• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Krótkoterminowe ubezpieczenie Anglika

cypiss

Nowy
Punktów
0
Miasto
Knieja
zólte tablice to tez koszt 150 euro z dostawa tutaj do anglii na moj adres

sebi997

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Slask
Witam gdzie moge krotkoterminowo ubezpieczyc anglika (Pontiac G6 2007R) chce nim wrocic na kolach do Polski na podanych w linkach stronach nie ma tego modelu myslalem o ubezpieczeniu na 30 dni w pl ale na odleglosc chyba nie da rady

Wiktor

Początkujący
Punktów
0
Witam,
Zaczynając od początku: na początku tego miesiąca kupiłem BMW e39 520 2.2i z 2001r od prywaciarza w UK. Mam 21 lat. Patrzyłem w/w firmy ubezpieczeniowe i podając mnie jako głównego kierowcę ubezpieczenia nie są dostępne (maja napisane ze od 21!!) podając mojego ojca (właściciela) jako głównego kierowce a mnie jako 2nd driver też jest jakieś ale. Sam mój ojciec może wykupić w w/w firmach ubezpieczenie. ale tata niedługo wraca do polski za ok tydzień ma już zarezerwowany lot, a ja jeszcze zostaje ok miesiąc i chciałbym wrócić samochodem na kolach (laweta wyniesie mnie więcej niż składka ze znajomymi na powrót)
TA Firma: https://secure.insuredaily.co.uk/quote
ubezpieczy mi samochód ale tylko na terenie UK. moje pytanie brzmi koledzy: Jak to zrobić żeby wrócić tym samochodem z ubezpieczeniem do ok 250f.
Z góry dzięki za odp

sebi997

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Slask
Witam,
Zaczynając od początku: na początku tego miesiąca kupiłem BMW e39 520 2.2i z 2001r od prywaciarza w UK. Mam 21 lat. Patrzyłem w/w firmy ubezpieczeniowe i podając mnie jako głównego kierowcę ubezpieczenia nie są dostępne (maja napisane ze od 21!!) podając mojego ojca (właściciela) jako głównego kierowce a mnie jako 2nd driver też jest jakieś ale. Sam mój ojciec może wykupić w w/w firmach ubezpieczenie. ale tata niedługo wraca do polski za ok tydzień ma już zarezerwowany lot, a ja jeszcze zostaje ok miesiąc i chciałbym wrócić samochodem na kolach (laweta wyniesie mnie więcej niż składka ze znajomymi na powrót)
TA Firma: https://secure.insuredaily.co.uk/quote
ubezpieczy mi samochód ale tylko na terenie UK. moje pytanie brzmi koledzy: Jak to zrobić żeby wrócić tym samochodem z ubezpieczeniem do ok 250f.
Z góry dzięki za odp
W polsce ojciec moze ci wykupic 30 dniowe oc w Pzu lub Ergo Hestia cena od 100 do 200 pln

Wiktor

Początkujący
Punktów
0
I co mu będzie do tego potrzebne? V5c wystarczy? Jestem zielony w temacie a zależy mi na szczegółach. Czyli ja sobie w UK kupuje na dzień ojciec w polsce na miesiąc i jak to wygląda w razie kontroli?​

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
numer rejestracyjny, rok produkcji, rejestracji i pojemność , vin - nie będzie problemów

sebi997

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Slask
Mozesz jeszcze zrobic inny myk jesli masz zamiar rejestrowac auto w kraju mozesz od razu wtkupic pelne polskie oc tak jak ja to zrobilem polise zalatiwsz on line potwierdzenie dostaniesz na maila ja mialem do wyboru 200 zl na miesiac lub niecale 400 na rok warunek jest taki ze do 30 dni musisz auto u nas zarejestrowac

Wiktor

Początkujący
Punktów
0
Dobra, Czyli tu wiemy co i jak. I teraz ostatnie pytanko: Czy to ubezpieczenie z PZU albo Ergo (polskie OC) obowiązuje na terenie całej UE? Chodzi o ubezpieczenie 30 dniowe.

Z góry dziękuję za odpowiedź

sebi997

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Slask
PZU Napewno ergo trzeba zadzwonic ale naprawde korzystniejsze jest OC na caly rok a do detgo masz prawo z niego zrezygnowac w ciagu 30 dni

Wiktor

Początkujący
Punktów
0
Dzięki bardzo mordeczki :D dam znać w razie problemów, a jak bez problemów to dam znać z kraju co i jak :D

pozdro!

Wiktor

Początkujący
Punktów
0
Koledzy a jeszcze jedno pytanie. Przy jakim kolwiek zdarzeniu na drodze zaraz będą problemy z otrzymaniem pieniędzy za szkody?

Koledzy a jeszcze jedno pytanie. Przy jakim kolwiek zdarzeniu na drodze zaraz będą problemy z otrzymaniem pieniędzy za szkody?

rozmawiałem z panią z PZU i ona mi powiedziała że ubezpieczenie to będzie obowiązywało tylko w polsce, więc tak na dobrą sprawę jechałbym bez ubezpieczenia ale tylko z dokumentem dla policji (nie koniecznie muszą to zatwierdzić, znajomy z drogówki powiedział)

tomasbydzia

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Bydgoszcz
Witam ,
Ja sprawdzałem i w insuredaily.co.uk nie ma opcji , żeby autem wyjeżdżać poza UK!... Nie wiem kto wcześniej polecał ta stronę ,tanio maja to fakt , ale wrócić do PL ,nim nie można.
Mi najtaniej wychodzi ubezpieczenie w polplan.co.uk , a nie w tych firmach , co polecacie do tej pory... Nie wiem czemu , auto normalne Honda Accord 2003 , 2.0 na dwa dni koszt 62,88 Funta , czyli znośnie ;) gdzie na stronach przez Was polecanych, cena jest większa.
Jak macie koledzy , jakąś nowa stronkę , to proszę o linka lub odpowiedz , gdzie aktualnie można najtaniej ubezpieczyć na 1 lub dwa dni , żeby zjechać autkiem do PL,
bo chciałbym kupić auto w ciagu kilku dni i wrócić.
Pozdrawiam.

juniorexx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Londyn/Lubelskie
Witam wszystkich i odgrzewam kotleta.
Potrzebuję firmy, która ubezpieczy mi Audi A6 2001r na 1-2 dni na zjazd do Pl.
Czy mógłby ktoś podać jakiś konkret?

juniorexx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Londyn/Lubelskie
Dzięki mateo9300 :)
Powiedz mi tylko czy na takiej polisie 1-2 dniowej mogę bez żadnych obaw (o kontrolę policji w UK) jechać do Pl?
Czy trzeba do tej firmy ubezpieczeniowej wysyłać jakieś dokumenty dodatkowe np. potwierdzenie polskich zniżek, potwierdzenie (pisemne) daty przybycia do UK/rezydentury w UK?
W jaki sposób płacimy firmie i czy dostajemy jakieś pisemne potwierdzenie zawarcia umowy o ubezpieczenie na adres w UK?
p.s. sorki za masę pytań ale to mój pierwszy wyjazd samochodem "na eksport" więc chcę wiedzieć jak najwięcej ;)

mateo9300

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Manchester
Bez problemu możesz jechać do Pl.
Nic nie musisz wysyłać.
Płatność kartą kredytową / debetową .
Wszystko załatwiasz internetowo dostajesz polisę listownie na podany adres w UK oraz po dokonaniu płatności kopie na wskazany adres internetowy

juniorexx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Londyn/Lubelskie
Ok fajnie.
Jeszcze tylko pytanie odnośnie dowodu rejestracyjnego:
Jutro finalizuję zakup (KUPUJĘ) samochodu, dostaję tylko część dowodu + umowa kupna-sprzedaży, także jutro wykupuję polisę 1-2 dniową na zjazd do Pl (przez internet), samochód ma ważny M.O.T. oraz ROAD TAX, Wyjazd do Pl zaplanowałem na piątek 22.11.
Czy z tą "częścią dowodu rejestracyjnego" wypisanego na moje nazwisko i adres w UK + UMOWĄ + M.O.T. + ROAD TAX + 1-2 dni INSURANCE mogę jechać w piątek do Polski czy muszę kombinować tymczasowy "żółty" dowód rejestracyjny w DVLA?
Bardzo proszę o odpowiedź bo czasu już nie dużo zostało do wyjazdu :)

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
powiedz ze na export i niech ci da cala pierwsza kartke dowodu, wypelnij z nim druga strone tej kartki swoimi danymi
ten maly kwitek to tymczasowy dowod innego nie ma
a i wszystko jest juz wiele razy opisane w innych tematach bo tu to ubezpieczenie omawiamy, pozdrawiam

Do góry Bottom