niemieckie przeglady rejstracyjne anglikow
Mysle ze sporo osob jezdzi zarejstrowanymi anglikami czy irlandczykami po Polsce i maja problem gdy konczy sie MOT lub NCT.
Ja rowniez jestem w takiej sytuacji. Wrocilem po rocznym pobycie na kilkanascie miesiecy do krainy mlekiem i miodem plynajcej

a irlandzkie nct mi sie konczy za 3 miesiace. W irl nie mozna go niestety zrobic wczesniej niz 3 meisiace przed wygasnieciem przegladu.
Jezdze anglikiem, poniewaz na 16 miesiecy pobytu w Polsce nie warto mi bylo 2 razy zmieniac auta. Autko jest w miare swieze ML164 i sporo kosztowalo.. Mam irl ubezpieczenie, jeszcze wazne nct, lustrka krugozor i tak sie poruszam. Podatku drogowego oczywiscie nie place. Po powrocie albo auto sprzedam narzeczonej

albo zglosze fakt nieuzywania na Policji -jezeli nie bede mial stluczki czy mandatu w irl w drodze powrotnej..
2100km to troche sporo, ale jak nie znajde innego rozwiazania to pojade na ten przeglad, choc nie mam ochoty bulic zaleglego taxu..
Piszecie, iz Niemcy moga zrobic przeglad anglika, prosze niech sie wpisze ktos kto go robil, wyjasni gdzie co, jak, jaki dokument otrzymal, jaki jest koszt i co niemcy dokaldnie sprawdzaja podczas przegladu i poda namiary
Bylem na 3 stacjach diagnostycznych w Polsce w malopolsce pytac o taki przeglad okresowy auta na zagranicznych numerach z kierownica po prawej i mnie wysmiali.
Dodam, iz raz zlapali mnie na suszarke, sprawdzali wszystko: gasnice, kamizelke ale nie bylo sie do czego przyczepic. Dodam, iz nie wygladam jak dres.. a sluzbisci sie trafiaja bo niektorym po porostu zal dupe sciska. Prawko mam zmienione na irl, punktow wrzucuc nie mogli i chyba to ich wk....Wiec jak jezdzice po polsce to lepiej miec wszystko na tip top. Pozdrawiam.
CZEKAMY NA INFO O NIEMIECKICH RZEGLADACH !