Kazdy widze gada co innego, a jestem ciekaw kto tak naprawde rejestrowal na v561 z tych wszystkich tutaj wypowiadajacych sie?! Po pierwsze jest czesc urzedow w polsce gdzie przymuja v561 (wiem o lipni, tczewie i warszawie), jesli jestes z miasta gdzie na v561 nie zarejestruja musisz odsprzedac komus (np rodzinie) w miescie gdzie dokument eksportowy zostanie przyjety. przeglad na v561 robia, oczywiscie tak samo maja problemy diagnosci jak na v5c, ale mowisz ze to jest brief eksportowy, tak samo jak auto niemieckie- tez nie dostajesz dokumentow rejestracyjnych, tylko brief. osobiscie wiem, ze przeglad to ciezki schodek, dlatego dobrze po zdnajomych pojezdzic, jak jestes z okolic torunia, to wiem gdzie na v561 da rade zrobic przeglad (swego czasu reklamowal sie tu zaklad z piaseczka k. wawy co do przegladow), i z tymi dokumentami mozesz juz oplacic celny, skarbowy (zwolnienie z podatku) i udac sie do wydzialu komunikacji. jesli chcesz mozesz nawet zalatwic sobie ubezpieczenie przed pojsciem do komunikacyjnego (lepiej na to patrza). i to wszystko, tak jak niektorzy wypowiadali sie ze trzeba rejestrowac auto na nowu w UK to totalna bzdura. albo kwestia ponownej rejestracji- jest jak najbardziej mozliwa (to tak jakby anglicy nie mogli sprowadzac juz aut z za granicy). pozdrawiam