• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pomocy!!!zgubiłam dokumenty od auta!!!wszystkie

naamah1985

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrołęka
Tak jak napisałam...zgubiłam wszystkie dokumenty...tzn. Chyba je wyrzuciłam do smieci przez przypadek...nie wiem co teraz zrobic...samochod zostal wyrejestrowany w anglii...nie wiem co mam zrobic...mam znajomych w anglii i oni maja kontakt z chlopakiem o dktorego kupilam anglika...tylko nie wiem czy cos da sie jeszcze w tej sprawie zrobic...pomozcie...z gory dziekuje za odpowiedzi.

naamah1985

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrołęka
..

czyli musze pojechać do Anglii...tylko pytanie jak...przecież tym samochodem nie pojade niezarejestrowanym...a samochód musi być zeby zrobic mot...ktory jest potrzebny do rejestracji

polish11

Początkujący
Punktów
0
Miasto
uk
nie mozna powtórnie zarejstrować auta w anglii jesli było wczesniej wyrejestrowane w anglii!!!!!! łap za telefon i dzwoń do DVLA moze beda mogli ci wystawić wtórnik formularza eksportowego V756

naamah1985

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrołęka
tak..ale co najpierw trzeba je zaprowadzic do uk...i co laweta?? majatke bym stracila...juz zalatwilam ta sprawe...tak mysle....dodzwonilam sie do dvla...pogadalam z facetem...powiedzialam jaka jest sytuacja...kazal mi wypelnic formularz(v756)...wyslac faxem do nich i w ciagu 4 tygodni mam dostac na polski adres duplikat tego dokumentu wywozowego...:) i na nic uda mi sie zarejestrowac autko tutaj...tylko musze go najpierw przelozyc...:)

cyranek

Anglikomaniak
Punktów
9
Miasto
Wadowice
Powodzenia życzę jak DVLA przyśle Ci do 4 tygodni.
Ja czekałem na dokumenty do mojego Mondka pół roku. Przysłali po czterdziestu tysiącach e-mail'i do nich.

cyranek

Anglikomaniak
Punktów
9
Miasto
Wadowice
Nie chce Cię martwić, ale na ten dokument nie zarejestrujesz samochodu

naamah1985

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrołęka
zarejestruję...dzwoniłam do wydziału komunikacji...i tam babki mi powiedziały że da radę zarejestrować...tylko muszę przełożyć...

cyranek

Anglikomaniak
Punktów
9
Miasto
Wadowice
A to ciekawe, wczoraj byłem na OSKP z takim dokumentem (klienta) u znajomego diagnosty i powiedział mi że nie ma żadnych szans na przegląd z tym papierkiem. Co kraj to obyczaj.

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Z tym dokumentem jest dokladnie tak jak opisane w tym temacie. W jednym urzedzie zarejestruja a w drugim nie. Ba! Ja mialem sytuacje ze jednego dnia podszedlem do okienka i urzednik w ogole nie wiedzial co z tym zrobic i nie chcial zarejestrowac wiec sie wycofalem, stanalem grzecznie znowu do kolejki i tego samego dnia, w tym samym urzedzie oraz wydziale ale przy innym okienku przeszlo bez mrugnieciem oka.

Burdel jest niesamowity ale najwazniejsze co teraz zrobic to podniesc VAT :zlosc:

naamah1985

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrołęka
dokładnie...ale co do przeglądu..to rzeczywiście nie zrobią mi z tym papierem...bo najpierw muszę auto przełożyć...i dopiero będę mogła zrobić przegląd...a z tym to raczej problemu nie będzie...jak będę miała już zarejestrowany samochód w PL.

Jarek1

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Toruń
Kazdy widze gada co innego, a jestem ciekaw kto tak naprawde rejestrowal na v561 z tych wszystkich tutaj wypowiadajacych sie?! Po pierwsze jest czesc urzedow w polsce gdzie przymuja v561 (wiem o lipni, tczewie i warszawie), jesli jestes z miasta gdzie na v561 nie zarejestruja musisz odsprzedac komus (np rodzinie) w miescie gdzie dokument eksportowy zostanie przyjety. przeglad na v561 robia, oczywiscie tak samo maja problemy diagnosci jak na v5c, ale mowisz ze to jest brief eksportowy, tak samo jak auto niemieckie- tez nie dostajesz dokumentow rejestracyjnych, tylko brief. osobiscie wiem, ze przeglad to ciezki schodek, dlatego dobrze po zdnajomych pojezdzic, jak jestes z okolic torunia, to wiem gdzie na v561 da rade zrobic przeglad (swego czasu reklamowal sie tu zaklad z piaseczka k. wawy co do przegladow), i z tymi dokumentami mozesz juz oplacic celny, skarbowy (zwolnienie z podatku) i udac sie do wydzialu komunikacji. jesli chcesz mozesz nawet zalatwic sobie ubezpieczenie przed pojsciem do komunikacyjnego (lepiej na to patrza). i to wszystko, tak jak niektorzy wypowiadali sie ze trzeba rejestrowac auto na nowu w UK to totalna bzdura. albo kwestia ponownej rejestracji- jest jak najbardziej mozliwa (to tak jakby anglicy nie mogli sprowadzac juz aut z za granicy). pozdrawiam

Do góry Bottom