• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lampy i ich przerobienie lub wymiana

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
wymiana odbłysnika, lub nowe 139 zł/szt

melonik1

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Brzozow
a sprawa lamp w Toyocie Avenssis T25 po 2003 zwykle wiem ze sa soczewki ale jeszcze nie rozbieralem. lampy da sie przerobic czy wymiana ?

---------- Dodano 23-02-2012 o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano 18-02-2012 o 10:09 ----------

to sam odpowiem na moje pytanie ;-)
moze sie komus przyda, lampy latwo rozklejalne ( opalarka) rozkrecic soczewke od obudowy obrócić blaszke wyginajac gorne nozki w druga strone i przenitowac pozioma blaszke na druga strone pierwsza lamapa 1h przy drugiej max 20min .

Essentialman

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Krk
czy w volvo s60 wystarczy same szkla wymienic i to wszystko ?

a jak wyglada sprawa z iveco daily 2001 ?

greg_01

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Panowie, jak wygląda sprawa z lampami do ducato 2007 (nowy model), nigdzie nie mogę znaleźć czy jest sposób na przeróbkę.

greg_01

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
halo, nikt nie grzebał w tych lampach????

---------- Dodano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Panowie, jak wygląda sprawa z lampami do ducato 2007 (nowy model), nigdzie nie mogę znaleźć czy jest sposób na przeróbkę.

nikt nie wie??

Punktów
0
Miasto
Działdowo
lampy-przednie-angel-eyes-ringi-led-do-opel-vectra-b.jpg witam bardzo proszę o odpowiedz czy te lampy do opel vectra b można przerobić na eu z góry dziękuję za odpowiedz pozdrawiam

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Raczej każde soczewkowe lampy się da przerobić, przynajmniej ja nie spotkałem takich których się nie dało.
Za soczewką jest przysłona którą trzeba odwrócić lub przeszlifować. Największy problem to się do niej dostać. Zwykle konieczne jest rozcięcie lampy od dołu.
Jak chcesz to zadzwoń, postaram Ci się wytłumaczyć.

Punktów
0
Miasto
Działdowo
lampy-przednie-angel-eyes-ringi-led-do-opel-vectra-b.jpg dzięki za podpowiedż apollo ale wolałbym nie ciąć lamp jak już to może spróbować je rozkleić a może ktoś jeszcze ma jakiś inny pomysł na przeróbkę tych soczewek z góry dzięki

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
sprawdz jaki klej jest miedzy szklem a obudowa,
przygrzej deczko nawet suszarka do wlosów i bedziesz widział czy robi sie
jak guma do żucia czy nie
jak to pierwsze to masz po problemie

Punktów
0
Miasto
Działdowo
dzięki jaro za podpowiedz problem jest w tym że ja jeszcze tych lamp nie mam a chciałbym je zakupić znajomy je przywiózł i chce opchnąć dlatego pytam bo może ktoś coś podobnego przerabjał z góry dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam

diablo189

Początkujący
Punktów
1
Miasto
chojnow
jak z lampami od x5 zwykle soczewki i bmw e90 zwykle bez soczewki? sa klejone na klej do szyb czy mase termoplastyczna?

Do góry Bottom