• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Prosze o pomoc!

Koziol89

Nowy
Punktów
0
Miasto
Skierniewice
Witam. Wczoraj pod wplywem emocji kupilem samochod. Sprzedawca dal mi tylko Dowod rejestracyjny IRL skladajacy sie z 2 kartek w tym ta waska do oderwania na mr Stephena z Dublina. 3 strona RF101 tzn nowego wlasciciela jest niewypelniona. Mam dwie umowy kupna sprzedazy miedzy mna a "Kaziem" 20.01.2020. I miedzy Kaziem a jego kolega Januszem 04.01.2020. Brak umowy miedzy Januszem a Irlandczykiem z dowodu rejestracyjnego... Szukalem pomocy w firmach specjalizujach sie w rejestracji samochodow sprowadzonych z uk i irl i powiedzieli mi ze jestem w czarnej dupie i zebym oddawal samochod. Z drugiej strony Kazik wyjasnial mi na spokojnie ze musze wydrukowac umowe dwujezyczna i wpisac siebie jako kupujacego bezposrednio od Irlandczyka to samo w dowodzie rejestracyjnym z data tydzien wstecz 14.01.2020? I z tym do tlumacza przysieglego i dalej po urzedach... Prosze o pomoc co mam z tym zrobic, bo leb mi strzelil i nie wiem kompletnie co robic. Za trafiona porade leci przelew na lirta dobrej whiskey...

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
dobrze Ci ten Kazik powiedział
piszesz umowę zakupu pomiędzy tym gościem z Irlandii co jest na niego dowód a sobą i po wszystkim
PS nic nie nosisz do tłumacza pamiętaj tylko o dwujęzycznej umowie

Koziol89

Nowy
Punktów
0
Miasto
Skierniewice
Prosze o numer konta to z checia wysle za ten cien nadzieji :) a najlepiej jakis kontakt. Meil, tel, messenger whats up co kolwiek, bo potrzebowalbym porady jak to rozegrac po kolei a nie jedna whiskey jest do wyciagniecia xD moze jest tu na forum mozliwa rozmowa prywatna? PozDrawiam

Punktów
0
Miasto
Carlow, Ireland
samochod musisz przepisacz w IRL... znaczy jeszli go nieodregystrujesz w Irlandii to w polsce go niezaregystrujesz. Odregystrowacz moze go tylko owner i to jest pan Stephen.

Punktów
0
Miasto
Carlow, Ireland
Kozioł to co do czego cię tutaj pan "Expert" namawia jest czyn karalny falszerstwa... Wyfabrikowanie umowy która nikdy niepowstala.

Jak to umowa potrzebny jest na niej autograf pana Stephens.

I tu jest kilka problemów. W Irlandii jest Logbook (to co posiadasz) jednocześnie umowa i nik żadnych umów niepodpisuje to wyjaśnia braku umowy pomiedzi Januszem i Stephenem. Dla czego stary wlastnicziel newpisal nowego i niewyslal do centra ewidencji pojazdów jak jest to całkowicie darmowe jest przynajmniej dziwne.

Można nawiet newie że sprzedal samochód i można sprzedał i się rozmyszlal...

To jak będziesz stał przed officerem który będzie trzymal twoja fałszywkę umowę i pokaże się że samochod jest poszukiwany bo pan Janusz po drodze z Irlandię rozjechał staruszke na pasach w Niemczech bez ubezpieczenia i jakiegokolwiek prawa poruszania się tym pojazdem to życze GOOD LUCK.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom