Witam wszystkich ! :klaszcze:
Musze sie od razu przyznac ze jestem z tych co tylko czytaja fora w necie ale w zamian nic od siebie nie dadza, nie tylko jezeli chodzi o ten temat ale i o kazde inn forum...za to sorki...
Ten temat jednak mnie tak poruszyl ze juz nie wytrzymalem i po raz pierwszy w zyciu sie zarejestrowalem gdzie kolwiek i postaram sie napisac zeby do tematu bylo...
Wiec pozdro dla Miska i innych administratorow na wstepie...Wracajac do tematu tego watku to zupelnie nie rozumiem Waszego (aczkolwiek nie wszytskich) podejsc ia do sprawy...
Sytuacja jest prosta: Polski WK czy to na wsi u Mariana czy tez duzy WK w jakims innym miescie nie moze odmowic prawa rejestracji angilka w PL...To ze jakas tam stacja kontroli nie da przegladu to kolejny wymysl wlasciciela takiej stacji....odpowiedzcie mi na proste pytanie w jaki sposob anglik odbiega sprawnoscia techniczna od samochodu z pozostalej czesci UE ? To ze kierownica jest po innej stronie niz w "polskich" autach to nie jest sprawa ani diagnosty ani Pani z Wydzialu Komunikacji...

Ja siedze gdzie chce tylko bym kogos lampami nie oslepial wiec rozumiem oburzenie 10 krotnie drozszych aut z Belgi czy tzw. od "niemca"
Mieszkam i pracuje w Angli juz bardzo dlugo i zdaje sobie sprawe z tego ze mozna tu kupic rupiecia czy tam rupcia, ale w jaki sposob ten samochod jest zajechany ? Ze angol nie wyminial oleju ? czy ze ciapaty prysnal spray'em ? Panowie otrzasnijcie sie w porownaniu z tym z zjezdza z Belgii to jest blysk...
Wiem cos o tym bo zajmowalem sie handlem autami i nadal troche zajmuje
Dla przykladu kupilem A4 B6 2001 2.0 Benzyna i nie chce znac diesla nawet, z normalnym przebiegiem 130 tys mil, wyrwalem tanio bo za 2 tys razem z przekladka wyjdzie mnie 19 tys, najnizsza cena za tego prostowanego z "rajchu" to min 30 jezeli jest zarejestrowany...ale wracam do tematu zeby nie zniknal moj watek
Tylko i wylacznie wymyslem jakiejs Pani (owszem nie Ona winna - przepsiy) jest to ze maja problemy w WK, ludzie co to kogo kurde obchodzi gdzie ja siedze ? A dla tych co nie jezdzili powiem tak: choc jestem polakiem i planuje zjechac do polski to uwazam ruch leostronny czyli np. GB za idealny pomysl, samochod RHD prowadzi sie 100 razy lepiej ii latwiej.. Mam dziewczyne ktora ma prawo jazdy teraz juz pol roku, ale predzej miala je miesiac wsiadla w RHD i jezdzila jak stary kierowiec
Obecnie mam 2 samochody w przekladce w 2 glownych firmach w Pl i szacunek dla wlasiciceli ze chca to robic, ale z Wami tez wspolnie spale te opony......
Zorganizujmy jakas akcje bo nasze pisanie na forum juz slabnie ?
Dlaczego Polska jako Narod jest najbardziej dyskryminujacym narodem w EU ? a to anglik to ja dziekuje ! Albo to byl Anglik ! Ludzie chyba zescie z chu... sie na glowy pozamieniali, poduznicei takie elementy aut z naszych "zadbanych" sa czesto w bagazniku zanim Wy dostajecie gotowe 100 % bezwypadjowe fury...
Jestem za rejestracja anglika w PL i to w trybie natychmiastowym, jedyne komu sie to nie podoba to handlarzom naszym bo beda marze musieli zmienic z 5 tys do 2 tys i to ich boli zlodziei !!

Zrobie wszystko z Wami ludzie zeby pokazac swiatu ze audi a6 2.4 v6 z przebiegiem 45 tys mil i 4 kluczykami idzie kupic za 1.700 a w Niemcach takie naudi 11 tys euro

(mowie o full opcji z tym przebiegiem)
Sorki ze sie rozpisalem ..
Do amdina sory ze polowa nie na temat to moj pierwszy watek

Zmienie sie Pozdro