• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

licznik oszukuje po przekładce audi A6 1.9 TDI

kaczek2

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam. Chciałbym poruszyć jeszcze raz problem licznika. We wcześniejszych tematach pisaliście już o tym problemie ale nikt nie dał rozwiązania. Po przekładce i wymianie tarczy licznika na europejski licznik oszukuje o ok. 20km/h. Czyli jadąc 100km/h licznik pokazuje 80. Dzieje się tak dlatego że na angielskiej tarczy stówa jest umiejscowiona tam gdzie na europejskiej 80. Moje pytanie brzmi następująco: Czy można jakoś przekodować softa VAG-iem żeby licznik pokazywał wartości europejskie? Wiem że idzie to zrobić bo w Szczecinie gościu robi to za 200zł tylko nie wiem czy używa do tego VAG. Ja mam VAGa i próbowałem dzisiaj zmieniać kodowanie na europejskie i niby wszystko jest ustawione ok, (kod kraju na 01) zmienione na kilometry, litry itp. Pozostaje tylko problem licznika. Wiem że są zamienniki tarcz w internecie ale lepsze chyba bym wyciął z papieru... Najładniej wygląda licznik oryginalny i zależy mi na tym aby ten problem rozwiązać. Proszę tylko o konkretne odpowiedzi a nie typu, kup nowy licznik... Z góry dzięki.

---------- Dodano 27-06-2010 o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano 26-06-2010 o 01:02 ----------

pomoże ktoś?

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Ile masz na godzinie 12 na liczniku?

kaczek2

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Na godz. 12 mam 100 km/h. A wcześniej w angliku stówa była tam gdzie teraz mam 80 km/.

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
To kup sobie samą tarczkę od europejczyka, żeby było 130km/h na godz. 12.

kaczek2

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Jak będzie 130 na godzinie 12 to i tak nic to nie da bo liczniki mam dobre. Chodzi o to że jak jadę autem 100km/h to pokazuje mi 80 czyli o 20 za mało. Gdyby 130km/h było na godz. 12 to oszukiwał by jeszcze więcej. Zamienniki tarcz są łatwo dostępne ale są wykonane tak strasznie że nie mogę na nie patrzeć. Wszystkie kontrolki są widoczne nawet jeśli się nie świecą, skala zegara jest paskudna od razu widać że to nie oryginał. A taka dobra podróbka tarczy kosztuje 200zł czyli tyle co przekodowanie licznika. Zaraz wkleję zdjęcia i pokażę o co mi chodzi.

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
kolego
niewystarczy przestawic mil na km

musisz do europejskiego licznika skopiowac immo z angola

poprostu softy w licznikach sa inne
a pozatym oszukuje o 30km a nie o 20km

i niewystarczy najtanszy wag za 80zeta
pozdrawiam

kaczek2

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
kolego
niewystarczy przestawic mil na km

musisz do europejskiego licznika skopiowac immo z angola

poprostu softy w licznikach sa inne
a pozatym oszukuje o 30km a nie o 20km

i niewystarczy najtanszy wag za 80zeta
pozdrawiam

Dzięki za konkret, to w takim razie jakim programem mogę to zrobić? Albo jaki kabel trzeba mieć?

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
kup np. VAG-COM cos okolo 250 zeta powinienes to zrobic

zapytaj przy zakupie czy ma opcje ingerencji w immo i po sprawie

Do góry Bottom