Koziol89
Nowy
Witam. Wczoraj pod wplywem emocji kupilem samochod. Sprzedawca dal mi tylko Dowod rejestracyjny IRL skladajacy sie z 2 kartek w tym ta waska do oderwania na mr Stephena z Dublina. 3 strona RF101 tzn nowego wlasciciela jest niewypelniona. Mam dwie umowy kupna sprzedazy miedzy mna a "Kaziem" 20.01.2020. I miedzy Kaziem a jego kolega Januszem 04.01.2020. Brak umowy miedzy Januszem a Irlandczykiem z dowodu rejestracyjnego... Szukalem pomocy w firmach specjalizujach sie w rejestracji samochodow sprowadzonych z uk i irl i powiedzieli mi ze jestem w czarnej dupie i zebym oddawal samochod. Z drugiej strony Kazik wyjasnial mi na spokojnie ze musze wydrukowac umowe dwujezyczna i wpisac siebie jako kupujacego bezposrednio od Irlandczyka to samo w dowodzie rejestracyjnym z data tydzien wstecz 14.01.2020? I z tym do tlumacza przysieglego i dalej po urzedach... Prosze o pomoc co mam z tym zrobic, bo leb mi strzelil i nie wiem kompletnie co robic. Za trafiona porade leci przelew na lirta dobrej whiskey...