• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja anglika z kierownicą po prawej stronie

wanamingo

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
No to jadę na przegląd :D Ale dopiero po 22, jak już się odbije od okienka w WK. Dzięki za pokrzepiającą odpowiedź :D No cóż, polski diagnosta i urzędas nie chcą zarobić, zarobią angielscy.

** Dodano: 17-09-2009, 23:54 **
Ubezpieczenie jest, full legal, tylko mocik został. Jak wszystko będzie w porządku, to mogą sobie trzepać.

standerus

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
wanamingo napisał:
No to jadę na przegląd :D Ale dopiero po 22, jak już się odbije od okienka w WK. Dzięki za pokrzepiającą odpowiedź :D No cóż, polski diagnosta i urzędas nie chcą zarobić, zarobią angielscy.

Nie chcę martwić ale nadal nie wiele ci to da w kwestii ubezpieczenia. Po za tym coś czuję przez skórę że niedługo misiaczki się i za nas zabiorą i się zaczną trzepania anglików, odbieranie dowodów etc

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
standerus napisał:
wanamingo napisał:

Nie chcę martwić ale nadal nie wiele ci to da w kwestii ubezpieczenia. Po za tym coś czuję przez skórę że niedługo misiaczki się i za nas zabiorą i się zaczną trzepania anglików, odbieranie dowodów etc
Co ty mowisz, zadnego dowodu oni go nie wydali i oni nie moga go zabrac. znam to z autopsji

standerus

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
guzik0802 napisał:
standerus napisał:
wanamingo napisał:

Co ty mowisz, zadnego dowodu oni go nie wydali i oni nie moga go zabrac. znam to z autopsji

Jesteś Pewien?? Chciałbym mieć ta pewność bo zarówno na Słowacji jak i Ukrainie możesz stracić dowód rejestracyjny bez problemu...

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
trochę doczytałem ( polecam lekturę rozporządzenie ministra infrastruktury z 18 września parafraf 3 punkt 5 i załącznik nr 4 link- http://www.mi.gov.pl/files/0/1791720/rozpMIzdnia18wrzenia2009rzakresisposbprzeprbada.pdf ), i tak naprawdę to nadal będziemy robić przeglądy na angliki. Prawdopodobnie dojdzie tylko opis zmian konstrukcyjnych przy przeglądzie , które zostały wykonane w danym pojeździe . Pytanie za 100 punktów :ke: czego będą żądali diagności podczas przeglądu (opinia rzeczoznawcy czy też świadectwo homologacji, ). Jutro jadę na stację diagnostyczną i sprawa się wyjaśni.
:lece:

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
przekładańcach ?

Fajne słowo :lol: No cóż to forum dotyczy "przekładańców " i zostało stworzone przez ludzi którzy zajmują się przekładkami. Może szanowny kolega pomylił fora? :haha:
To oczywiście żarty , na serio nadal nie można rejestrować samochodu z kierą po prawej stronie i basta. może i dobrze w końcu musimy z czegoś żyć :gora:

standerus

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
Myślę, że nie tyle pomyliłem fora co chyba Waść pomylił wątki, wszak ten ma tytuł "rejestracja anglika z kierownicą po prawej stronie". W dodatku forum chyba nie jest wyłącznie o przekładkach skoro nazywa się "forum.angliki" a nie "Ze szwagrem za stodołą" czy "Przekładki wczoraj i dziś".

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Wszyscy którzy zajmują się przekładkami to stodołowi mechanicy.Prawdziwy mechanik nigdy dla biznesu nie narażałby żadnego kierowcy na koszty/ a co po opószczeniu stodoły? Każdy się wypina na klienta i ma go w dupie.Nasze ministerstwo od autostrad jest durne wiedząc o tym że pseudo mechanicy robią takie rzeczy.Jak bym był ministrem nie pozwoliłbym wypóścić ze stodoły ani jednego pomazańca.Mówią o bezpieczeństwie gdzie?Auto seryjne i oryginalne to gwarancja bezpieczeństwa a jak ktoś jest tylko kierowcą jednostronnym(lewo)to jego problem ja prowadzę rano autobus z lewą a po pracy jadę z prawą kierownicą i to jest sztuka.
Kto ma problem że wielu polaków ma angliki to jest jego problem i nie róbcie z tego afery na forum.Przekładki są na innym forum tu się załatwia poważne sprawy a nie popaprane.CZOŁEM BIZNESMENI OD PRZEKŁADEK.

darius1983

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Zgierz
kolego divorski z całym szacunkiem wolisz stare i niewiadomo z ilu składane oraz niewiadomo ile razy bite auto z niemiec?? to jestes niepoważny smiesza mnie ludzie jak twierdza ze niemcy to takie super auta maja!! i gdyby nie fakt ze co tydzien jestem w niemczech to moze tez bym tak tweirdził niemcy sa lepszymi cwaniakami niz polacy!!! A co do aut z anglii to kup sobie jedno ale od anglika a nie od turka który mieszka w anglii zobaczysz różnice już pierwszym rzutem oka!!!

PS. Według tego co z dniem 22 września wchodzi na mocy ważnego przeglądu technicznego z krajów unii europejskiej czyli jak sie nie myle również z anglii mozna rejestrować auta bez przeglądu zerowego!?? czy to prawda?? czy dotyczy jedynie aut z unii ale z kierownica po lewej??

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Kolego dariusz nie zrozumiałeś o co chodzi ja pisałem o przekładkach.Jak można czytać bez zrozumienia.Nie obchodzą mnie niemieckie hiszpańskie czy mongolskie samochody ja piszę o angielskich prawuskach i nigdy nie kupiłbym auta od ciapatego może ty kupujesz u jakiś cwaniaczków ja muszę mieć pewniaka i berdzo chcę go zarejestrować w polsce bez jakiś przekładek bo mam auto sprawne nie zniszczone i ekologicznie czyste.Przekładka dla auta seyjnego to jakbyś sobie serce na stole wymienił zawsze bałbyś się że stanie.WŁAŚCICIELE ANGLICZKÓW ŁĄCZCIE SIĘ

** Dodano: 21-09-2009, 20:52 **
MAM PROŚBĘ JAKBY KTOŚ SIĘ JUTRO ZAPYTAŁ W SWOIM URZĘDZIE O REJESTRACJE ANGLICZKÓW CZY MOŻNA JUŻ REJESTROWAĆ TO BYŁBYM WDZIĘCZNY DZIĘKI. :gora:

darius1983

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Zgierz
ja również jestem zwolennikiem anglików i jezeli istnieje taka mozliwosc to czemu nie przelożyć! nie mam nic do ciebie ale jestem ciekaw jak wychodzi ci wyprzedzanie tira na trasie ja mam z tym troche problemy. oczywiscie przytaczam jezeli jedziesz sam a nie z kims obok! a angielskie auta sa wedlug mnie mniej zjezdzone i bardziej zadbane! pozdrawiam

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
cIESZE SIĘ ŻE MAMY JESZCZE JEDNEGO ZWOLENNIKA.nAPISZ MI JAK DALEKO DOSZŁEŚ W SPRAWIE REJESTRACJI JEŻELI POSIADASZ ANGLICZKA A CO DO WYPRZEDZANIA TIRA LUB CZEGOKOLWIEK CO JEST NA DRODZE TO TO SAMO ZARZUCIŁ MI MINISTER OD AUTOSTRAD.WIĘC ODPOWIADAM JA SOBIE ŚWIETNIE Z TY RADZĘ PO PROSTU NIGDY SIĘ NIE ŚPIESZĘ MAM CZAS I WYCZEKUJĘ DOGODNEJ I CZYSTEJ SYTUACJI I WTEDY JEST SPOKO MOGĘ WYPRZEDZAĆ.KIEROWCY NIE WIEDZĄ O TYM ŻE POŚPIECH TO JEST ZŁY DORADCA DLATEGO TYLE AUT Z LHANDDRIVE MA PROBLEMY Z POŚPIECHEM I TYLE JEST WYPADKÓW ŚMIERTELNYCH.NAUCZYŁEM SIĘ W ANGLII JEDNEGO NIE ŚPIESZYĆ SIĘ JEŻDZIŁEM TAM AUTOBUSAMI PRZEZ 5-LAT I NIE MIAŁEM NIGDY NAWET ZARYSOWANIA A W POLSCE JUŻ MAM 30-STO LETNI STAŻ NA DRODZE I JEK WIDZISZ I MOŻESZ MI UWIERZYĆ RADZĘ SOBIE Z KAŻDYM PROBLEMEM NA DRODZE NIE CHWALĄC SIĘ .POZDRAWIAM CIĘ I ŻYCZĘ CI WZIĄĆ POD UWAGĘ MOJE RADY NIE ŚPIESZ SIĘ NAWET JAKBYŚ JECHAŁ Z SUPER LASKĄ TO SIĘ NIE OPŁACA JAK SIĘ LASCE NIE PODOBA TWOJA POWOLNA JAZDA TO JĄ WYSADŻ.

rmboss

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Brownhills
Witam wszystkich ! :klaszcze:

Musze sie od razu przyznac ze jestem z tych co tylko czytaja fora w necie ale w zamian nic od siebie nie dadza, nie tylko jezeli chodzi o ten temat ale i o kazde inn forum...za to sorki...:)

Ten temat jednak mnie tak poruszyl ze juz nie wytrzymalem i po raz pierwszy w zyciu sie zarejestrowalem gdzie kolwiek i postaram sie napisac zeby do tematu bylo...

Wiec pozdro dla Miska i innych administratorow na wstepie...Wracajac do tematu tego watku to zupelnie nie rozumiem Waszego (aczkolwiek nie wszytskich) podejsc ia do sprawy...

Sytuacja jest prosta: Polski WK czy to na wsi u Mariana czy tez duzy WK w jakims innym miescie nie moze odmowic prawa rejestracji angilka w PL...To ze jakas tam stacja kontroli nie da przegladu to kolejny wymysl wlasciciela takiej stacji....odpowiedzcie mi na proste pytanie w jaki sposob anglik odbiega sprawnoscia techniczna od samochodu z pozostalej czesci UE ? To ze kierownica jest po innej stronie niz w "polskich" autach to nie jest sprawa ani diagnosty ani Pani z Wydzialu Komunikacji...:) Ja siedze gdzie chce tylko bym kogos lampami nie oslepial wiec rozumiem oburzenie 10 krotnie drozszych aut z Belgi czy tzw. od "niemca" :)

Mieszkam i pracuje w Angli juz bardzo dlugo i zdaje sobie sprawe z tego ze mozna tu kupic rupiecia czy tam rupcia, ale w jaki sposob ten samochod jest zajechany ? Ze angol nie wyminial oleju ? czy ze ciapaty prysnal spray'em ? Panowie otrzasnijcie sie w porownaniu z tym z zjezdza z Belgii to jest blysk...

Wiem cos o tym bo zajmowalem sie handlem autami i nadal troche zajmuje :)

Dla przykladu kupilem A4 B6 2001 2.0 Benzyna i nie chce znac diesla nawet, z normalnym przebiegiem 130 tys mil, wyrwalem tanio bo za 2 tys razem z przekladka wyjdzie mnie 19 tys, najnizsza cena za tego prostowanego z "rajchu" to min 30 jezeli jest zarejestrowany...ale wracam do tematu zeby nie zniknal moj watek

Tylko i wylacznie wymyslem jakiejs Pani (owszem nie Ona winna - przepsiy) jest to ze maja problemy w WK, ludzie co to kogo kurde obchodzi gdzie ja siedze ? A dla tych co nie jezdzili powiem tak: choc jestem polakiem i planuje zjechac do polski to uwazam ruch leostronny czyli np. GB za idealny pomysl, samochod RHD prowadzi sie 100 razy lepiej ii latwiej.. Mam dziewczyne ktora ma prawo jazdy teraz juz pol roku, ale predzej miala je miesiac wsiadla w RHD i jezdzila jak stary kierowiec :)

Obecnie mam 2 samochody w przekladce w 2 glownych firmach w Pl i szacunek dla wlasiciceli ze chca to robic, ale z Wami tez wspolnie spale te opony......:)

Zorganizujmy jakas akcje bo nasze pisanie na forum juz slabnie ?

Dlaczego Polska jako Narod jest najbardziej dyskryminujacym narodem w EU ? a to anglik to ja dziekuje ! Albo to byl Anglik ! Ludzie chyba zescie z chu... sie na glowy pozamieniali, poduznicei takie elementy aut z naszych "zadbanych" sa czesto w bagazniku zanim Wy dostajecie gotowe 100 % bezwypadjowe fury...:p

Jestem za rejestracja anglika w PL i to w trybie natychmiastowym, jedyne komu sie to nie podoba to handlarzom naszym bo beda marze musieli zmienic z 5 tys do 2 tys i to ich boli zlodziei !! :) Zrobie wszystko z Wami ludzie zeby pokazac swiatu ze audi a6 2.4 v6 z przebiegiem 45 tys mil i 4 kluczykami idzie kupic za 1.700 a w Niemcach takie naudi 11 tys euro :) (mowie o full opcji z tym przebiegiem)

Sorki ze sie rozpisalem ..

Do amdina sory ze polowa nie na temat to moj pierwszy watek :) Zmienie sie Pozdro :)

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
do standerusa.

Gdyby Waćpan zajrzał w link który załączyłem wtedy rozwiałyby się wątpliwości. Tam są jasno określone warunki jakie muszą być spełnione aby uzyskać pozytywny przegląd. W kryteriach nie zgodnych z warunkami technicznymi jest wyraźnie napisane "kierownica umieszczona z prawej strony w pojazdach o liczbie kół większej niż trzy , których prędkość jest większa niż 40 km/h " .Bez tego przeglądu nie zarejestrujesz w Polsce auta i tyle. Ale po co czytać skoro można się pobawić w błaznowanie... :dol:

lokis69

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Panie divorski, doprawdy pana zdolnosci manualne (rano prawa a po pracy lewa) przerestaja mozliwosci normalego smiertelnika, ale co maja powiedziec ci ktorzy wykonuja np. operacje na otwartym sercu?Podziwu godna jest rowniez pana umiejetnosc radzenia sobie z kazdym problemem na drodze i oczywiscie nie ma mowy o przechwalkach.Bez dwoch zdan w pana przypadku mamy do czynienia z czlowiekiem wyjatkowym!Prosze tylko laskawie wziac pod uwage to ze zdecydowana wiekszosc(a szczegolnie nazwani przez pana"stodolowymi mechanikami")ludzi udzielajacych pomocy oraz roznego rodzaju podpowiedzi lub odpowiedzi na tym forum, robi to w sposob kulturalny i rzeczowy, za co ja im serdecznie dziekuje.

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
mechanicy

Cóż , zawsze moźna skorzystać z usług serwisu.Tak jak piszesz większość z przerabiających nie ma pełnego zaplecza technicznego, ale większość klientów interesuje wyłącznie cena . Każdy szanujący się serwis zarząda 2 razy tyle za tą samą pracę . Co więcej , przekładkę będą wykonywali uczniowie lub ludzie pracujący za tysiąc zł i mający olewający stosunek do twojego auta (już kiedyś słyszałem tekst w renomowanej stacji "byle za bramę wyjechał"). Nie będę się wypowiadał za wszystkich , ale większość "starych " forumowiczów przykłada się do swojej roboty. Opinię psują nam pseudomechanicy , którzy nie lutują kabli (skętka byle przewodziło), nie konserwują grodzi po spawaniu (po każdym deszczu potop w aucie) , skręcają co trzecią śrubę ( stąd opinia że w każdym angliku po przeróbce trzeszczy deska ). Na szczęście jest to margines.Od 3 lat przerabiam auta i jeżdżę anglikami i do tej pory nie miałem kłopotu z przerobionym autem. Wyzywanie kogoś od "stodolnianego mechanika" to grube przegięcie . Niestety każdy może wypowiadać się na forum i stąd jego obniżający się poziom ...
Panie divorski , może Pan oficjalnie bez problemu poruszać się po drogach publicznych autem z kierą po prawej stronie , ale w Wielkiej Brytani ! Swoje żale proponowałbym skierować do ministerstwa a nie wyładowywać złość na forum obrażając osoby przerabiające .
do admina - sorki że zboczyłem z tematu ale nie zdzierżyłem

Do góry Bottom