• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Krótkoterminowe ubezpieczenie Anglika

djmark

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraków
Ostatnio sprowadzalem M5 i tez nie moglem ubezpieczyc w uk to wzialem dane auta od anglika(vin itp) i zakupilem OC miesieczne w pzu i wrocilem na nim.Sprawdzone poniewaz zatrzymala mnie policja powiedzialem ze auto idzie na pernament export i nie potrzbne bylo angielskie insurance.

artoor200sx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ryman - Staines UK
djmark napisał:
Ostatnio sprowadzalem M5 i tez nie moglem ubezpieczyc w uk to wzialem dane auta od anglika(vin itp) i zakupilem OC miesieczne w pzu i wrocilem na nim.Sprawdzone poniewaz zatrzymala mnie policja powiedzialem ze auto idzie na pernament export i nie potrzbne bylo angielskie insurance.

Ale jak to dokladnie zrobiles ?? gosc wyslal Ci wszystkie dane , Ty z tym poszedles do PZU i kupiles polise ?? Bez V5C ani nieczego ??

poti89

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Zapewne ktos mu wyslal V5C,MOT i umowe kupna sprzedazy poczta.a z tym juz bez problemu ubezpiecza auto w PZU.Warunkiem jest tylko aby auto o danych numerach angielskich nigdy wczesniej nie bylo ubezpieczane w Polsce. Pytanie tylko czy aby napewno nie bedzie problemow jak policja zlapie Cie w UK gdy samochod jest zarestrowany na Johna Smitha a ubezpieczenie jest na kierujacego pana Kowalskiego i to w dodatku polskie a nie z ubezpieczalni w UK

artoor200sx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ryman - Staines UK
auto jest zarejestrowane na mnie , w umowie kupna sprzedazy wpisalismy polski adres . Problem w tym ze do tej nie przyszedl nowy dokument V5C , jezdze na zielonym odcinku starego . Mam nadzieje ze to wystarczy na zakup polisy , i ze nie bede musial specjalnie leciec do Polski na jeden dzien zeby kupic polise ... .

** Dodano: 16-03-2010, 20:24 **
Dupa blada , pani w PZU powiedziala bratu ze nie sprzeda nawet ubezpieczenia na miesiac poniewaz auto jest w Anglii a oni nie beda brali odpowiedzialnosci jesli cos sie stanie . Teraz musze szybko wymyslic jakies rozwiazanie albo specjalnie osobiscie poleciec do Kaczogrodu z oryginalem papierow kupic polise i wrocic do UK po samochod , albo przywiezc auto na lawecie , lub znalezc tu jakas krotkoterminowa polise w rozsadnej cenie . Trzeba wszystko przekalkulowac i zobaczyc co wyjdzie najtaniej .

Załączniki

• 349b875541_243.jpeg
    349b875541_243.jpeg
    25,6 KB · Wyświetleń: 52

artoor200sx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ryman - Staines UK
Mateusz napisał:
Witam, jest jeszcze jeden sposób nawet na darmowe ubezpieczenie auta, w takich ubezpieczalniach jak direct-line.co.uk lub nawet angielskiego Tesco, polega na tym, iż kupujemy przez internet roczne ubezpieczenie, płacimy depozyt i po jednym dwóch dniach dostajemy wszystkie papiery i mamy auto ubezpieczone. :) a co w tym sposobie takiego specjalnego a no to, że do czternastu dni mamy możliwość telefonicznego anulowania umowy czyli po transporcie autka do PL dzwonimy, że jednak się rozmyśliliśmy i nie potrzebujemy ubezpeczenia(byle by to było przed upływem 14 dni od daty zakupu) i wszystkie pieniążki wracają na nasze konto, sposób może nie do końca Fair w stosunku do ubezpieczalni ale sprawdzony prze ze mnie osobiście w direct-line.co.uk :devil:

Czy kazda firma ubezpieczeniowa ma w swoim regulaminie zapis ze w ciagu 14 dni od dnia zakupu polisy mozna z niej zrezygnowac ?? W moim przypadku to chyba jedyna opcja jaka moge wybrac :/ Zadne krotkoterminowe nie ubezpieczaja Nissana Skyline'a , a na rok nie oplaca sie kupic bo ceny sa prosto z kosmosu ... .

djmark

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraków
artoor200sx napisał:
djmark napisał:

Ale jak to dokladnie zrobiles ?? gosc wyslal Ci wszystkie dane , Ty z tym poszedles do PZU i kupiles polise ?? Bez V5C ani nieczego ??

Nie mialem zadnych dokumentow,podalem Vin,dokladka pierwsza date pierwszej rej i pojemnosc.Daj mi dane autka i 99zl albo przyjedz do krakowa to bez problemu ci zalatwie to OC. Tydzien temu tak samo przywiozlem Integra type R JDM z krotkim vinem i nie bylo zadnego problemu :)jakby cos to wal na PW

artoor200sx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ryman - Staines UK
udalo mi sie znalezc i kupic polise przez internet . Nie oszukiwalem przy wypelnianiu formularza , przeszedl nawet angielski nr rej . Nigdzie nie bylo pytania czy auto jest zarejestrowane w Polsce , lub kiedy zostalo sprowadzone . Bylo okienko pt data pierwszej rejestracji i wyjasnienie gdzie ta date mozemy znalezc , i bylo napisane ze np w Briefie ... to dla mnie moglo oznaczac ze tez np w V5C :) W kazdym razie zaplacilem 450 zl za pol roku , w piatek wyjezdzam do domu :)

Andrew e36

Nowy
Punktów
0
Miasto
WWA
Jaka jest obecnie alternatywa na krótkoterminowe ubezpieczenie auta (1dzień)

jestem rocznik 1988

chcę ubezpieczyć BMW E36 328i

Na wszystkich wymienionych przez Was stronach, nie mam możliwości ubezpieczenia takiego auta w mojej grupie wiekowej, max to E36 320i lub E36 325diesel
Macie do polecenia jakieś inne strony internetowe lub jakąś inną alternatywę na legalny powrót tym autem do PL ?

Czy w jakimkolwiek polskim TU można w jakiś sposób ubezpieczyć nowo zakupionego anglika żeby przyjechać nim do PL ?

Co w przypadku gdy wykupię ubezpieczenie na BMW E36 z silnikiem 2.0 (320i) dla E36 328i, co w przypadku kontroli ? traktowane jest jakbym nie miał ubezpieczenia ?

pzdr.

Waldzki

Nowy
Punktów
0
Miasto
UK
Uwaga na te ubezpieczenia

Chyba nikt z was nie doczytal, jednego dosc waznego punktu w regulaminie ubezpieczenia w Aviva - z tego co pamietam podroz MUSI ZACZYNAĆ i KOŃCZYĆ W UK. Dajmy na to na jedziemy z UK do PL, kupujemy ubezpieczenie na 1 dzien (24h). Po 15h mamy wypadek np w PL. Logiczne jest ze nie bralismy pod uwage powrotu do UK, bo technicznie nie da sie obrocic w 24h w 2 strony. Jestem ciekaw czy przy powaznym wypadku Aviva nie odmowilaby wyplaty ubezpieczenia powolujac sie na ten punkt - udowadniajac nam ze zlamalismy regulamin i w ogole nie zakladalismy powrotu do UK. Co myslicie? Poza tym warto pamietac o punktach karnych, jesli mamy ich za duzo rowniez ubezpieczenie traci waznosc

Tak jak kolega napisał wszystkie są na terenie uk :devil::devil::devil::devil::devil: dokładnie czytajcie co kupujecie już w Francji podczas kolizji mamy problemy to samo co byśmy wcale niemnieli Jak ktoś ma strone gdzie jest adnotacja że ubezpieczenie obejmuje podróż po UE to fajnie jak by sie podzielił. Do tego na wydrukowanych dokumentach jest ta informacja i nawet niedouczony policjant umnie rozszyfrować nie obejmuje UE.

k84

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wawa
Koledzy potrzebuję kupić ubezpieczenie krótkoterminowe na auto, które nie występuje w formularzach firm podanych powyżej. Może ktoś zna firmę ubezpieczeniową, która umożliwia samodzielne wypełnienie pola marka i model?

---------- Dodano 16-01-2012 o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano 12-01-2012 o 23:30 ----------

nikt nie pomoże?

dziubas-86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kobyłka
Koledzy kupiłem ciężarówke w uk dmc 6,5 ton i nie moge nigdzie ubezpieczyć pomożecie

Plewka

Nowy
Punktów
0
Miasto
Chrzanow
Witam.Mam problem i pewnie wiele razy by ruszany ,ale wole sie spytac na teamt mojego przypadku wszystko.Sprowadzilem auto z zagranicy.dokument v5c mam ale nie mam waznego MOT-u.Chcialbym zrobic przeglad sugerujac sie wpisem kolegi
"możesz zrobić w polsce przegląd anglika nazywa się to identyfikacja pojazdu gdzie jest zaznaczone ze niespelnia art 66," Umowe kupna sprzedazy mam no ale chcialbym poruszac sie jeszcze troche po polisch drogach bez przekladki.Co musze spenic i czy mamm wogole mozliwosc zeby sie poruszac po polisch drogach.Co z ubezpieczeniem jesli nie mam MOT ale np zrobilbym ta "identyfikacja pojazdu".prosze o pomoc.dzieki!

Bart30

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Dąbrowa Górnicza
Witam.Mam problem i pewnie wiele razy by ruszany ,ale wole sie spytac na teamt mojego przypadku wszystko.Sprowadzilem auto z zagranicy.dokument v5c mam ale nie mam waznego MOT-u.Chcialbym zrobic przeglad sugerujac sie wpisem kolegi
"możesz zrobić w polsce przegląd anglika nazywa się to identyfikacja pojazdu gdzie jest zaznaczone ze niespelnia art 66," Umowe kupna sprzedazy mam no ale chcialbym poruszac sie jeszcze troche po polisch drogach bez przekladki.Co musze spenic i czy mamm wogole mozliwosc zeby sie poruszac po polisch drogach.Co z ubezpieczeniem jesli nie mam MOT ale np zrobilbym ta "identyfikacja pojazdu".prosze o pomoc.dzieki!

jedź do Niemiec i zrób przegląd tam.

Melo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wloc
Witam
Czy znacie jakieś ubezpieczenie które nie wymaga 21 lat ?

cypiss

Nowy
Punktów
0
Miasto
Knieja
Mam 21 lat, Volvo S80 2.4 benzyna 2001 rok i w zadnej wymienionej ubezpieczalni nie moge go ubezpieczyc. Auto tylko na powrot do domu. Co moge zrobic ??

cypiss

Nowy
Punktów
0
Miasto
Knieja
albo jestem za mlody, albo auto ma powyzej 10 lat albo nie moge wyjechac na tym ubezpieczeniu z kraju. I nie wiem jak to zrobić zeby móc wyjechac tym autem stąd. Tylko w http://www.insuredaily.co.uk/ mi ubezpiecza ale to 120 funtow za 2 dni. To stanowczo za duzo.

Do góry Bottom