• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pierwszy przegląd po przekładce woj lubuskie

Wiesiek23

Nowy
Punktów
0
Miasto
Legnica
Też bym się śmiał gdyby to mnie nie dotyczyło, niestety mam wrażenie że rzeczywiście to jest nadinterpretacja przepisu tylko co dalej,jak z tego wybrnąć?,na razie mam tablice tymczasowe ,pani wysłała zapytanie do producenta,a rzeczoznawca którego pytałem o poradę nie chciał tego tematu podjąć, twierdząc że nie ma możliwości zarejestrowania auta po przekładce.Czyzby w Legnicy ustanowiono inne prawo?

Majkel1980

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Ja dzisiaj byłem w Warszawie na przeglądzie i dramat, najpierw chciał zaświadczenie od producenta, że można przełożyć auto, a potem opinię rzeczoznawcy jak zacząłem się z nim kłócić. Powiedział, że w aucie zmiana konstrukcyjna i bez tego nie podbije przeglądu. Jak się uparłem to powiedział, że zrobi ale będzie negat. Nie wiem jak to dalej ugryźć, szukać rzeczoznawcy czy jak? A może ktoś poleci jakaś stację w mazowieckim, gdzie nie żądają nie wiadomo czego.

Dawid_ZG

Początkujący
Punktów
0
Witam, jestem z Zielonej Góry. Mam problem ze ze zrobieniem pierwszego przeglądu busa po przekładce. Jest to Sprinter z 2002 roku. Przekładkę zrobiłem sam, użyłem wszystkich części z auta europejskiego, miałem dawcę.
Mam próbne tablice rejestracyjne i dowód tymczasowy.
W wydziale komunikacji powiedzieli, że potrzebuję badania technicznego i zarejestrują. Problem polega na tym, że nie mogę znaleźć stacji, która wykona przegląd.
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
Dojadę na przegląd, to nie problem.
Byłoby świetnie, gdyby stacja znajdowała się na terenie województwa lubuskiego, wielkopolskiego, dolnośląskiego lub zachodniopomorskiego.

futrzenko

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kostrzyn nad Odrą
Witam ja ostatnio zrobiłem przegląd w Szczecinie auto już było zarejestrowane w pl. Pomogło zaświadczenie z warsztatu. Transita robiłem we Wschowej koło Poznania tam było łatwiej bo była to pierwsza rejestracja w kraju i podeszli do tego jak do zwykłego auta. W mojej okolicy nic nie zdołałem załatwić.

Romek1994

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zielona góra
Witam, mam zarejestrowanego Anglika, PASSAT CC, zrobiłem przekładkę, możecie ktoś pomóc z pierwszym przeglądem? Nie za darmo.
Pozdrawiam

Do góry Bottom