Uadrol
Anglikomaniak
- Punktów
- 11
Mi to wszystko jedno ale na dzień dzisiejszy nie można. Jeśli wejdzie taka ustawa,świetnie zarejestruje auto bez przekładania. Od kilku lat słysze juz tego roku... juz tego...Wątpie by był to ten rok i nie mówie o decyzji tylko o zastosowaniu tego w praktyce. Ale ty to tak przeżywasz, śledzisz te procesy w sadzie, pisma. 3 strony na forum i nic nowego nie wnosi, śledź sprawę i jak już będzie można rejestrować daj znać. Ja przekładanie anglików traktuje jak hobby, coś w stylu takiego sportu i jest mi to wszystko jedno wiec nie pisz że czegoś nie mogę przeżyć.
Jeszcze tydzien temu przed ogloszeniem wyroku bym sie tak nie podniecal mimo, ze jego tresc byla praktycznie pewna. W ubieglych latach to byly jedynie przypuszczenia, ze tak sie to skonczy. Wiadomo bylo, ze to wszystko potrwa. Dzisiaj sytuacja sie zmienila. Wyrok zapadl i nie ma od tego odwolania. Polska dostala 1 MIESIAC na przygotowanie ustawy i 1 MIESIAC na wprowadzenie jej w zycie. Jesli sie dostosuje wyjdzie na to, ze juz latem bedzie to mozliwe. Jesli nie? No coz. To rowniez jest mozliwe ale malo prawdopodobne na obecna chwile. Jak sam napisales: pozyjemy zobaczymy. Ja jutro wywoze kolejne auto do garazu w Polsce. Na razie zarejestrowane i ubezpieczone w UK. Mam nadzieje, ze jak przyjade pod koniec wakacji na urlop bede juz mogl zalatwic formalnosci zwiazane z rejestracja a mimo tego sprobuje juz teraz wnioskowac o zgode na to. Zobaczymy czy starostwo wyda opinie niezgodna z prawem czy bedzie respektowalo wyrok, mowiacy o tym, ze odmowa jest zlamaniem prawa unijnego.