• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pomoc w wyborze samochodu, proszę o porady.

krystian280393

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Witam, jestem nowym forumowiczem. I mam kilka pytań co do angielskiego auta.
Sąsiad mam pod blokiem FORD MONDEO MK2 1998r 1.8 TD i mam okazje zabrać go za 500zł ;p
Auto odpala, czasami trzeba dopompować paliwa, bateria troszke słaba, rozwalony odciąg obrotów (ta spręzynka, prowizorycznie zrobione na "gumke"), auto jeździ, kierownica troszke drga przy jeździe - napewno drążki do wymiany. Auto w polsce od 2-3 lat ale czasami nim urzęduje po miescie. Nie ma przeglądu ani OC ! I oto pytanie do was, jako że to kolejny samochód zaraz po peugeot 106, dobrze mi się jeździ angielskim samochodem, czy WARTO się bawić w to ?

- kupić, zrobić to co najważniejsze i jakoś załatwić przegląd w anglii (pewnie się nie da zrobić przeglądu nie pokazując auta jak to w polsce :D Ile na oko wynosi transport na lawecie auta TAM ?) i urzędować anglikiem

- czy kupić, bawić się w przekładanie i rejestracje tutaj na miejscu ?
Proszę o pomoc.

Mega mi się podobają angliki, też chciałbym troche nim pojeździć.

magik

Anglikomaniak
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
za 5 stówek to daj adres gdzie podjechać jeśli to w kraju akurat mam graty do przekładki leżą już 2 lata bo miałem swojego przekładać ale to 2.0 benzyna i w kszakach strasznie zgnił wyślij fotki na pw

---------- Dodano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

jeśli nie jest się nie sypie

krystian280393

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Pytałem o coś innego :) Auto nie jest zgnite jest w dobrym stanie, tylko to co wymieniłem w pierwszym poscie i przekladka do zrobienia

Rob85

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Luton / Bydgoszcz
Krystian za lawetke spokojnie zaplacisz powyzej 450 funtow w dwie strony, a to i tak cud jakbys za tyle znalazl. Jesli chcialbys zrobic angielski MOT, moze moglbym Tobie pomoc...... Auto nie musi byc na wyspie;)
Jak cos to smialo na PW.
Pzdr

krystian280393

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
A OC można tutaj kupić w kraju tylko na miesiąc ? Czy na cały rok jeśli auto będzie mieć MOT ?

Do góry Bottom