• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kto odgadnie czyja to robota?

Status
Zamknięty.

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Dla mnie nie ma to znaczenia,kiedyś jak pisałem że robię auto w dwa dni nikt nie wierzył więc wkleiłem filmik,ten wkleiłem po to żeby pokazać ze ciągnięcie ogrzewania podłogowego podczas przeróbki nie ma sensu jak obracanie instalacji,skoro wystarczy troszkę pomyśleć i kilka kabli załatwia sprawę.Ten film pokazuje jak ktoś kto przerabiał to auto jest ograniczony a nie zdolny czy odważny.

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
Ja obstawiam ze Mazurek wie kto to zrobił ale niechce powiedziec bo jesli własciciel powiedział ze ktoś z forum to wątpie ze Andrzeju tego nie drązyłeś ale twoja sprawa , niechcesz rozpętac niepotrzebnej wojny spoko twoja decyzja ... ale według mnie takich gości powinno sie gdzies zgłaszac skoro tak odstawiają sztuke to jaką człowiek zlecający przekładke ma pewnosc ze magiel i hamulce są ok , jestem na tym punkcie szczególnie wyczulony bo niechciałbym zeby mnie ani nikomu taki pajac \-przekładacz zrobił krzywde

michael

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
UK
To może niech tylko powie, czy to któryś z zaufanych warsztatów czy pozostałe?

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Jakie to ma znaczenie?ile tu pisano o takich przekładkach? ciągle ktoś pisze ze ten czy tamten go oszukał i co? posty znikają sprawa cichnie a zaufanie nadal trwa...A tak poważnie to nie mam upoważnienia od właściciela do udzielania takich informacji publicznie,jeśli on zdecyduje zeby to ujawnić to wtedy się dowiecie.Jak pisałem wcześniej mechanicznie przekładka w mim przekonaniu jest ok,nie ma tragedii.widziałem wiele gorsze z lepszych warsztatów.

jarekb61

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mazowieckie
Wystarczy wejść w niepolecane aby domyślać sie kto to. Passat zrobiony kiepsko, to ze został tunel środkowy od angola oraz plastik pod kierownicę od 3B to akurat nie problem moim zdaniem. Kiedyś widziałem paska fl, który miał 8 poduszek, założony sterownik na 4, zegar ang z Polska tarcza, ale nie przeskalowany, instalacje nie podłączona do tylu auta, kontrolki z licznika po zrywane tzn diody, przewod od wspomagania puszczony nadkolem, polka nie przerobiona - to była tragedia na kołach.
Ta przekladka robiona w dwa dni tez mi sie nie podoba do końca, ale jest znacznie lepsza od tej ;).

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
angello wymieniłeś konkretne powody dyskwalifikujące auto z użytku w takim stanie jak było i pytasz czy coś jeszcze było nie tak ?

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Większość chłopaków wie kto przerabiał tego paska bo właściciel obdzwaniał warsztaty w poszukiwania chętnych do poprawki.
Mazurek nie siej zamętu pisząc że nie wiesz kto
Z tego co ja wiem nie robił tego nikt z polecanych

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Większość chłopaków wie kto przerabiał tego paska bo właściciel obdzwaniał warsztaty w poszukiwania chętnych do poprawki.
Mazurek nie siej zamętu pisząc że nie wiesz kto
Z tego co ja wiem nie robił tego nikt z polecanych
Już ty akurat wiesz,klient nikogo nie obdzwaniał,w zeszłym roku przerabiałem mu passata niemal identycznego i miał porównanie,zaraz przy odbiorze umawiał się na poprawkę i na bank nikogo nie obdzwaniał,nawet nie padła żadna kwota za tą poprawkę wiec nie ma opcji zeby szukał taniej czy lepiej. Tak czy inaczej ja nie wiem kto to auto przekładał,nie sieję żadnego zamętu i nie wiem kto to przekładał,myślałem ze ten ktoś jest na tyle uczciwy że się sam przyzna ale widzę ze się myliłem. Skoro wiesz ze nie robił tego zaden z polecanych,to napisz w takim razie kto,albo wytłumacz skąd to wiesz.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
domyslam sie czyje to auto bo chyba rozmawiałem z włascicielem o poprawce, szkoda ze nie wziołem tego byłby spory zapas kabelków :) a czyja to robota ? większosć z nas chyba wie
chyba to ja troche zamąciłem tym tekstem, tak sie złozyło ze pare dni przed tym tematem pisał do mnie forumowicz równieź o poprawienie paska,spitolony tez rok temu ale termin odpowiedni dla klienta po 1 czerwca wiec raczej to nie ten, więc sorki :(

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Żeby było jasne ja nie wiem,wiem tylko że ktoś z forum bo tak powiedział właściciel.Nie wiem i nie będę własciciela dręczył pytaniami,skoro sam nie chce napisać,to jego sprawa.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
no to skoro nikt nie zgadł i nikt sie nie przyznał można dać walkowera i wygrywasz 1:0

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
jakie ciągnięcie ogrzewania podłogowego? kable w podłodze się wyplata w większości się je skraca, np prawa wiązka przedłuża się niemal w całości a do lewej trzeba parę kabelków dołożyć, to co pokazałeś na filmiku z poprawki to z pewnością zły przykład przeróbki instalacji

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
kazdy ma swoje patenty
i nie ma co sie buzyć
ale zawsze premier wie lepiej

wo gule to pytanie zasadnicze co wtym aucie niedziałało pod
wzgledem elektryki

o sterownikach to nie pisze bo fakt LIPA

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
podejrzewam, że wszystko mogło działać tyle, że było nieładnie i niezgodnie ze sztuką(każdy ma swoje "patenty"), a tak na poważnie pewnie najbardziej rzucało się w oczy to że częsci od przedlifta i zapewne to było powodem poprawki a reszta wyszła w praniu

Teraz tak na marginesie pytanie do Mazurka, co masz zamiar zrobić z ta instalacją? cofasz do stanu sprzed przekłądki i przerabiasz swoim patentem? czy wymieniasz na drugą?

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
A ja mam do Andrzeja takie pytanie . Dlaczego ,skoro rok wczesniej ten sam klient przerabial u Ciebie podobnego paska zlecil przekladke nastepnego w innym warsztacie ????

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Nie rok wcześniej tylko w zeszłym roku,to raz,a dwa,to przy odbiorze auta z mojego warsztatu umawiał się na poprawkę już przerobionego auta w innym warsztacie,nie wiem dlaczego dopiero teraz zdecydował się na poprawkę ale na pewno do nikogo nie dzwonił tej sprawie.Proponuję nie szukać sensacji tylko czytać ze zrozumieniem.

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Zamykam, jak ktoś będzie miał ochotę napisać coś na temat konstruktywnego niech mi wyśle pw otworze.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom