• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowe przepisy od 1 Stycznia 2015r

yalin155

Początkujący
Punktów
3
Co do ustawy to kiedys wkoncu wejdzie co do rejestracji kazdy moze zarejestrowac auto ewentualnie na wspolwlasciciela pozatym jest to tansze i bez problemow a najlepiej kup normalne europejskie auto

suru

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
tarnow
Dzwonilem dzis do wydzialu komunikacji w moim miescie t taka dosc mila kobitka mi powiedziala ze od maja tego roku bedzie mozna zarej. z kierownica po prawej stronie. Wiecie cos na ten temat czy mnie w konia zrobila

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
Cos moze w tym byc bo ja znalazlem informacje ze Polska wyslala swoja ustawe do sprawdxenia i zatwierdzenia do Brukseli. I ma byc odpowiedz czy jest poprsena czy 19tego maja jak sie nie myle

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
Czemu? Przeciez nie kazdemu lezy jazda anglikiem po naszych drogach

camillo8

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wejherowo
Dzwonilem dzis do wydzialu komunikacji w moim miescie t taka dosc mila kobitka mi powiedziala ze od maja tego roku bedzie mozna zarej. z kierownica po prawej stronie. Wiecie cos na ten temat czy mnie w konia zrobila

Ciekawe... jutro zadzwonię u mnie i też się podpytam.

P

piotreldiablo

Podsumowując Polska biedota wyjeżdża anglikami na ulice od czerwca w pocie czoła rejestrowanym angolem. Zabawni jesteście,dalej dzwońcie do wydziału komunikacji liżąc im dupy czy już mają ulgi dla społecznej biedoty. Czy was nie stać na auto ? Miałem dwa agole z roku 2009 i nigdy wiecej. Szkoda nerw na to wszystko, wolałem dołożyć i kupić EU. Użeranie sie z urzędnikami, ubezpieczeniem, przeglądem, co widzi mi sie policji, dobre dla dzieci

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Ostatnio był przypadek że pani z wk zażądała zdjęć od diagnosty czy auto faktycznie przerobione, czyli coś nowego faktycznie jest.

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
WK to bardzo dziwne "Sądy".
w Wołominie naczelnik zażądał ode mnie adresu zameldowania do przerejestrowania auta polskiego, sprawa jest w sądzie, według mnie warto wydać te kilkanaście zł żeby ukrócić takie samowolki...

Uadrol

Anglikomaniak
Punktów
11
Podsumowując Polska biedota wyjeżdża anglikami na ulice od czerwca w pocie czoła rejestrowanym angolem. Zabawni jesteście,dalej dzwońcie do wydziału komunikacji liżąc im dupy czy już mają ulgi dla społecznej biedoty. Czy was nie stać na auto ? Miałem dwa agole z roku 2009 i nigdy wiecej. Szkoda nerw na to wszystko, wolałem dołożyć i kupić EU. Użeranie sie z urzędnikami, ubezpieczeniem, przeglądem, co widzi mi sie policji, dobre dla dzieci

To kup sobie Nissana Skyline w salonie w Polsce "bogaczu" i nie zapomnij o zostawieniu 10000 zł napiwku dla sprzedawcy skoro Cię na to stać.
Ja nie kupuję najtańszego Passata w dieslu z UK. Posiadam wiele aut RHD i każde z nich (no prawie poza Accordem) jest unikatem, którego albo w EU nie kupię wcale albo byłoby to bardzo trudne i dużo bardziej kosztowne. Kupując nietypowy samochód chciałbym mieć możliwość wyboru a nie 2-3 egzemplarze w beznadziejnym stanie. Głównie o to chodzi a nie o to żeby kupić 1000 zł taniej Golfa GTI. Poza tym auta z UK są zazwyczaj w milion razy lepszym stanie niż zwłoki, które nam sprzedają Niemcy. Zazwyczaj mają też o wiele lepsze wyposażenie niż te z EU oraz jest bardzo duży wybór aut w "cabrio" bo w UK jeździ ich najwięcej na świecie i wcale nie są droższe od standardowych modeli.

Co do 1 maja to nie wierzę w to bo z poniższej strony wynika, że proces trwa już dość długo a nie jest nawet w połowie drogi:

http://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/248682

Ostatnia edycja:

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Trzeba czekac do 20 maja.

Tak. A później do 20 czerwca. Następnie do 20 lipca, 20 sierpnia i tak dalej aż do nieskończoności. A największym "boom" będzie pewnie data 1 stycznia, bo od tego dnia co roku zaczynają rejestrować angliki....

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Od kilku lat to bardzo modna data.

on_86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Starachowice
bez przesady jak mi dowala 3x wieksze ubezpieczenie to w angli bedzie taniej ubezpieczac...

valot

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
chojnice
będzie gorzej zrobia tak ze i tak auta nie zarejestrujesz bo wymysla cos

Do góry Bottom