• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja anglika z kierownicą po prawej stronie

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Może i było, ale spora ilość postów jest z roku 2009 lub 2010, od tego czasu mogło się przecież coś zmienić.

Nic sie nie zmienilo, dalej jest dziki zachod.

Niestety nie znalazłem nic o wyjątkach dot. samochodów, które nie wychodziły nigdy w wersji LHD i tym samym nie ma fizycznej możliwości przerobienia takiego samochodu. Jeśli ktoś ma jakieś sensowne informacje, proszę o pomoc.

Piszesz list z zalacznikiem do naczelnika tlumaczac ze auto nie bylo produkowane z kierownica po lewej stronie i to wszystko.

A może ktoś wie jak obecnie wygląda ta kwestia?
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Nie wyglada.

mareczek

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
olsztyn
witam was wszystkich ponoc jak masz autko na niemieckich tablicach z kierownica po prawej stronie to da sie zarejstrowac w polsce z tego co slyszalem w niemczech jezdzi tego pelno

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
A która stacja diagnostyczna zrobi Ci przegląd auta z kierownicą po prawej?

mareczek

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
olsztyn
tego to niewiem ale slyszalem taka spiewke ze jak masz zsarejstrowane auto z kierownica po prawej stronie w niemczech i sciagasz takie autko do pl to tez zarejstujesz a przeglad morze za flaszke

mareczek

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
olsztyn
ja tylko tak slyszalem niewidzialem niewiem moj znajomy ktury miszka w niemczech mi mowil morze gada glupoty wiem napewno ze w niemczech da sie zarejstowac takie auto

pistolpete

Nowy
Punktów
0
Miasto
leicester
Coś sie zmieniło

Znalazłem ostatnio na allegro
"DZIS MAM DO SPRZEDANIA CITROEN JUMPER 2.2 DIESEL 2003 ROK W WERSJI ANGIELSKIEJ. AUTO MA PRZEJECHANE 137000 MIL I JEST W DOBRYM STANIE, PRZYJECHALO Z ANGLII NA KOLACH

POSIADA DOKUMENT V5 POTRZEBNY DO REJESTRACJI W POLSCE I POLSKI PRZEGLAD DZIEKI KTOREMU MOZNA JEZDZIC TYM AUTEM PO POLSCE BEZ PRZEKLADANIA KIEROWNICY."
http://allegro.pl/citroen-jumper-ducato-boxer-anglik-polski-przeglad-i1583756752.html

Czy ktoś próbje robić ludzi w balona ?

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
Nie ma przyjacielu takiej opcji, zeby dostał przeglad z kiera po prawej stronie

ten kto go podbil ( przeglad ) ma juz po robocie

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
nie do konca tak jest, kazda stacja moze zrobic przegląd RHD z tym ze nie jest to przeglad zerowy a zaswiadczenie o spełnieniu wymagan technicznych art 66 ustawy, czyli tzw. badanie dodatkowe, zw. tez potwierdzeniem typu, wymagane kiedys przez izby celne jesli sprzedaż miała miejsce przed ostatecznym zarejestrowaniem pojazdu, ( oddawali nawet zawyżona akcyze :) poniewaz wyliczali od kwoty na umowie sprzedaży )

Załączniki

• badanie tech.jpg
    badanie tech.jpg
    380,7 KB · Wyświetleń: 47

smooth

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Opole
No ale na takim papierze auta sie nie zarejestruje ani też nie uprawnia on do jazdy po naszych drogach czyli sprzedający wprowadza w błąd.

Do góry Bottom