Zamka i klamek myślę nie przekładać bo i po co skoro jest otwieranie z pilota i można zaprogramować by otwierał wszystkie drzwi za jednym naciśnięciem.
Klamka z kluczykiem jest po lewej stronie wiec nie widzę sensu ingerencji w to.
Przynajmniej jak tak robię z Freelkami 1 generacji.
Licznik też zostawię bo mam udokumentowany przebieg i naprawy i nie widzę sensu zmiany a to ze w milach absolutnie mi nie przeszkadza.
Po zmianie licznika potem taki Janusz powie - Ło Panie zmieniłeś bo kręcony ....
Panele szyb z tego co wiem tylko przekłada się do Europejskich boczków (Mocowania pasują).
Wiązki drzwi trzeba tylko zamienić stronami - Tak samo jak we Freelku 1 po lifcie.
Wyjmujesz wiązki z drzwi i zamieniasz je miejscami w przednich drzwiach.
Maglownica pewnie pójdzie nowa (Różnica w cenie 100zł) Mają tanie na Słowacji bo tam są produkowane.
Przewody hamulcowe zamówiłem nowe z Britparts.co.uk
Nie wiem co z serwem - Są różne opinie na necie jedni piszą ze inne drudzy że identyczne.
Zamówiłem też pompkę sprzęgła LHD z uszczelką i przewody do niej bo nie opłaca się brać używki.
Z naszym allegro różnica na komplecie 70zł za nowe.
(Pompka sprzęgła, uszczelka do grodzi i 3 przewody ciśnieniowe) .
Wolę nowe jak ma pier... znaczy się popsuć

w trasie.
Zastanawiam się czy nie kupić fabrycznie nowej ściany grodziowej - w sensie górna część.
Kosztuje około 800zł a jak znam życie pewnie w PL podobne ceny będą chcieli za używki.
Zawsze to mniej rozwiercania i pewniejsze połączenie.
Generalnie tam gdzie ceny są zbliżone zamawiam nowe części z UK
Niektóre już zamówiłem a te grubsze czekam aż kurs funta się zmieni.
Na razie nie zmieniał bym też tunelu środkowego.
To zawsze można zrobić a i tak na wiosnę planuję pełny serwis hamulców tylnych z wymianą linek i wtedy bym podmienił.
Raptem kilka śrubek.
Zobaczymy jak to wyjdzie z funduszami.
Przede wszystkim ma dobrze jeździć a zaślepki i pierdoły można uzupełniać w miarę posiadanego kapitału.
No chyba że sprzedam obecnego landka szybko, wtedy działamy od razu.
Tak czy inaczej zdecydowany jestem na Twoje usługi na 100% także możesz mnie wpisywać w kalendarz na wolny termin w lutym.
Co do robocizny to OK co do części to na pewno się dogadamy część kupię ja część Ty nikt nie bezie stratny
Może zrobię jakiegoś osobnego posta na forum i tam będę pisał co mam i co dalej.
W środę obejrzę dokładnie aut i zrobię listę tego co moim zdaniem trzeba by zakupić.
Podjedzie kolega Europejczykiem i porównamy.