• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Konrad Kubiak, ul Anonima Galla w Luboniu- oszust i partacz

unkar

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznan
Witam
Chcialbym przestrzec wszystkich, ktorzy chca skorzystac z uslug tego Pana. Konrad Kubiak prowadzi warsztat samochodowy w Luboniu na ulicy Anonima Galla. Oddalem mu do przekladki Volkswagena Passata z 2001 roku. Powiedzial mi, ze nie ma problemu z przelozeniem tego auta, ze to nic trudnego i, ze przelozyl juz duzo aut. Kiedy odebralem auto okazalo sie, ze: na zakretach otwieraja sie szyby, kiedy otwieram drzwi, to szyby rowniez sie otwieraja, a centralny zamek glupieje. Klape tylna auta moge otworzyc tylko gdy nacisne na pilocie zamkniecie drzwi- czyli kiedy drzwi sie zamykaja to klapa sie otwiera. Sterowanie komputera w ogole nie dziala. Klimatronik mruga gdy odpalam samochod. Glosniki radiowe z tylu w ogole nie dzialaja, a cale sterowanie glosnikami w radiu, takze nie dziala. Sruby zabezpieczajace kola przed kradzieza- 'gwiazdki', zniknely. Podejzewam, ze zamontowal je w swoim aucie, albo sprzedal. Tlumaczyl sie, ze nie mial jak ich odkrecic, kiedy w kole zapasowym na 100% byl klucz do nich, ktory takze zniknal. Kazal mi kupic silniczki do szyb, ktore jak sie pozniej dowiedzialem, wystarczy tylko obrocic. Kazal mi kupic zamek do maski, ktorego tez nie trzeba wymieniac. Co wiecej, auto mi oddal bez zamka w masce. Gdy odjezdzalem klapa mi sie otworzyla, wybila szybe i pogiela maske i blotniki. Nowa szyba z czujnikiem deszczu- 500 zlotych, a blotnikow i maski wole juz nie liczyc. Kiedy powiedzialem mu o tym, to odparl, ze to moja wina.
Generalnie auto nadaje sie do ponownego rozebrania. Co wiecej, umowilem sie z Panem na cene 2 500 za przekladke. Kiedy przyszlo do placenia, koncowa cena okazala sie 3 700 zlotych za usluge. Na pytanie dlaczego tak duzo Pan Kubiak odparl, ze do ceny zostaje doliczone, 500 zlotych za przerobienie instalacji elektrycznej!!! :mur: ktora w ogole nie dziala, 250 za usluge blacharza, ktory wspawywal sciane grodziowa i 200 za lakiernika. Myslalem, ze jest to w cenie przekladki, chyba kazdy by tak myslal. Zaplacilem za lakiernika 200 zlotych a lusterka mam niepolakierowane, sa granatowe, a auto srebrne.
Mysle, ze przelozenie tego samochodu przeroslo jego umiejetnosci. Kiedy sie zorientowalem, ze tak jest, poszedlem do niego i powiedzialem, ze daje teraz auto do kogos kto sie na tym zna, i ze rachunek za naprawe pokryje on. Powiedzial, ze w zadnym wypadku on nie pokryje zadnych kosztow.
Auto odstawilem do innego warsztatu. Pan, ktory teraz to naprawia, nie mogl uwierzyc, ze az tak mozna popieprzyc auto. Naprawa wszystkich szkod wyrzadzonych przez Pana Kubiaka razem z szyba i innymi rzeczami wyniesie mnie okolo 4000 tysiecy zlotych.
Ogolnie to mam ochote zrobic mu krzywde, ale mysle, ze w ten sposob nie odzyskam zadnych pieniedzy. Czy ktos na tym forum ma jakies pomysly, jak wyegzekwowac od niego kase?

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
1. Masz z nim umowę lub jakiś dowód, że on to robił?

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
To jak możesz to weź. Będziesz mieć przynajmniej dowód. Zawsze możesz mu założyć sprawę.

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
No powiem wam ze niesamowite chece sa w tym aucie, mam nadzieje ze zdołam go przywrócic do formy :eek:kulary: .

matik43

Użytkownik zbanowany
Punktów
6
Miasto
wolbrom
to na prawde nie jest śmieszne to trzeba płakać że człowieka tak można oszukać dobrze że sa na forum takie zakłady które podejmują sie poprawek po takich fachowcach :-(

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
a Ty nie czekaj na gwiazdkę z nieba tylko po fakturę i za dupę tego fachurę . na początek może pismo od prawnika wystarczy a jak nie to do sądu . Z tym , że musiał byś mieć opinie rzeczoznawcy co do stanu samochodu ... po przekładce ... :krzeslo:

unkar

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznan
Jak bylem ostatni raz u tego Pana z prosba o poprawke to powiedzial mi, ze jedzie na wakacje i mam sobie to zalatwiac z jego pracownikami, ktorzy juz w ogole nie maja zadnego pojecia. Czekam, az wroci i wezme od niego fakture, a potem zobaczymy. Jedno jest pewne, nie odpuszcze mu. Napisze pozniej jak sie sprawa potoczyla.

pawel466

Początkujący
Punktów
0
Miasto
mielec
Pewne jest to ze zadnej faktury od niego nie dostaniesz ! na bank:-(
Nie moge sie nadziwic jakim w polsce trzeba byc cwaniakiem zeby nie natknac sie na cwaniaka oszusta :)
Ps. wspolczuje.

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
Wymieniamy całą wiazke nie dało rady inaczej.MASAKRAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

melmak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
inąd
unkar napisał:
moge miec fakture
kolego nie bierz faktury tylko powiedz mu ze jesli nie odda ci kasy to zglaszasz sprawe do US (brak faktury) ekaja na takie zgloszenia oraz do prokuratury. nie musisz miec opinii rzeczoznawcy jesli oddales auto do warsztatu ktory oficjalnie sie przekladkami zajmuje i poswiadczy stan rzeczy. jedynie co dobrze miec porobione fotki po tej fuszerce.

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
panowie jak myslicie,
dlugo jeszcze bedziemy,czytac takie posty o panach fachowcach,czy to sie kiedys skonczy??

Ps. wyrazy wspolczucia dla Ciebie i dla KM Serwis

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Jestem święcie przekonany że raczej potrwa to jeszcze jakiś czas jak zakład ma termin za 2 miechy i do tego bierze 1000 zł. drożej po co czekać jak u edzie robią takie cudeńka od ręki to kolo wstawia autko a później blada rozpacz woda pod kolana szyby się otwierają na zakrętach .Prawda jest taka że ludzie lubią sobie sami problemy na głowę ściągać a ile kwiatków nikt nie opisał tyle razy pisałem że przekładka aut to nie zabawa troszkę zdrowego rozsądku i życie będzie bardziej kolorowe.

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
zgadza sie w tym przypadku trzeba uszczelnic sciane grodziowa , wyminic wiazke i duzo innych rzeczy

unkar

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznan
no ok, moge na niego doniesc do US ale co jak on powie, ze nigdy tego auta nie widzial??

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
Walka trwa :krzeslo: , Andrzej dobrał i przysłał wiązke pod kokpit za FREE :gora:

melmak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
inąd
unkar napisał:
no ok, moge na niego doniesc do US ale co jak on powie, ze nigdy tego auta nie widzial??
us-owi wystarczy sam donos juz oni go skontroluja odpowiednio. poza tym 1. na pewno masz jakis swiatkow, 2.wystarczy ze potwierdzisz za auto bylo i za usluge i co wazne zaplate nie dostales zadnego rachunku.

tylko najpierw kolesia uswiadom co sie stanie jak nie odda kasy. us+prokuratura.

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
poddaje sie niemam juz sily walczyc z tym paskiem gdzie sie niedotkne wszystko :cenzura: spartolone :-(

Do góry Bottom