• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowe przepisy od 1 Stycznia 2015r

crinosek

Początkujący
Punktów
0
Ja mam ubezpieczenie komisowe w Proama - 20zł /m-c z możliwością przedłużania co miesiąc

valot

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
chojnice
ale to ubezpieczenie jest dla policji ? czy nie wypna się w razie stłuczki ja jak dzwoniłem do multi agencji to mi chcieli ubezpieczyć ale gościu powiedział ze to tylko by policja się nie czepiała , a wrazie stłuczki i tak będę płacił z własnej kieszeni

pawelgawel

Bywalec
Punktów
0
Miasto
123
Faktycznie ta ubezpieczalnia to wyglada jakby troche na pokaz tylko. Bledy w modelach aut, jesli chodzi np o Audi to wielu modeli w ogole nie ma na liscie do wyboru, a niektore oznaczenia pomylone. Dodatkowo jesli masz powyzej 30 lat musisz najpierw odbyc rozmowe telefoniczna z przedstawicielem ubezpieczalni? Czy jesli juz w ogole to nie powinno byc przypadkiem na odwrot?
mimo wszystko jesli bede mial potrzebe, to napewno skorzystam z tego ubezpieczonka. Podobnych firm zapewne bedzie w niedlugim czasie wiecej :)

valot

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
chojnice
no dobra podobno od jutra będzie można angliki rejestrować , ktoś tak tu pisał ze od 21 maja będą rejestrować !!!

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
To temat o ubezpieczeniu?
O 21 maj to ciekawsze, do tej pory 1 stycznia był najpopularniejszy. Anglika można rejestrować odkąd pamiętam...musi tylko mieć kierownicę po właściwej stronie.

kriswojtyna

Początkujący
Punktów
0
Siema wyjadacze, ruszyło coś z legislacją czy dalej stoi data z lutego 2015, za bardzo wyborami zajęci są

valot

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
chojnice
kolego to temat o nowych przepisach czyli o wszystkim czyli rejestracji oraz ubezpieczeniu trzy strony wcześniej pisaliśmy o możliwości rejestracji od 21 maja ktoś z forum zapodał taka date

kriswojtyna

Początkujący
Punktów
0
hmmm a ja myślałem że minister najpierw musi podpisać akceptację Projektu nowelizacji o ruchu drogowym RCL i dopiero wtedy ustawa wejdzie wżycie

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
hmmm a ja myślałem że minister najpierw musi podpisać akceptację Projektu nowelizacji o ruchu drogowym RCL i dopiero wtedy ustawa wejdzie wżycie
No niestety zle myslales. Jedno rozporzadzenie ministra nie zalatwi sprawy.
A jeśli juz rozmawiamy o ustawie prawo o ruchu drogowym to jej nowelizacji nie dokonuje minister

mruz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bobrowa
#332.
Directive 98/34/EC provides for a three month standstill period in order to allow the Commission and other Member States to assess whether the notified measures are compatible with the relevant EU legislation before their adoption. In the present case, the three month standstill period will expire on 20 May 2015. In the case that the outcome of the assessment of the draft measures is positive, the new measures can be adopted after the end of the standstill period.

Nie wprowadzajcie w błąd. Do 20 maja dyrektywa przewidywała zawieszenie prac w celu sprawdzenia czy przepisy są zgodne z UE i państwami, a nie wprowadzenie ich w życie. Pisze wyraźnie, że przepisy będą mogły być wprowadzone po tej dacie, co nie jest jednoznaczne z 21 maja.

Odpowiedzi #233 i #331 prowadzą do postępu prac.

Do góry Bottom