z tym wpisem w dowód to jest tak samo sensowne i logiczne jak wymiana lusterek i tarczek licznika w angliku, nie wpomne już o 300 procentowej zwyżce w OCAle będę szedł w zaparte że tak został sprowadzony
![]()

z tym wpisem w dowód to jest tak samo sensowne i logiczne jak wymiana lusterek i tarczek licznika w angliku, nie wpomne już o 300 procentowej zwyżce w OCAle będę szedł w zaparte że tak został sprowadzony
![]()
lusterka (za małymi wyjątkami) lub inaczej ich kąt skręcenia są zaprojektowane tak aby kierowca z fotela kierowcy widział tył auta i to co za nim , jeśli kierowca nie zmienia miejsca siedzenia a wymieni lusterka będzie musiał się wychylać tak samo jak zostawienie lusterek angielskich po przekłace, jedynie sens ma wymiana wkładów lusterek jeśli jedno jest np dzielone ( pasek) ja np. wole obydwa z przedziałkiempanowie o co chodzi z tymi lusterkami? Maja byc przystosowane do warunkow obowiazujacych na terenie RP, ale co to dokladnie oznacza?
wlasnie o to chodzi, bynajmniej tak mi diagnosta powiedzial, jezeli dwa lusterka sa takie same to nic nie bedzie trzeba wymieniacco do lusterek to może chodzi o to, że niektóre auta mają tak, że mają lewe lusterko normalnej wielkości a prawe mniejsze (auta LHD) i jak takie kupisz RHD czyli wtedy lewe mniejsze to nie będzie w nich odpowiednia widoczność.
Ja posiadam Peugeota 206cc RHD i tam są obydwa takie same lusterka więc myślę że nie będzie problemu z przeglądu. Z resztę Peugeot 206 jest bardzo ładnie przystosowany do obu stron.