• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przełożyłem co najmniej jednego anglika : Pamiętacie swojego pierwszego anglika ?? :-)

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Artura pierwszym autkiem w 2001r. był ford focus z 1998r. Czas przekładki razem z wstawieniem ćwiartki wynosił 5 dni roboczych po 10 godzin dziennie. Wtedy o przekładkach mało kto słyszał i wszyscy się łapali za głowę co on robi. Tym autem nadal jeździ klient i nie narzeka :)

Paweł2008

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Pomorskie
Moje pierwsze auto to freelander - robiłem go dwa tygodnie:))) a sprzedałem dwa dni po zrobieniu człowiekowi mieszkającemu 1,5km ode mnie. Do tej pory widzę tego landka kilka razy w tygodniu...

Burcys

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Wadowice
Moim pierwszym była Suzuki Vitara 1997 cabrio, pamiętam jaka to zabawa była i jak ludzie przychodzący do warsztatu na nią patrzyli bo większość o przekładkach nie słyszała :) Czas to było prawie 3 tygodnie z powodu problemu z dostępem deski (w rzeczywistości roboty był jakiś tydzień)

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
mój pierwszy anglik to Chrysler Voyager 3,3 automat w bezowej skorze od angielskiego policjanta,kupiłem go na części aby podnieś wyposażenie swojego ale tamtego sprzedałem a ten został i jest jako pojazd bojowy nieopancerzony :) do wszystkiego,śmiało moge stwierdzić że jak ktoś przełoży Voyagera przełoży większość aut,czas przekładki prawie 2 miesiace z powodu braku części w beżu

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
moje pierwsze autko to laguna jedynka po`lifcie 1.8 benzynka, pamietam to jak dzis, autko sprzedalo sie po okolo pol roku, i od tamtej pory spodobalo mi sie przekladanie anglikow,

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
kupę czasu już minęło od pierwszego anglika :) Najtrudniej było o części , na allegro jeszcze nie pojawiały i trzeba było szukać po Polsce.Mimo wszystko fajne były czasy :thumb2:

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
a moim pierwszym przełożonym autem była Vectra B z końca 98r robiona u ojca w garażu w czasach gdy przekładka do tego auta stała po 3500zł i ciężko było ja zdobyć(podczas przekładki i tak zabrakło parę drobnych części), dodam, że autem jeżdzę do dziś i nigdy nie miałem z nim żadnego problemu związanego z przekładką auto robiłem nie spiesząc się chyba z 3tyd popołudniami(bez żadnych wskazówek) po 3 godz dziennie

Marek664

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Miedzyrzecz
Pierwsze autko to Laguna I ph II -1999 w 2007 roku ,przekładka szła dość wolno ze wzgledu na to ze mieszkam w UK a przekladke robiłem w PL zeszło około 1,5 miesiąca licząc od odkrecenia pierwszej śrubki do zakrecenia ostatniej -szło bardzo fajnie ale z braku kilku elementów wydłużało sie , robiłem to auto sam , w czasie pracy narzekałem po jakiego ... sie za to zabrałem,ale po skończeniu i odpaleniu silniczka po zgasnieciu wszystkich kontrolek i sprawdzeniu działania wszytskich rzeczy pojawił sie uśmiech na twarzy i zapomniałem o trudniościach-autko jest nadal w rodzinie i nie zawodzi.Pozdrawiam :)

Mipsa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wielkopolska
Mój pierwszy i ostatni anglik to Vectra C kupiłem jak byłem w szkocji. Jeździłem rok czasu potem powrót do polski no i przekładka . Robiona w garażu, wcale nie taka trudna jak wie sie za co się chwycić z racji tego że mój zawód blacharz samochodowy nie było problemu . A dlaczego ostatni . A no dla tego że przełożyłem i od pół roku stoi w garażu bo nie mogę znaleźć stacji która zrobi przegląd . Albo chociaż rzeczoznawcy który wystawi zaświadczenie :( Normalnie masakra .

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
jak masz dobrze zrobione tak zebym sie za ciebie niewstydził :) to podjedz do mnie i pojedziemy na przegląd

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
W lutym mija 10 lat od przełożenia przez Artura pierwszego anglika :jupi:

barto600

Nowy
Punktów
0
Miasto
warszawa
moim pierwszym i jedynym angolem przełożonym była honda prelude JDM H22A 4WS 1992r ;] teraz szykuje się do galaxyego 2003 ;]

easyrider

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łukowica k.Limanowej
A pochwalony:)
Mój debiutancki egzemplarz to Freelander 99r :)) nawet nawet poszedł bo 3dni może dlatego że prowadzę serwis mechaniczno elektryczny... pozdrawiam i zapraszam.

edward-dopke

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bolszewo
Witam a moje pierwsze przełożone auto to -London Taxi 1997r i jeszcze 4 sz no i zapytacie zapewne a co z deską którą nie nabędzie się ze szrotu -poprostu zrobiłem i nie tylko kokpit ale także odsuwany dach za który angole chcieli 2000 GBi jeszcze miałem dostarczyc auto ,dla niedowiarków adres strony
zabytkowe.info zakładka historia odbbudowy lub 500 605 706

edward-dopke

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bolszewo
Witam
niestety nie bardzo zależy mi na pofotoszpowanych lub ściągniętych z internetu zdj. jak.oceniasz począwszy od krytyki jak wiekszość to klient któremu robiłem 2 taxi ma lepszej jakości zdj. firma Toptaxi Warszawa zakładka limuzyny decha tzw. drewniana strugana przez ,,wariata'' o dziwo pomimo drwin właśnie taką robię na życzenie klienta z Łodzi wraz z kompletną renowacją i druga w zakładce taxi przełożona z kompletnym odbiciem lustrzanym dla niepełnosprawnego ,podobno mieliśmy się dzielic wrazeniami z przekładek i to chyba nie portal Press Foto ,jak zafundujesz mi wache i hotel to moge cie odwiedzic i razem pojedziemy na stacje diagnostyczna lub zapraszam latem na wybrzeże i odwiedz mnie osobiscie Dopke Edward Bolszewo Żeromskiego 12 500 605 706 no i nareszcie sprawdzimy jak zamiataja wycieraczki (obsesja Ryszarda 410) jak to miło ocenia się innych
myslę że udzieliłem wyczerpujących informacji -tylko poco zadzwonić lub przekonać się naocznie łatwiej pisać posty (swoja drogą kiedy pracuja ludzie którzy piszą po 1000 postów bo ja mam czas tylko w nocy
pozdrawiam no i czekam na kolejny post oczywiście z krytyką

blady11

Nowy
Punktów
1
Miasto
dublin
u mnie jako pierwszy vw caravelle t4 z 2001r. dało rade. 2 tygodnie zajęło...

BizonLG

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Gdańsk
Pierwszym autkiem jakie przerobiłem był ford transit mk 3 i jestem zadowolony ze udało mi się to zrobić w 3 tygodnie, miałem wtedy 18 lat i była to maja pierwsza przygoda z przerabianiem kupy kabli. Autko do dziś służy mi jako laweta i żadnych problemów z nim nie mam. Żadnych poprawek nie trzeba było robić, jedynym mankamentem w tym aucie jest to ze nie przełożyłem tapicerki drzwi pasażera i jadąc w 3 osoby jest po prostu ciasno, ale jakoś mi to nie przeszkadza.

Do góry Bottom