Witam. Chciałbym poruszyć jeszcze raz problem licznika. We wcześniejszych tematach pisaliście już o tym problemie ale nikt nie dał rozwiązania. Po przekładce i wymianie tarczy licznika na europejski licznik oszukuje o ok. 20km/h. Czyli jadąc 100km/h licznik pokazuje 80. Dzieje się tak dlatego że na angielskiej tarczy stówa jest umiejscowiona tam gdzie na europejskiej 80. Moje pytanie brzmi następująco: Czy można jakoś przekodować softa VAG-iem żeby licznik pokazywał wartości europejskie? Wiem że idzie to zrobić bo w Szczecinie gościu robi to za 200zł tylko nie wiem czy używa do tego VAG. Ja mam VAGa i próbowałem dzisiaj zmieniać kodowanie na europejskie i niby wszystko jest ustawione ok, (kod kraju na 01) zmienione na kilometry, litry itp. Pozostaje tylko problem licznika. Wiem że są zamienniki tarcz w internecie ale lepsze chyba bym wyciął z papieru... Najładniej wygląda licznik oryginalny i zależy mi na tym aby ten problem rozwiązać. Proszę tylko o konkretne odpowiedzi a nie typu, kup nowy licznik... Z góry dzięki.
---------- Dodano 27-06-2010 o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano 26-06-2010 o 01:02 ----------
pomoże ktoś?
---------- Dodano 27-06-2010 o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano 26-06-2010 o 01:02 ----------
pomoże ktoś?