• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowe przepisy od 1 Stycznia 2015r

mruz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bobrowa
Zniesienie opłaty recyklinkowej miało nastąpić od lipca tego roku, ale POsłowie przesunęli tą datę na 1 stycznia 2017.

suru

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
tarnow
Co do daty ktora kolega wyzej podal hmmm. Nie chce mi sie jz w to wierzyc a szkoda

intrasad

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
www.rejestrujemypojazdy.pl
Znalazłem coś takiego http://www.rejestrujemypojazdy.pl/rejestracja-anglika-w-polsce-juz-od-29-05-2015r/#comments
Jak myślicie skąd oni wzięli tą datę??

Tutaj po źródle widać że propaganda odnośnie zniesienia opłaty recyklingowej
http://superauto24.se.pl/auto-porad...oszty-przy-sprowadzeniu-samochodu_593055.html

Co o tym myślicie?
Data podana w artykule pochodzi z rozporządzenia które na posiedzeniu które odbyło się 20 maja przyjął Senat RP. Wystarczy znaleźć rozporządzenie a wyczytamy w nim że nowe przepisy wchodzą w życie po 14 dniach od momentu opublikowania tj 29 maj 2015 roku. Wydziały Komunikacji również przyjęły taką datę jako obowiązującą.
Opłata recyklingowa przestanie obowiązywać 1 stycznia 2016 roku http://www.rejestrujemypojazdy.pl/oplata-recyklingowa-za-samochod-zniknie-1-stycznia-2016r/

suru

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
tarnow
Czyli mam rozumiec ze 29 pojde do wk i zarejestruje

intrasad

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
tak, dokładnie tak będzie o ile będziesz miał badanie techniczne wykonane w Polsce. W Wydziale Komunikacji anglika zarejestrujesz a w dowodzie rejestracyjnym będzie wzmianka że kierownica znajduje się po prawej stronie.

suru

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
tarnow
No tak tylko czy w polsce zrobie badania po tym 29. Bo z tego co wiem to diagnosci nic nie wiedza

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
Data podana w artykule pochodzi z rozporządzenia które na posiedzeniu które odbyło się 20 maja przyjął Senat RP. Wystarczy znaleźć rozporządzenie a wyczytamy w nim że nowe przepisy wchodzą w życie po 14 dniach od momentu opublikowania tj 29 maj 2015 roku. Wydziały Komunikacji również przyjęły taką datę jako obowiązującą.
Opłata recyklingowa przestanie obowiązywać 1 stycznia 2016 roku http://www.rejestrujemypojazdy.pl/oplata-recyklingowa-za-samochod-zniknie-1-stycznia-2016r/

Można prosić o podanie tego rozporządzenia ?

Senat zmienił datę wejscia w życie ustawy o recyklingu na 1/01/2016

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
to nie zmienia faktu ze przeglądu bez ogarniętego diagnosty się nie dostanie.
wiec 29 zarejestrują tylko ci co maja aktualny i przetłumaczony MOT ( a i to pewnie z bólami )

intrasad

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
@pluciorx zgadza się. Stacje diagnostyczne nie mają jeszcze rozporządzenia stwierdzającego jakie warunku musi spełnić "anglik" aby spełniał przepisy i otrzymał badanie techniczne także samochody zarejestrują tylko ci którzy mają ważne badanie techniczne.

suru

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
tarnow
A co z tymi co nie maja waznego mot'u? Nadal czekamy

suru

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
tarnow
Dzwonilem do wk w moim miescie i pani powiedziala mi ze zarejestruje mi auto jak bede mial przeglad wiec pojechalem do diagnosty a on mi przegladu nie zrobi bo nie ma zadnych wytycznych

intrasad

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
@suru Zgadza się, WK zarejestruje pojazd z kierownicą po prawej ale musi mieć on ważne badanie techniczne. W moim regionie żadna stacja diagnostyczna nie wykona takiego badania bo nie otrzymali stosownego rozporządzenia.

suru

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
tarnow
Nie nie pytalem ale diagnosta powiedzial mi ze to musi byc polski przeglad bo auto bedzie zarejestrowane na terenie rp i musi nasze warunki spelniac

Do góry Bottom