• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lampy i ich przerobienie lub wymiana

stasiek32

Początkujący
Punktów
0
Mazda Gh, Panowie jest możliwość przerobienia lamp gb bi ksenonów na Eu bądź wymiana przysłon ze zwykłych eu

motoluka

Początkujący
Punktów
0
Koledzy, czy istnieje możliwość szybkiej modyfikacji świateł w Grande Punto rocznik 2006? Jeśli nie to interesuje mnie czy naklejki na światła są wystarczające do uzyskania przeglądu?

klaudek669

Początkujący
Punktów
1
Moim zdaniem w punto tylko wymiana na eu. Nie ma tam soczewek więc przeróbka nie jest prosta.

klaudek669

Początkujący
Punktów
1
Naklejkami tylko ograniczasz oślepianie jadących z naprzeciwka. Pobocze nadal pozostaje nieoświetlone, naklejki są dla osób tymczasowo opuszczających kraj o ruchu lewostronnym/turystów. Przeglądu z naklejką nie przejdziesz.

motoluka

Początkujący
Punktów
0
Czyli wymiana przednich a jak wygląda sprawa z tyłem? Samochód wyjeżdza zaraz z kraju dlatego wymiana trochę boli...

klaudek669

Początkujący
Punktów
1
Te w zderzaku trzeba wymienić - są odwrotnie.

motoluka

Początkujący
Punktów
0
A lusterka też sprawdzają w jakiś sposób czy są ok? Wystarczą wkłady?

klaudek669

Początkujący
Punktów
1
Ale co lusterka? W lusterku to Ty masz widzieć, zostają te co były. Chyba że przekładasz kierownice na lewą stronę to wtedy trzzeba zmienić też lusterka. Jak kierownica zostaje po prawej to tylko światła przerabiasz.

motoluka

Początkujący
Punktów
0
Pytam bo byłem na stacji i powiedzieli mi że jeszcze lusterko wsteczne i boczne bo prawe jest większe.

klaudek669

Początkujący
Punktów
1
Zmień stacje, kolejni ustalający swoje prawa. Lusterko wsteczne to nawet nie jest obowiązkowym wyposażeniem, a jak zmienisz lewe na większe to nie ustawisz przecież kąta widzenia. Usiądź na miejscu pasażera i spróbuj ustawić lusterka tak jak by kierownica była po lewej. Nie wiem jak jest w punto ale w większości nie da rady ustawić żeby dobrze widzieć. To samo się będzie działo jak założysz lusterka eu do anglika.

motoluka

Początkujący
Punktów
0
Też tak myślalem bo to jakaś bzdura, ale wolałem zapytać.

DZIEJEK3

Nowy
Punktów
0
Witam. Mam pytanie volvo v70 2002r przerobienie lamp z Angielskich na europejskie ? Doczytałem się u was że same szkła się wymienia czy to pewne czy jeszcze coś tam trzeba zrobić?

Do góry Bottom