• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Poszukiwany transport auta z Aberdeen do Polski

Arek_Land

Anglikomaniak
Punktów
8
Miasto
Łódź
Zlecę transport auta
Kontakt 515-312-870 Arek

Sprawa w miarę pilna.
Mogę odebrać w dowolnym miejscu w PL.

Arek_Land

Anglikomaniak
Punktów
8
Miasto
Łódź
Tak znalazłem za 2200zł z transportem do Turku + 100zł przywiezienie pod dom .
Transport zamówiony a ja planuję kupić 2 kolejne auta.
Robię typowo markę Land Rover - Wszystkie modele.

Arek_Land

Anglikomaniak
Punktów
8
Miasto
Łódź
Ale nie spod Szkocji niemalże.
Z okolic Londynu to ja mam za 1200zł
Tam gdzie stoi auto jest 2600km

qplanetq

Anglikomaniak
Punktów
27
Miasto
Szczecinek
swapit.nazwa.pl
Mysle ze ok 2-2200 to normalna cena . Teraz kupilismy autko z tego miejsca. Za 2jke maja przywiezc . Mysle ze tranaport moze wynagrodzic cena aut . Daleko tam i zbytnio nie chca sie pchac po auta i ceny nizsze

Arek_Land

Anglikomaniak
Punktów
8
Miasto
Łódź
Dokładnie.
Transport drogi ale auta tańsze i z reguły wersje na Szkocję o wiele lepiej wyposażone.
Ja kupiłem V6 lekko puknietego
https://auctions.asm-autos.co.uk/vehicle-list/details/481528/
Bardzo fajne wyposażenie
Oraz Td4 z uszkodzonym silnikiem na zrobienie swapa z dawcy co się zawinął na latarni.
https://auctions.asm-autos.co.uk/vehicle-list/details/485522/

Oba w bardzo fajnych wersjach wyposażenia :)

Do tego niebieskiego mam 100% części do przekładki i zrobi się z tego fajne auto.
V6 idzie na części jako dawca silnika i wnętrza dla auta kolegi.
Zostanie w wuj części i praktycznie ma remont swojego i przekładkę mojego za darmo.

Arek_Land

Anglikomaniak
Punktów
8
Miasto
Łódź
Ja ściągam wyłącznie Freelandery ale przekładkę tego modelu opracowałem do perfekcji i nie robię po łebkach a "jak dla siebie"
Jak ktoś chce po taniości nie biorę roboty wcale. Bo na co mi potem kłopoty.
Wyszukuję raczej bogatszych wersji z wyposażeniem typu skóra z grzaniem dupska webasto grzana przednia szyba itp.
Biorę przeważnie auta prosto z wypadku lekko uszkodzone bo wiadomo że jeździły a nie zajechane bez wału i inne cuda.
Czasem kupuję celowo z uszkodzonym silnikiem (Zwłaszcza Td4 bo silnik u nas można kupić za 900zł w idealnym stanie)
Często sprowadzam też auta na Swap'a bo jak ktoś ma rozwalone napędy to czasem korzystniej wychodzi kupić całe auto.
Sprzeda części i ma remont swojego praktycznie darmo.

Czy drogo czy tanio.
Uważam że 1zł za km to cena akceptowalna i tyle jestem skłonny zapłacić.
Kawałek drogi jest trochę płatnych autostrad też wiec raczej cena uczciwa jak za transport.
Ważne by auta były dobrze zabezpieczone i nie rozkradli mi ich po drodze a i taki przypadek miałem
(Zginął kompresorek do pompowania koła, oryginalna apteczka, gaśnica trójkąt i zestaw głośnomówiący)
Już mi się nie chciało potem człowieka ścigać ale wiem że anglik na 100% tego nie zabierał.
Trudno stracił dobrego klienta a mógł mieć stałą pracę nie tylko dla mnie wożąc auta.
Głupi traci najbardziej.

Cobra

Bywalec
Punktów
1
Ja ściągam wyłącznie Freelandery ale przekładkę tego modelu opracowałem do perfekcji i nie robię po łebkach a "jak dla siebie"
Jak ktoś chce po taniości nie biorę roboty wcale. Bo na co mi potem kłopoty.
Wyszukuję raczej bogatszych wersji z wyposażeniem typu skóra z grzaniem dupska webasto grzana przednia szyba itp.
Biorę przeważnie auta prosto z wypadku lekko uszkodzone bo wiadomo że jeździły a nie zajechane bez wału i inne cuda.
Czasem kupuję celowo z uszkodzonym silnikiem (Zwłaszcza Td4 bo silnik u nas można kupić za 900zł w idealnym stanie)
Często sprowadzam też auta na Swap'a bo jak ktoś ma rozwalone napędy to czasem korzystniej wychodzi kupić całe auto.
Sprzeda części i ma remont swojego praktycznie darmo.

Czy drogo czy tanio.
Uważam że 1zł za km to cena akceptowalna i tyle jestem skłonny zapłacić.
Kawałek drogi jest trochę płatnych autostrad też wiec raczej cena uczciwa jak za transport.
Ważne by auta były dobrze zabezpieczone i nie rozkradli mi ich po drodze a i taki przypadek miałem
(Zginął kompresorek do pompowania koła, oryginalna apteczka, gaśnica trójkąt i zestaw głośnomówiący)
Już mi się nie chciało potem człowieka ścigać ale wiem że anglik na 100% tego nie zabierał.
Trudno stracił dobrego klienta a mógł mieć stałą pracę nie tylko dla mnie wożąc auta.
Głupi traci najbardziej.

mako69

Początkujący
Punktów
0
Miasto
lbn
do zabrania impreza z Bristolu w okolice Lublina, jeśli ktoś chętny za rozsądna stawkę to proszę o info. tel: 883-737-388

mako69

Początkujący
Punktów
0
Miasto
lbn
niestety nie, osoba prywatna, auto nie na chodzie

Arek_Land

Anglikomaniak
Punktów
8
Miasto
Łódź
No to 2500-3000 zł to raczej będzie minimalna stawka za zabranie takiego auta.
Do tego zgodnie z Brytyjskim prawem może być wymagane zgłoszenie wjazdu lawety z 1 dniowym wyprzedzeniem.
Najprawdopodobniej lokalne władze naliczą opłatę za ograniczenie ruchu (jeżeli auto stoi przy drodze - 20-25 funtów).

No chyba ze stoi gdzieś przy drodze prywatnej albo na farmie.

Do góry Bottom