• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowe przepisy od 1 Stycznia 2015r

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Ja słyszałem, że od 1 stycznia, zaraz po życzeniach noworocznych będzie można rejestrować auta z kierownicą po prawej stronie. Zabronione zostanie podobno rejestrowanie aut z kierownicą po lewej. Chodzi ponoć o wyrównanie ilości jednych i drugich. Kolejnym etapem ma być wprowadzanie w Polsce ruchu lewostronnego, ale etapami co miesiąc w kolejnym województwie, żeby ludzie nie doznali szoku. Myślę że tymi działaniami rząd zrealizuje obietnicę drugiej Irlandii.

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
Ciekawi mnie czy salony samochodowe też równo z pierwszym stycznia wymienią samochody na RHD :) Bo kto by wtedy kupował drogie LHD :)

damfji7549

Początkujący
Punktów
0
Miasto
radom
witam wszystkich to moj pierwszy post ale i od razu problem.mianowicie kupilem auto w pl ale w umowie miejsce spisania jest uk czyli teraz ja musze oplacic akcyze z tego co tu wyczytlem sprzedajacy powiedzial ze tak bedzie lepiej i unikne czegos tam zgodzilem sie i teraz wyglada na to ze ja place akcyze a nawet nie bylem w uk ?co mam zrobic prosze o pomoc jak sie najlepiej zachowac pozdrawiam serdecznie

P

piotreldiablo

Całkowicie popieram wypowiedz Marcina. Podobno jest już ustawa zmiany ruchu na lewostronny i polska biedota będzie sie cieszyć na całego.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
nie biedota tylko kamikadze

witam wszystkich to moj pierwszy post ale i od razu problem.mianowicie kupilem auto w pl ale w umowie miejsce spisania jest uk czyli teraz ja musze oplacic akcyze z tego co tu wyczytlem sprzedajacy powiedzial ze tak bedzie lepiej i unikne czegos tam zgodzilem sie i teraz wyglada na to ze ja place akcyze a nawet nie bylem w uk ?co mam zrobic prosze o pomoc jak sie najlepiej zachowac pozdrawiam serdecznie
kolego sprawę akcyzy uzgodniłeś przy kupnie, zgodziłeś się zapłacić ja sam, na umowie z anglikiem masz miejsce zakupu Anglia więc byłeś w Anglii, a to że nie pamiętasz że byłeś to może być wina ichnich trunków mają taką jedną " na myszach " człowiek 3 dni nic nie pamięta, aha nie choć teraz do teatru bo mogą Ci wyjść włosy

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Uadrol

Anglikomaniak
Punktów
11
Ponieważ ręce opadają czytając wypociny "zaufanych warsztatów", które od dłuższego czasu trzęsą porami na myśl o realnej zmianie prawa napiszę jedynie żartem, że w Polsce jak i w większości krajów obowiązywał już ruch lewostronny więc te bzdury, które piszecie jako "zabawne wróżby" są całkiem realne. Dużo bardziej realne jednak jest to iż przekładki staną się nielegalne a właściwie, że nie będzie można zarejestrować auta po przekładce (bez względu na to w którą stronę). Tego wam serdecznie życzę.

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Uff, Uadrol podniosłeś mnie na duchu, nie będę musiał przerabiać mojego Poloneza, zostanie w pełni "legalny", RHD :)

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Uadrol, i co ci tam jeszcze z fusów wyszło ? jaka będzie zima długa i mroźna ? czy będzie śnieg w górach pod koniec stycznia ?

Uadrol

Anglikomaniak
Punktów
11
W UK nie ma zimy, nie ma sniegu. Do tego nie trzeba fusow.

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
Uadrol, takie zmiany ruchu to nie w XXIw. w państwie które ma jakoś już rozwiniętą sieć dróg :) Takie myki to były pare lat temu jak sie po polnych drogach smigało lub w krajach gdzie są 2 drogi na krzyż :)

Tak przycinasz chłopakom widzę, jak by Ci coś złego zrobili :)

I napiszę po raz kolejny :D Przekładki chłopakom będą tak samo szły jak teraz, albo i lepiej. A mi zaczną sprzedawać się pierdoły z angoli :) Ubezpieczalnie już pewnie mają swoje oferty przygotowane na autka RHD :) Ze zniżkami to jak Cię mogę, ale bez to wyjdzie drożej niż wartość auta.

A jak zezwolą na rejestację anglików, to będę się znęcał nad kierowcami jadąc przed nimi moim mercem kontenerem, a oni będą się męczyć zeby mnie wyprzedzić :D A zza tego cholernego auta nawet LHD trzeba się dobrze wychylić :p

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
adsik ile chcesz za reklame na tylnych drzwiach kontenera ? :)

damfji7549

Początkujący
Punktów
0
Miasto
radom
witam czyli w styczniu nie jest pewne ze bedzie mozna rejestrowac angliki?nie ma zadnych twardych dowodow ?pozdrawiam

damfji7549

Początkujący
Punktów
0
Miasto
radom
tokto i po co wymysla i mydli oczy ze od stycznia 2015 bedzie mozna ?czyli poprostu jest to klamstwo?

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Robiąc ostatnio przegląd do rejestracji przełożonego BMW zapytałem diagnostę czy to prawda że od stycznia będzie można rejestrować, w końcu powinien wiedzieć najwięcej o tym. Powiedział że niby tak ale nie dostali jeszcze żadnych informacji o tym więc chyba jeszcze przesunie się to w czasie.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
też pytałem wczoraj diagnoste, odpowiedział że nawet jak wejdzie to on i tak nie będzie robił angolom przeglądu bo ma nie dostosowana do tego stacje, tez nic nie dostał więc chyba od stycznia ale 2016

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
rysiu a co to za dostosowanie niby musi być dla angola na stacji diagnostycznej ?
u nas diagnosta twierdzi że jak tylko przepis wejdzie w życie to będzie klepał każdego sprawnego technicznie anglika bez żadnego zastanowienia.

Do góry Bottom