jak i tu w Anglii strajk, bo pensja za mala :) Pracuje w preznej firmie ze 100 letnia tradycja gdy przychodzi do strajku Polacy uciekaja - boja sie ze straca prace, tak zostali wychowani, i nigdy nic i nikt tego nie zmieni - polska mentalnosc :) Choc sam sie urodzilem Polakiem i na zawsze nim zostane to czasami jest mi wstyd za rodakow i tak samo jezeli chodzi o proces rejestracji Anglika...dlaczego tu mozna rejestrowac drogie LHD ? nawet gdyby nie bylo mozna to jeden z obuwatelow napisze do DVLA i w trybie natychmiastowym zmienia przepisy, w Polsce chocby 100 pisalo nic sie nie stanie, wiecie dlaczego ? Bo malo jest takich jak Pan Dorobek, tyle milionow ludzi a tylko jeden (moze o wiekszej liczbie nie wiem) sie odwolal, maja Nas w dupie tam w siedzibie UE bo mysla a jeden sie nacpal to napisal....zrobmy cos, na tyle ile moge pomoge, nawet przylece na ten strajk...

I jeszcze raz do wszytskich przeciwnikow rejestracji: wskazcie mi choc jeden zasadniczy powod dla ktorego anglik nie powinien byc zarejestrowany w PL ? nie ma takiego to ze ja nie mam widocznosci takiej samej jak RHD to moja sprawa, a jedyna instutucja sa tu handlargrube ryby, ktore smaruja bo gdyby rozpoczal sie naplyw anglikow mogli by wsadzic sobie w du** te swoje samochody z 2001 rocznika za 35 tys zl z przebiegiem 40 tys km, otworzcie allegro,

zobaczcie co sie dzieje wpiszcie audi a4, 1.9 TDI rok od 1995 do 1999 przed liftem, sredni przebieg 140 tys km kur*** gdzie Wy zyjecie ? te samochody mialy po 400 zanim liczniki byly cofniete...JESTEM ZA REJESTRACJA ANGLIKOW W PL I ZA WPROWADZENIEM REJESTROWANIA PRZEBIEGU !!!!

piotr71

Nowy
Punktów
0
Miasto
hants
Witam wszystkich.

To o czym chce przypomniec, zostalo pokrotce zasygnalizowane w tym watku. Otoz, samochody z Wysp Brytyjskich ( tu rowniez Irlandia i kilka innych wysepek niebedacych czlonkami Zjednoczonego Krolestwa ) to szczesliwie nie tylko nowoczesne komputery na 4 kolach ale rowniez, dla mnie przede wszystkim, pojazdy zabytkowe. Te, z kolei jak najbardziej mozna w polsce zarejestrowac bez zadnych przerobek. Co wiecej, przekladka dyskwalikowalaby ich wartosc historyczna. Moze to nisza i niewielu interesuje, jednak to ci agle auta z kierownica po prawej stronie!
Ktos napisal ze w GB mozna rejestrowac auta lhd, zadajac jednoczesnie pytanie; a dlaczego u nas nie mozna rhd? Zupelnie, zupelnie inne uwarunkowania. Polozenie tego kraju jest dosyc specyficzne i to prowadzi do pewnych odstepstw. Lhd w UK to wycieczki na Kontynent, transport miedzynarodowy, pojazdy specjalne oraz modele niedostepne w wersji rhd. Ostatnim takim znaczacym modelem byl Smart, przez pierwsze lata produkowany tylko jako lhd.
Widzialem rhd na niemieckich, rumunskich, szwedzkich, holenderskich i hiszpanskich tablicach, bynajmniej, nie byly to auta zabytkowe. Pewnie jednak nikt w tych krjach nie zamierza na masowa skale sprowadzac i rejestrowac aut rhd.
Na koniec powiem ze gdyby Wielka Brytania miala ruch prawostronny, pewnie rejestracja aut z Irlandii bylaby niedozwolona i to nie ze wzgledu na antagonizmy miedzy tymi krajami a z powodu wielkiego, od dawna nadajacemu bieg wydarzen na wyspach terminowi "Health and Safety". Byc moze w Polsce tez to ma znaczenie?

Pozrdrawiam Piotr

rmboss

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Brownhills
do Piotr71

Jezeli chodzi o LHD na wyspach to nie sa to zadne wyjatki jak piszesz, oprocz smartow, jest duzo nowych garbusow, bmw, mercedesow i innych, ktorych to wlasciciele zakupili sobie samochod w Niemczach lub w Hiszpanii, bo juz bardzo duzy procent uciekajac od tego mix-u rasowego ma tam tez domu.
W innych krajach UE nikt nie patrzy na strone po jakiej siedzi kierowca, przeciez moge nawet na dachu siedziec...byle bym kogos lampami nie oslepial.
Zapytam jeszcze raz czy ktos wie co ze sprawa Pana Dorobka i jego rejestracji ?
Pozdrawiam

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Podoba mi się kolega Rafał na wstępie pozdrawiam i zazdroszcze ci że jesteś w normalnym kraju ja też nibawem tam wróce bo mój kraj wychodzi mi bokiem Prawo administracyjne jest tak ułożone żeby obywatela wyruchać.Ciesze się że dołączył do nas jeszcze jeden zwolennik angliczków.Ja już popadłem w desperacje porusze niebo i ziemie żeby mi zarejestrowali mojego angliczka bo chcę opóścić ten kraj.Jest tyle paradoksów w przepisach że boli głowa.Wczoraj byłem w moim wydz.komunik.i kierowniczka nie potrafiła mi wyjaśnić na pytanie "o kategorycznym zakazie rejestracji angliczków"bo takiego przepisu nie ma.Można rejestrować zabytkowe to prawda czy według przepisów mam czekać 20-lat na rejestracje mojego angliczka? Paranoja poza tym minister może zrobić odstęostwo od przepisu kierownicu z prawej tylko ja takiego przepisu w formie kategorycznego zakazu nie widziałem więc jakie odstępstwo.Mam sygnały że takie autka u nas są zarejestrowane i mają wpis w dowodzie rejestracyjnym odnośnie tego odstępstwa.Jak to się ma do tego co mi napisał minister od autostrad w 2-instancji że mianowicie dał już za duża zezwoleń na rejestracje tych pojazdów więc pytam się gdzie może się ustawić kolejka do następnych zezwoleń?
Koledzy całkiem poważnie myślę o jakimś hepeningu w warszawie pod ministerstwem od autostrad może w jakąś niedziela spotkalibyśmy się ilu nas jest w jakimś miejscu i omówili strategie tego pomysłu im nas więcej tym lepiej.Na wstępie proponowałbym poinformowanie ministra od autostrad że chcemy z nim rozmawiać w tej kwestii po heppeningu żeby nie był zaskoczony i oczywiście powiadomić jakieś normalne media i ustalić musimy termin czekam na propozycje PRAWUSKI WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ.

rmboss

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Brownhills
i tu prosba do admina i jego kolegow, czy Oni tez na cos takiego pojda czy skonczy im sie chleb ? Ja jestem zwarty i gotowy zawsze jezeli chodzi o tych skurwieli....:p Pozdro dla milosnikow RHD :)

keruza

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Olkusz
Z tego co się dowiedziałem komisje europejska w sprawie Pana Grzegorza Dorobka zbiera jutro 08,10,2009 będzie OK.

Do góry Bottom